BSc (Hons) in milieukunde

Institute of Technology Sligo

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BSc (Hons) in milieukunde

Institute of Technology Sligo

De B.Sc. Honours Degree in Milieucunde bij IT Sligo is de langste rijdende milieucunde graad op Ierland. We hebben bijna 30 jaar afgestudeerden op het gebied van milieukunde over de hele wereld.

Onze vierjarige honours diploma combineert de praktijk met de theorie. Onze studenten verwerven kennis, vaardigheden en ervaring in een breed scala van milieudisciplines met behulp van enkele van de meest geavanceerde instrumenten en faciliteiten in Ierland. Onze studenten studeren ecologie, bodem- en aardwetenschappen, oceanen, lucht en weer, gevaarlijke chemicaliën en toxicologie, microbiologie, moleculaire biologie, water- en afvalwatervervuiling en milieubeheer. Als onderdeel van de cursus krijgen alle studenten werkplek, hun milieuvaardigheden toepassen in een toonaangevende nationale of multinationale organisatie, regelgevende instantie of gemeente.

Onze afgestudeerden begrijpen de onderlinge samenhang van de menselijke impact op het natuurlijke milieu. Ze hebben de theoretische kennis en de praktische vaardigheden om het op de werkplek toe te passen. Ze zijn klaar in een steeds veranderende wereld.

etyj

Jaar 1

Een inleiding tot de wereld van milieubescherming en de energie- en milieuzystemen van de aarde. Studenten zullen praktische ervaring opdoen in de kernonderwerpen van biologie, chemie, wiskunde, geologie en aardwetenschappen, computers, communicatie en fundamentele milieuzystemen. Aan het einde van het jaar hebben de studenten een goede fundamentele kennisbasis in de disciplines van de milieukunde.

Jaar 2

Studenten krijgen meer diepgaande praktijkervaring in klimaatwetenschappen, waterkwaliteit, ecologie, microbiologie, computer mapping en modelleringssystemen, milieu-instrumenten en analyse van water, lucht en bodem. Deze kernspecifieke vakken stellen de student op voor het derde jaar en vormen de basis voor geavanceerde laboratoriumvaardigheden.

Jaar 3

Modules richten zich op milieuzystemen en de interactie van mensen, industrie en ontwikkeling op het milieu. Studenten worden bekwaam op het gebied van water- en afvalwaterbehandeling, afvalbeheer, habitat- en soortenbeheer, milieutechnologie, milieubeoordeling, chemische toxicologie, milieumicrobiologie en moleculaire biologie. Alle modules hebben een praktische nadruk om de student voor te bereiden op de werkplek en hun werkplaats, die eind dit jaar plaatsvindt.

Jaar 4

Het vierde jaar van de honneursopleiding is gebaseerd op beheersbeginselen, zodat de afgestudeerde de vaardigheid heeft om niet alleen wetenschap en milieu te begrijpen maar praktisch toe te passen op leiderschap en richting. De gespecialiseerde onderwerpen zijn onder andere milieuplanning, ecologische en energiebeheersystemen, milieuwetgeving, wetenschappelijke onderzoeksmethoden en geavanceerde geografische mapping (GIS). Studenten zullen ook een groot project in een specifiek gebied van hun keuze ondernemen.

Professionele erkenning

Dit is een geaccrediteerde cursus met de Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM), het grootste professionele lichaam van geocuteerde milieu wetenschappers. Alle studenten op deze cursus komen in aanmerking voor studentenleden van dit vak.

Toelatingseisen

Een wetenschapsonderwerp bij Leaving Certificate is geen vereiste voor deze cursus.

Alle lezingen, tutorials en praktisch werk worden geleverd via het Engels. Het is van vitaal belang dat studenten die geen native engels sprekers hebben de vereiste standaard bij binnenkomst om ervoor te zorgen dat ze de maximale waarde krijgen van hun tijd bij IT Sligo. De vereiste minimum vaardigheidsscore in het Engels vereist voor toegang tot IT Sligo is: 5.5 IELTS score voor voorgraadse graden.

Carrièremogelijkheden

Er zijn veel opties, hier zijn een paar voorbeelden:

 • Multinationale gezondheidszorg en IT-industrie (bijvoorbeeld Abbott Laboratories, Intel, GlaxoSmithKline)
 • Landbouw- en voedselverwerkende industrie (bijv. Connaught Gold, Glanbia, Teagasc)
 • Milieu- en ingenieursbureaus
 • Afval- en waterbeheer nutsbedrijven (bijv. Greenstar, Veolia, Ierse Water)
 • Afval naar energievoorzieningen
 • Lokale overheid (gemeenteraden)
 • Staatsdienst & Semi-staatssector (bijv. EPA, National Parks & Wildlife Service, Binnenvaart Visserij Ierland)
 • Niet-gouvernementele organisaties (bijvoorbeeld Birdwatch Ireland, An Taisce, Ierse Wildtrust, Ierse Whale & Dolphin Group)
 • Energie en hernieuwbare energie, sector
 • Onderzoeksposten en lezingen in derde niveau instellingen

Je kan ook kiezen om zich te specialiseren in milieucunde aan master of doctorate kwalificaties!

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Locations
Ierland - Sligo, County Sligo
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Ierland - Sligo, County Sligo
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan