BSc (Hons) Maatschappelijk werk

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

De BSc Social Work-graad in Cardiff Met is gebaseerd op de National Occupational Standards voor sociale werkpraktijken en is een partnerschap met lokale sociale werkbureaus en servicegebruikersgroepen. Het combineert en integreert professionele training in sociaal werk met academische studie tot op universitair niveau.

Maatschappelijk werk houdt een flexibele benadering in van het voldoen aan de behoeften van individuen, groepen of gemeenschappen. Het programma houdt zich bezig met het ontwikkelen van een reeks competenties om te voldoen aan de National Occupational Standard for Social Work. De huidige wetgeving, theorie en op onderzoek gebaseerd bewijsmateriaal met betrekking tot sociale werkkennis, vaardigheden en waarden houden verband met directe praktijkervaring en -instellingen. Dit omvat een goed begrip van de wettelijke dienstverlening en het belang van inzicht in sociaal werk binnen een Welsh-context.

De Code van Beroepspraktijk voor Sociale Zorg (2015) en gelijkheid en mensenrechtenkwesties zullen een integraal onderdeel zijn van leren en oefenen, waarvan u verwacht wordt dat zij deze naleven.

Deze cursus is ook beschikbaar op Bridgend College. Ga naar www.bridgend.ac.uk of neem rechtstreeks contact op met Bridgend College op 01656 302 302 of enquiries@bridgend.ac.uk voor meer informatie. Om een aanvraag in te dienen voor deze cursus op de Bridgend College-site, vraag je via UCAS om C20 - Cardiff Met - en kies je voor Bridgend College.

Aan het leren

Een substantieel deel van de cursus wordt doorgebracht in praktijksituaties binnen agentschappen in Zuid-Wales; daarom zal het vermogen om te reizen naar en binnen praktijkbureaus voordelig zijn.

Op de Social Work-graad moeten studenten aantonen dat ze in staat zijn om methoden en technieken voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) te gebruiken om hun leren en oefenen te ondersteunen.

Alle studenten die zich inschrijven voor het BSc (Hons) Social Work krijgen een persoonlijke tutor toegewezen die zowel groepswerk als individuele tutorials zal ondersteunen. Studenten worden voor de duur van hun studie ondergebracht in de 'Host agency'-groepen van Local Authority en hebben vervolgens de mogelijkheid om professionele werkrelaties op te bouwen en te onderhouden met peers en professionals binnen hun lokale autoriteit.

employability

Afgestudeerden zullen toegang hebben tot een breed scala aan werkgelegenheidskansen binnen sociaal werk in wettelijke, onafhankelijke en tewerkstelling in de derde sector. Afgestudeerden zijn in staat om te werken met een reeks individuen die sociale werk- en sociale zorgdiensten gebruiken en complexe sociale problemen aanpakken.

Afgestudeerden zullen ook verplicht worden voortgezet onderwijs en leren na te streven binnen hun carrière op sociaal gebied, of een postdoctorale opleiding, bijvoorbeeld in het onderwijs in voortgezet / hoger onderwijs of een master of doctoraat in sociaal werk. Er zijn ook andere afstudeermogelijkheden buiten sociaal werk.

Toelatingseisen

Aanvragers dienen GCSE English Language (of Welsh First Language) en Mathematics * te houden in graad C of hoger (of graad 4 of hoger voor kandidaten die recentelijk hervormde GCSE's houden in Engeland). Overeengekomen equivalente kwalificaties zijn Essential Skills Level Two in Communication and Application of Number, of Functional Skills Level 2 in English and Maths. Succesvolle aanvragers zullen hiervan het bewijs moeten leveren. Aanvragers moeten kunnen aantonen dat ze in het hoger onderwijs kunnen studeren, meestal via een erkende kwalificatie:

 • 96 punten van ten minste twee A-niveaus met cijfers CC; Welsh Baccalaureate - Advanced Skills Challenge Certificate beschouwd als een derde onderwerp
 • RQF BTEC National Extended Diploma / Cambridge Technical Extended Diploma MMM
 • CACHE Diploma graad C (minimaal 96 punten)
 • Een relevante NVQ niveau 3 of 4 in een sociaal werk / sociale zorg gerelateerd vakgebied
 • 96 punten van het diploma Toegang tot hoger onderwijs, Engelse en wiskundegerelateerde credits die binnen de toegang vallen, worden niet als GCSE-equivalent geaccepteerd
 • 96 punten van ten minste twee Scottish Advanced Highers om cijfers DD op te nemen
 • 96 punten van het Ierse Leaving Certificate bij Highers met 2 X H3-onderwerpen
 • Andere erkende kwalificaties die aantonen dat ze kunnen studeren op het niveau van het hoger onderwijs

  en;

 • Van aanvragers wordt ook verwacht dat ze minimaal twaalf (minimaal 420 uur) weken, begeleide (betaalde of onbetaalde) werkervaring in een sociale zorgomgeving hebben. Deze vereiste moet worden aangetoond op uw UCAS-aanvraagformulier en moet worden ingevuld op het moment dat u deelneemt aan een interview. Er is geen tijdslimiet voor wanneer deze werkervaring is voltooid, maar meer recente ervaring zou uw aanmelding versterken. Het is niet te verwachten dat de ervaring in één blok wordt opgedaan.

* Voor Welshe sollicitanten die zitten aan de gereformeerde GCSE-wiskunde, accepteren we GCSE- wiskunde of wiskunde - numeriek.

Laatst bijgewerkt op feb 2019

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder