BSc (Hons) International Business, Finance and Economics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Afgestudeerd met diepgaande kennis van drie sterk verwante disciplines.

Studeer financiën, economie en bedrijfskunde in een internationale context, gebruikmakend van de gecombineerde sterke punten van Alliance Manchester Business School en de School of Social Sciences.

Deze interdisciplinaire cursus biedt u de mogelijkheid om een breed scala aan eenheden te bestuderen op het gebied van financiën, boekhouding, economie, bedrijfsanalyse, innovatie, strategie en politieke economie.

De volgende cursussen zijn beschikbaar:

Diploma titel

Looptijd

UCAS-code

BSc International Business, Finance and Economics

BSc International Business, Finance and Economics met industriële / professionele ervaring

3 jaar

4 jaar

N1N3

N1N4

Het is ook beschikbaar met de mogelijkheid van een stage.

Deze interdisciplinaire cursus biedt je de mogelijkheid om een breed scala aan opleidingsonderdelen te studeren op het gebied van financiën, boekhouding, economie, bedrijfsanalyse, innovatie, strategie en politieke economie. Je bestudeert de technische tools en technieken die nodig zijn om bedrijfsprestaties te meten en te beoordelen, terwijl je ook het belang van veranderende economische contexten benadrukt. Je krijgt ook de mogelijkheid om een vreemde taal te leren als onderdeel van je studie.

doelstellingen

Deze cursus is bedoeld om u een interdisciplinair sociaalwetenschappelijk perspectief op het bedrijfsleven te bieden dat sterk wordt geïnformeerd door toonaangevend hedendaags onderzoek en dat u kennis laat maken met concurrerende en complementaire perspectieven op zakelijke kwesties.

Speciale functies

  • Sluit je aan bij een van de langst bestaande centra van het VK voor de studie van economie.
  • Facultatieve taalstudie in jaar 2 en 3 - kies uit 15 verschillende talen op verschillende niveaus.
  • Geselecteerde opleidingsonderdelen verlenen vrijstellingen van professionele accountancy-examens, waaronder 1 ICAEW ACA-paper, 6 ACCA-papers en 7 CIMA-papers.

Onderwijzen en leren

Normaal gesproken studeer je vier of vijf cursussen per semester. Elke week is er meestal twee uur hoorcollege voor elk opleidingsonderdeel en een workshop van een uur in afwisselende weken, hoewel dit enigszins varieert. Bij privéstudie wordt van u verwacht dat u dit verdubbelt. Groepswerk en groeps- of individuele presentaties vormen een vast onderdeel van je opdrachten.

Clean work

Wat zal ik studeren?

Je eerste jaar begint met een brede inleiding tot de studie bedrijfskunde, financiën en economie, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken uit gebieden om later in de cursus te studeren. Je leert de technische vaardigheden van macro-, micro- en managementeconomie en financiële rapportage.

In het tweede jaar studeer je kernvakken in financiën, bedrijfseconomie en bedrijfsstrategie en kies je opties uit boekhouding en financiën, economie en contexten voor internationaal zakendoen. U krijgt praktische rapportage, financiële en concurrentieanalyse en databasevaardigheden via een kerneenheid in internationale bedrijfsstrategie, met behulp van een praktijkvoorbeeld. Eerdere IBFE-studenten analyseerden de prestaties van de wereldwijde gigant voor grondverzetmachines, Caterpillar Inc.

IBFE richt zich op de internationale context waarin internationale bedrijven opereren en is zeer geschikt voor studenten die op zoek zijn naar internationale afstudeerposities in het VK en in het buitenland. Als zodanig heb je in je tweede jaar de mogelijkheid om een taal te leren (die kan worden voortgezet in je laatste jaar). U kunt kiezen uit ongeveer 15 verschillende talen op verschillende niveaus.

In het derde jaar zijn er, naast verplichte opleidingsonderdelen in internationale financiën, managementeconomie en internationale bedrijfsanalyse, opties in boekhouding en financiën, contexten voor internationaal zakendoen, economie en moderne talen. Je kiest 60 studiepunten aan keuzevakken, waardoor je je kunt specialiseren.

Het International Business Analysis Project stelt u in staat om de hedendaagse bedrijfspraktijk kritisch te analyseren vanuit een sociaal en politiek perspectief. U stelt de klassieke strategietraditie in vraag door te onderzoeken hoe de druk om aandeelhouderswaarde te leveren het management bemoeilijkt. Je onderzoekt deze ideeën aan de hand van praktijkvoorbeelden, waaronder een onlangs ingestorte bank (Lehman Brothers of Bear Stearns) en GlaxoSmithKline.

Wat zeggen onze studenten?

"Ik ben altijd een behoorlijk numeriek en analytisch persoon geweest, dus de financiële opleidingsonderdelen vielen voor mij het meest op. International Finance, Financial Derivatives en Financial Markets and Institutions hielpen me de onderliggende problemen te begrijpen die de katalysator waren voor de financiële crisis Ik vond het leuk om hier dieper over te leren dan alleen te lezen wat er in de kranten werd gepubliceerd.

Ik heb een jobaanbieding van KPMG geaccepteerd en ben van plan om te studeren voor de CFA-kwalificatie, waarvoor ze mij financieren. Ik zou graag de wereld rondreizen en op verschillende plaatsen werken, zoals LA, New York, Sydney en Tokio, maar ik zou ook graag willen zien hoe het is om ooit bij een Hedge Fund te werken. "

Sean Crowther

“IBFE biedt een unieke combinatie van de drie disciplines waarin ik het meest geïnteresseerd was. Over een paar maanden ga ik naar Los Angeles om MBS te vertegenwoordigen bij een business case-wedstrijd. Er is geen tekort aan verenigingen, sportclubs en verschillende activiteiten om bij betrokken te raken. Ik leerde over aandelenmarkten en beleggen in de handels- en investeringsmaatschappij, speelde business games en leerde over carrièremogelijkheden bij de AKPsi-broederschap, klom over rotsen, besprak filosofie, speelde poker, enz. "

Artem Bocharov

Carrièremogelijkheden

In welke banen gaan onze IBFE-afgestudeerden? Voorbeelden van banen waar recent afgestudeerden van de IBFE zijn terechtgekomen, zijn onder meer: assurantiemedewerker, auditstagiair, commercieel strateeg en logistiek afgestudeerde regeling.

Wie heeft ze in dienst? Een breed scala aan bedrijven, waaronder: Grant Thornton, KPMG, PricewaterhouseCoopers (Cyprus), RBS en Zolfo Cooper.

Hoe zit het met verder studeren? Afgestudeerden van de IBFE hebben cursussen voor omschakeling op het gebied van rechten gevolgd en studeren verder in financiën en internationale zaken aan instellingen in het hele VK en daarbuiten, waaronder ESADE Business School (Barcelona), Humboldt University (Berlijn) en het College of Law.

Alle voorbeelden zijn ontleend aan het onderzoek naar bestemmingen van verlaters van hoger onderwijs (DLHE).

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK.

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Lees Minder