BSc (Hons) Sport & Oefening Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus details

Dit praktische, multidisciplinaire diploma wordt door de British Association of Sport and Exercise Sciences ondersteund en zal je helpen je te ontwikkelen als een complete sport- en bewegingswetenschapper. U krijgt een evidence-based waardering van biomechanica, voeding, fysiologie en psychologie en hun toepassingen in sport- en oefenomgevingen.

Gevestigd in onze Carnegie School of Sport , hebt u toegang tot nationaal en internationaal erkend personeel met een schat aan onderzoek en toegepaste ervaring, een ondersteunend academisch adviesprogramma, gespecialiseerde laboratoria en faciliteiten, en een progressieve leeromgeving.

Woningen
Als onderdeel van je eerste jaar krijg je de mogelijkheid om activiteiten te ervaren in een omgeving die verband houdt met je studie. Dit kan een woon- of schoolreisje zijn, die uw leren op de campus ondersteunen en uw toekomstige loopbaanperspectieven verbeteren.

Research Excellence Framework 2014
Research Excellence Framework 2014: 59% van ons ingediende onderzoek werd beoordeeld als toonaangevend of internationaal uitstekend.

Voordelen van de cursus

Deze cursus biedt een balans tussen op kennis gebaseerde kennis en praktische vaardigheden met als doel afgestudeerden te produceren die constructief kunnen bijdragen in verschillende omgevingen. Onze laboratoria zijn uitgerust met de nieuwste moderne faciliteiten, waar u deelneemt aan praktische sessies waarin O2-consumptie, bloedlactaat- en glucoseconcentratie, lichaamssamenstelling en dieetanalyse worden onderzocht.

U krijgt toegang tot een omgevingskamer die de effecten van verschillende klimatologische omstandigheden op fysieke prestaties simuleert, een volledig biomechanisch laboratorium en een DXA-botscanner, die de dichtheid en minerale samenstelling van de skeletstructuur meet.

Bovendien kun je je CV een boost geven door nationaal erkende sportkwalificaties te behalen, zoals UK Coaching Certificates en gym- en personal trainer-awards, die beide beschikbaar zijn aan de universiteit.

Door stagemogelijkheden zou je kunnen werken voor professionele sportclubs, zoals Leeds Rhinos of Yorkshire County Cricket, lokale scholen of gezondheidsclubs. Veel van onze studenten hebben ook gebruik gemaakt van onze mogelijkheden voor sportvrijwilligerswerk, waaronder nationale en wereldwijde evenementen zoals de Student and Commonwealth Games.

De British Association for Sport and Exercise Science (BASES) is gevestigd aan de universiteit en biedt een schat aan voordelen, waaronder een jaarlijkse studentenconferentie en lidmaatschap, samen met netwerken en werkgelegenheid. Deze cursus voldoet ook aan de normen van BASES en als student hier kun je persoonlijke accreditatie aanvragen.

We staan op de derde plaats in het land voor onderzoek en onderwijs op het gebied van sport en bewegingswetenschappen. Ons personeel produceert toonaangevend onderzoek naar de meest actuele en actuele kwesties in dit onderwerp, die onvermijdelijk ten goede zullen komen aan uw leerproces.

Sport en actieve levensstijl
We zijn gepassioneerd door sport en bij Leeds Beckett University er een enorm scala aan sporten en activiteiten om aan deel te nemen, waaronder meer dan 40 sportclubs. Als je meer wilt weten over wat we te bieden hebben - inclusief onze Carnegie Sports Scholarship Scheme - kijk dan op de website Sport & Active Lifestyles.

Toelatingseisen

TARIEFPUNTEN VAN UCAS:120 punten vereist. (Minimaal 80 van twee A-niveaus of gelijkwaardig, bijv. BTEC Nationals of Cambridge Technicals, exclusief algemene studies). Ten minste een van deze moet normaal gesproken afkomstig zijn van een wetenschappelijk onderwerp, waaronder biologie, scheikunde, natuurkunde, lichamelijke opvoeding of psychologie. Als je biologie, scheikunde of natuurkunde studeert om aan deze eis te voldoen, moet je ook een 'geslaagd' behalen bij de praktische beoordeling, waarbij die praktische beoordeling gescheiden is (vanaf 2017). Of 112 UCAS-punten van drie A-niveaus (exclusief algemene studies) of gelijkwaardig, bijvoorbeeld BTEC Nationals of Cambridge Technicals. Normaal moet ten minste één A-niveau afkomstig zijn van een wetenschappelijk vak, waaronder biologie, scheikunde, natuurkunde, lichamelijke opvoeding of psychologie. Als je biologie, scheikunde of natuurkunde studeert om aan deze eis te voldoen, moet je ook een `geslaagd 'behalen bij de praktische beoordeling, waarbij die praktische beoordeling gescheiden is (vanaf 2017).
Als u via UCAS solliciteert, lees dan meer over hoe uw kwalificaties in het UCAS-tarief passen.


Aanvullende vereisten:

GCSE's:GCSE Engelse taal en wiskunde in graad C of hoger (klasse 4 voor degenen die vanaf 2015 hun GCSE volgen) of gelijkwaardig. Sleutelvaardigheden Niveau 2, Functionele vaardigheden Niveau 2 en het certificaat inzake alfabetiseringscapaciteit / rekenvaardigheid worden geaccepteerd in plaats van GCSE's.
TOEGANG TOT HIJ DIPLOMA:In een relevant onderwerp, Pass overall met een minimum van 120 UCAS tariefpunten.
SCHOTSE AWARDS:Minimaal 5 vakken in klasse B op hoger niveau. Normaal gesproken minimaal één wetenschapsonderwerp dat psychologie of PE kan omvatten
IERS VERLATEN CERTIFICAAT:Minimaal 5 vakken van graad C1 of hoger op hoger niveau, waarvan minimaal 3 op B2. Normaal één wetenschappelijk vak dat psychologie of PE kan omvatten
SELECTIECRITERIA:

Vanwege de populariteit van deze cursus kunnen we selectiecriteria gebruiken op basis van uw persoonlijke kenmerken; ervaring en / of betrokkenheid bij het studiegebied. Deze informatie zal worden afgeleid van uw persoonlijke verklaring en referentie en zal alleen worden gebruikt als u voldoet aan de algemene toegangseisen.

INTERNATIONALE BACCALAUREATE

26 punten

IELTS:

IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VERBETERDE CRIMINALE GESCHIEDENIS CONTROLES:

Een verbeterde controle van de criminele geschiedenis (DBS) is misschien vereist voor bepaalde modules waarbij met kinderen en / of kwetsbare anderen wordt gewerkt. De DBS in het VK is momenteel niet in staat om buitenlandse strafcontroles uit te voeren, daarom zullen internationale aanvragers, die zonder Brits staatsburgerschap en Britse staatsburgers met een aanzienlijke buitenlandse verblijfplaats, een strafbladcontrole of een verklaring van goed gedrag van hun vereisen. thuis / land overzee alvorens met kinderen en / of kwetsbare anderen te werken

ONZE VERPLICHTING OM ELKE STUDENT TE HELPEN SLAAT:

Leeds Beckett University streeft ernaar dat elke student met het potentieel om te slagen aan onze universiteit dit kan doen, ongeacht hun achtergrond. Om deze reden hanteren we een contextueel toelatingsbeleid, wat betekent dat we rekening houden met een aantal extra factoren bij het beoordelen van de aanvraag van een student. Kandidaten die voldoen aan ten minste één van onze criteria voor contextuele toelating krijgen een plaats in deze cursus aangeboden met lagere (voorspelde of behaalde) UCAS-tariefpunten dan ons gepubliceerde tarief (hierboven).

Onze contextuele toelatingscriteria zijn:

  • De postcode van het huis is in een gebied waar weinig mensen naar de universiteit gaan (gebied POLAR4 quintile 1 of 2. Dit kan worden gecontroleerd op de Office for Students-website)
  • Verklaarde handicap op het UCAS-aanvraagformulier (of directe aanvraag voor deeltijdaanvragers)
  • Boven de 21 jaar op 1 september voordat de cursus begint
  • Aangegeven als zorgverlater op het UCAS-aanvraagformulier (of directe aanvraag voor deeltijdaanvragers)
ONZE PLAATS ALS ANKERINSTELLING:

Leeds Beckett University staat landelijk in de top 10 van universiteiten voor het vertegenwoordigen van onze lokale gemeenschap. Om onze positie als een belangrijke leverancier van onderwijs en training voor West Yorkshire verder te versterken, passen we een Anchor Institution Policy toe in ons toelatingsproces. Studenten die zich bij ons aanmelden vanuit een van de vijf Local Authority-gebieden in West Yorkshire (BD, HD, HX, LS, WF) krijgen een plaats in deze cursus aangeboden met lagere (voorspelde of behaalde) UCAS-tariefpunten.

Volwassen aanvragers

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. Alle studenten worden in aanmerking genomen via het hierboven beschreven contextuele toelatingsbeleid. Als u niet voldoet aan de vereisten via het contextuele toelatingsbeleid, kunnen we u mogelijk nog steeds een aanbieding doen als u recente relevante werkervaring hebt via ons beleid 'Erkenning van eerder leren'. Zorg ervoor dat u zowel uw kwalificaties als alle relevante werkervaring in uw aanvraag vermeldt, zodat we u, indien van toepassing, onder beide regelingen kunnen behandelen.

Alle kandidaten voor onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereiste van GCSE graad C of gelijkwaardig, we accepteren bijvoorbeeld enkele functionele vaardigheidstests.

Baanperspectieven

We hebben een sterke staat van dienst als het gaat om het voorbereiden van studenten op werk en verder studeren binnen dit steeds populairder wordende vakgebied. Onze afgestudeerden zijn verder gaan werken in verschillende omgevingen, waaronder high-performance sport, de gezondheids- en fitnessindustrie, gezondheidseducatie, doorverwijzing en onderwijs. Deze cursus biedt ook een uitstekende basis voor postdoctorale studie in sport- en bewegingswetenschappen en aanverwante gebieden, waaronder sport- en oefenpsychologie, dieetleer, kracht en conditie, fysiotherapie, volksgezondheid en vele anderen.

  • Sportcoach
  • Prestatie ontwikkelaar
  • LO leerkracht
  • Fysiotherapeut

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

Vergoedingen en financiering

VK & EU

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 9250. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen om rekening te houden met de gevolgen van inflatie.

Internationale

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 12000. Het bedrag dat u betaalt, wordt voor elk jaar van uw cursus op dit niveau vastgelegd.

uitrusting

Sports Science Labs

Onze gespecialiseerde sportwetenschapsfaciliteiten omvatten een menselijk prestatielaboratorium, een cardio-respiratoir lab, bloedmonsterruimte voor biochemisch markeerwerk, een volledig werkend fysiologisch laboratorium voor het monitoren van atleten, een scanner voor de lichaamssamenstelling en een voedingslaboratorium.

Sportfaciliteiten

"Ik kom hier sinds 2004 en de faciliteiten zijn geweldig." - Jessica Ennis, Olympisch gouden medaillewinnaar

Headingley Campus

Onze historische Headingley Campus ligt in een park van 100 hectare met gemakkelijke toegang tot het centrum van Leeds.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder