BSc (Hons) Toegepaste psychologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

 • Mediterranean College is het toonaangevende College in Griekenland voor studies psychologie en counseling, sinds 1977 .
 • De inhoud van de cursus voldoet aan de vereisten van de BPS (British Psychological Society) waardoor afgestudeerden zich kunnen aanmelden voor het lidmaatschap van de Society.
 • Het programma wordt professioneel erkend in Griekenland en leidt tot een status van psycholoog beoefenaar (via SAEP).
 • Het is het enige programma voor niet-gegradueerde psychologie dat zich zowel op klinische als op nieuwe modules richt (bijv. Psychologie van mode, muziek, tatoeages, enz.)
 • Docenten hebben een jarenlange ervaring in het lesgeven, onderzoek en in de psychotherapeutische praktijk .

Het BSc (Hons) Applied Psychology-programma is een uitstekende keuze voor diegenen die een carrière in de psychologie willen nastreven. Tijdens de cursus komen studenten in contact met hedendaags onderzoek naar de sociale, ontwikkelings-, cognitieve en biologische dimensies van menselijk gedrag. Ze verkennen ook de psychologische toepassingen op een breed scala van gebieden - van het begrijpen van de aard en oorzaken van geestesziekten tot het onderzoeken van het besluitvormingsproces in reële omstandigheden.

Het programma is ontworpen door de University of Derby, volgens de criteria van de British Psychological Society BPS (British Psychological Society), waarmee academische psychologieprogramma's worden gecertificeerd. Daarnaast is het programma ontworpen op basis van de British Psychological Society (BPS) -vereisten voor Graduate Basis voor Chartered Membership (GBC). Het programma zelf is echter niet geaccrediteerd. Afgestudeerden die de GBC willen hebben, moeten individueel een aanvraag indienen voor lidmaatschap van de Society, die zal evalueren of aan de vereisten wordt voldaan. Veel van onze afgestudeerden hebben met succes een aanvraag ingediend bij de Society en hebben de GBC gekregen. Daarom is deze cursus een uitstekende oefenterrein voor toekomstige professionele consolidatie van afgestudeerden, die wordt gegarandeerd door postdoctorale studies en klinische ervaring.

Stuur een e-mail met een foto of scan van je school of universiteits transcipt voor snelle toegangsevaluatie: e.skourti@medcollege.edu.gr

Toelatingsvoorwaarden

Het programma is gericht aan afgestudeerden van de middelbare school die een carrière in de psychologie willen nastreven. Vereisten voor registratie:

 • High School leaving certificate (Apolyterion) van een algemene of beroeps hogere school (of gelijkwaardig)
 • Referentiebrief (1)
 • Adequate kennis van het Engels (IELTS 4.5 of gelijkwaardig) *
 • Academisch interview
 • Foto's (4)
 • ID-kaart / paspoort

* Het vereiste niveau Engels voor het Engelstalige programma is gelijk aan IELTS 6.0 of B2. Kandidaten zonder officiële Engelse taalcertificaten kunnen de Engelse taaltest van Mediterranean College volgen. Houders van Hoger Nationaal Diploma (HND), studenten van Technologische (TEI) of Hoger Onderwijs Instellingen (AEI) van relevante velden kunnen worden toegelaten tot een gevorderd stadium van de cursus, na een Erkenning van voorafgaande leerprocedure. Ze moeten bovendien het volgende indienen:

 • Diploma en / of academische transcriptie
 • Programmahandboek (indien beschikbaar)

Structuur

Het programma bestaat voornamelijk uit modules met 20 studiepunten. Er zijn ook twee 0-credit modules gericht op Academic

Jaar 1

Onderwijs

Tijdens de cursus gaan studenten over van een reeks theorieën en vaardigheden in het eerste jaar naar een meer onafhankelijk onderzoek en synthese van kennis en interpretatie van het derde jaar. De modules zijn semester-gebaseerd en onderwijs, leren en beoordelen worden op verschillende manieren uitgevoerd, waardoor studenten een multidimensionale leerervaring krijgen:

Lesmethoden: hoorcolleges, seminars, discussie, case studies, interactieve workshops.

Leermethoden: Onafhankelijke studie - onderzoek, gastcolleges, excursies, practica, rollenspelen, oefenen, onderzoeken, superviseren.

Beoordelingsmethoden: essays, groepswerk, tests, brochures, mondelinge presentaties, oefeningen, posterpresentaties, onderzoeksdocumenten.

Het leerproces wordt verrijkt door verdere activiteiten van het College en de School of Psychology in het bijzonder, waaronder:

 • Seminars en fora
 • Jaarlijkse Student Excellence Conferentie
 • Deelname van studenten aan nationale en internationale conferenties
 • Deelname van studenten aan de onderzoeksprojecten van het College
 • Vrijwillige activiteit
 • Excursies
 • Gastcolleges
 • Gecertificeerde CPD-cursussen (aangeboden door Mediterranean Professional Studies)

Waarom kiezen voor deze cursus

 • Het Middellandse-Zeegebied is het College met de meeste ervaring en expertise in Griekenland op het gebied van het aanbieden van hogeronderwijscursussen in Psychologie en Counselling en biedt studiemogelijkheden op verschillende niveaus: van niveau 5 hoger nationaal diploma tot niveau 7 van mastergraden.
 • De University of Derby (Guardian University Guide 2017) is een TOP-50 UK University en in de TOP-10 voor de inzetbaarheid van studenten. Dit komt voort uit de voortdurende ontwikkeling van het curriculum zoals voorgeschreven door werkgevers, professionele en accreditatie-instanties.
 • De BSc (Hons) Toegepaste Psychologie is ontworpen door de Universiteit van Derby in overeenstemming met de structuur en inhoud om te voldoen aan de vereisten van de BPS (British Psychological Society), waardoor afgestudeerden in aanmerking komen voor het BPS-lidmaatschap.
 • De cursus leidt tot een BSc (Bachelor of Science) en geen BA (Bachelor of Arts), waardoor het minder theoretisch en meer toegepast wordt.
 • Het programma is onlangs bijgewerkt (2016) met eigentijdse psychologievelden. Het is het enige niet-gegradueerde psychologieprogramma in Griekenland dat de nadruk legt op klinische modules (abnormale en klinische psychologie, enz.), Terwijl het innovatieve modules bevat zoals de "Psychologie in de moderne wereld", die actuele psychologische onderwerpen behandelt (bijv. effect dieren op gedrag, de psychologie van mode, tatoeages en body art, terrorisme en psychologie, internet toevoeging).
 • Het programma biedt studenten optionele plaatsing en / of vrijwilligersmogelijkheden in verschillende settings.
 • Het programma wordt zowel in het Grieks als in het Engels afgeleverd, zodat studenten geleidelijk en soepel kennis maken met het studeren in het Engels. Engelse lessen worden gegeven tijdens het 1e en 2e studiejaar, speciaal ontworpen om de terminologie te dekken en om studenten te helpen aan de vereisten van het Engelstalige deel van het programma te voldoen (studenten hebben daarom geen extra Engelse les nodig). Studenten krijgen de steun van de Engelse afdeling van het College gedurende hun studie. Als afgestudeerden van een Britse universiteit (die in het Engels wordt onderwezen), certificeren ze hun Engels als een vreemde taalvaardigheid op een vaardigheid (C2)
 • Studenten worden op verschillende manieren beoordeeld, door middel van essays, mondelinge presentaties, posters en examens. Lesgeven en leren worden op de meest creatieve manier gerealiseerd: workshops, rollenspellen, gastcolleges, excursies, posterpresentaties, individueel onderzoek, enz. Speciale nadruk wordt gelegd op academisch onderzoek, om studenten te helpen bij het ontwikkelen van de juiste vaardigheden om door te gaan hun studies op postdoctoraal niveau. De leerervaring van de student wordt verder verbeterd door de activiteiten van de School of Psychology.
 • Mediterranean College legt bijzondere nadruk op de academische ondersteuning van studenten: een persoonlijke tutor is toegewezen aan elke student; docenten zijn beschikbaar op kantoortijden; studenten met problemen kunnen gebruik maken van de diensten van het counseling en learning support center; studenten ontvangen regelmatig feedback over hun studievoortgang; studenten hebben volledige toegang tot de bibliotheken en elektronische bronnen van het College.
 • Alle academische medewerkers zijn geaccrediteerde docenten van de University of Derby voor elke module die zij geven. Het Mediterranean College implementeert een geïntegreerd systeem van werving, beoordeling en voortdurende professionele ontwikkeling van academisch personeel, zodat studenten uitstekend onderwijs en persoonlijke ondersteuning krijgen om hun sociale en professionele vaardigheden te ontwikkelen.
 • Studenten worden ondersteund door een persoonlijke tutor, die hen helpt bij het ontwerpen en implementeren van hun individuele persoonlijke ontwikkelingsplan (PDP).
 • De School of Psychology biedt studenten de mogelijkheid om - naast hun studie - gespecialiseerde seminars over het gebruik van psychometrische hulpmiddelen bij te wonen, in samenwerking met ISON Psychometrica (een toonaangevend bedrijf in Griekenland). Studenten kunnen ook deelnemen aan gecertificeerde trainingen in counseling, psychotherapie en klinische diagnose - evaluatie.
 • Psychologiestudenten nemen actief deel aan activiteiten die zijn georganiseerd in het kader van het MC Employability Scheme, het integrale inzetbaarheidsplan van de Academie, dat hen voorbereidt op het concurrerend zijn op de veeleisende arbeidsmarkt.

Verdere studie

Afgestudeerden van het programma, volgens de Griekse wet, zijn houders van een geaccrediteerde universitaire graad, beroepsmatig gelijkwaardig aan die toegekend door Griekse staatsinstellingen voor hoger onderwijs. Als ze dat willen, kunnen ze hun diploma laten erkennen door de Griekse autoriteiten. Klik hier voor meer informatie over de procedure voor graadherkenning.

De beroepsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor het erkennen van de graad en het waarborgen van de status van beroepsbeoefenaar in het Verenigd Koninkrijk zijn de BPS (British Psychological Society) en de HCPC (Health Care Professions Council). Na afronding van de cursus kunnen afgestudeerden - via een individuele aanvraag - BPS-leden worden en de GBC (Graduate Basis for Chartership) behalen, samen met de mogelijkheid om progressie te worden om gecharterde psychologen te worden. Voortzetting van hun studies op een postdoctorale en / of doctoraal niveau, en door het verkrijgen van gecontroleerde klinische ervaring, kunnen afgestudeerden zich registreren bij de HCPC.

Na het succesvol afronden van het programma kunnen afgestudeerden doorgaan voor een masterdiploma aan het Mediterranean College of aan buitenlandse universiteiten. Als alternatief kunnen ze werk zoeken. BSc (Hons) -houders kunnen de volgende Master-programma's van het Mediterranean College volgen:

 • MSc Adult Cognitive Behavioral Psychotherapy
 • MSc Integrative Counselling and Psychotherapy
 • MA Education: Special Educational Needs
 • MA Onderwijs: leiderschap en management

Als alternatief kunnen ze zich op bepaalde gebieden specialiseren door deel te nemen aan geselecteerde geaccrediteerde CPD-cursussen die worden aangeboden door Mediterranean Professional Studies:

 • Medische diagnose
 • Opleiding
 • Counseling Vaardigheden: Theorie
 • Relatie counseling
 • Loopbaanbegeleiding
 • Speciale educatieve behoeften

Psychologie afgestudeerden kunnen werk zoeken bij:

 • Verschillende counseling-instellingen, zoals centra voor geestelijke gezondheidszorg, counselingstations, gemeenschapsondersteunende eenheden, sociale voorzieningen
 • scholen
 • Ziekenhuizen en klinieken
 • Rehabilitatie
 • Human Resource Management afdelingen
 • Ondernemingen
 • Onderzoekscentra
 • Centra voor speciaal onderwijs en speciale scholen
 • Humanitaire en ontwikkelings-NGO's

en als privé-psychologen of counselors (zelfstandigen).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece.

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece. Lees Minder
Thessaloniki , Athene + 1 Meer Minder