BSc (Hons) architectonisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Architectuur vormt de wereld om ons heen. Het weerspiegelt onze samenlevingen en beïnvloedt de manier waarop we denken en voelen. Architectuur domineert onze skyline, transformeert onze steden, verandert de manier waarop we leven en werken - en wordt onderdeel van ons verhaal.

Op de BSc Architectural Design and Technology graad, ontwikkel je een diep technisch inzicht in hoe gebouwen werken en de technieken en materialen die je nodig hebt om ze te bouwen. Je leert de historische context van architectonisch ontwerp te waarderen terwijl je zowel traditionele als innovatieve technologieën omarmt.

Naarmate je verder komt in je studie, zul je je bewust worden van hoe architectonische technologie invloed heeft op de wereld om ons heen, hoe jouw werk invloed heeft op onze omgeving en hoe jouw praktijken en benaderingen een positieve impact kunnen hebben.

Je kunt je diploma beginnen met een simpele wens om gebouwen te ontwerpen. Maar je eindigt met de kennis, vaardigheden en passie om vorm te geven aan de manier waarop we leven en werken - en onze wereld ten goede te veranderen.

Cursusinhoud

Door middel van lezingen, oefeningen en tijd in onze toegewijde studio's leer je zowel creatief als analytisch te denken. Je bestudeert kernonderwerpen, waaronder bouwtechnologie, materialen en architectuurwetenschap en wordt bedreven in Building Information Modeling en Computer Aided Design.

Je ontwikkelt ook sterke presentatievaardigheden en bestrijkt een scala aan sleutelcompetenties tijdens je cursus, waaronder:

 • architecturale teken- en presentatievaardigheden
 • het bouwen van een ontwerp, het interpreteren van een opdracht en het voldoen aan de behoeften van de klant
 • bouwtechnologie - hoe gebouwen zijn gestructureerd en gebouwd
 • bouwmaterialen en afwerkingen
 • Wet- en regelgevingcontroles met betrekking tot ontwerp van gebouwen
 • specificatie schrijven
 • architectonische details
 • conservering en renovatie van gebouwen
 • bouwkunde - verwarming, koeling, ventilatie etc.
 • Innovatie en duurzaamheid
 • Beroepspraktijk, het vak van architectuurpraktijk

Voorbereiding op je toekomstige carrière is een prioriteit. De cursusstructuur biedt je een onschatbare gelegenheid om een vierjarige sandwich-diploma te studeren, waarbij je je derde jaar ondergedompeld in de industrie doorbrengt met een stage in een architectuurpraktijk. Er zijn ook mogelijkheden om in het buitenland te studeren, samen te werken aan onderzoek en real-world ervaring op te doen - allemaal ontworpen om je voor te bereiden op je volgende stap na het afstuderen.

De cursus is geaccrediteerd door het Chartered Institute of Architectural Technologists (CIAT) waardoor afgestudeerden vooruitgang kunnen boeken om volledig gecharterde leden te worden in dit diverse en opwindende beroep.

Aan het leren

Vanaf het begin zul je hands-on ervaring opdoen in praktische studio sessies en workshops - het ontwikkelen van je belangrijkste materiële vaardigheden. Lezingen, geleid door leden van het academisch personeel, zullen je theoretisch inzicht in je vakgebied verbreden, terwijl kleinere, doelgerichte seminars zijn ontworpen om begeleiding te bieden voor het voldoen aan meer individuele intellectuele en praktische eisen.

Groepswerk geeft u de mogelijkheid om werkrelaties aan te gaan met uw collega's (samenwerking die zich daarna vaak heeft uitgebreid tot buitenschoolse of persoonlijke projecten). Net als in je tweede semester, door een korte brief te delen met studenten uit verschillende disciplines binnen de school, zul je je eigen perspectief gebruiken om je vaardigheden en interpretaties te verdedigen in de bredere context van andere media en creatief denken.

Uw persoonlijke privéleraar biedt toegewijde ondersteuning, moedigt u aan om een kritische mening over uw werk en perspectief te ontwikkelen, evenals de nodige vaardigheden voor zelfreflectie en autonoom werken.

Tijdens je eerste studiejaar kun je verwachten tussen de 12 en 19 uur contacttijd per week te ontvangen via lezingen, seminars, tutorials en praktische workshops.

Motiveren zelf - van onafhankelijk onderzoek en ontwikkeling tot productie - zal de sleutel zijn tot uw academische ervaring. Dit wordt vaak gemeten aan de hand van het onderhoud van een persoonlijk ontwikkelingsplan (of PDP), dat is ontworpen om als een brandpunt te dienen voor uw doelen en experiment, en dat uiteindelijk dient als een uitgebreid portfolio waarmee u kunt reflecteren op een kwaliteitswerkstuk .

De mogelijkheid om uw ontwerpen te presenteren, in speciaal gecoördineerde programma's, zal u praktische ervaring bieden bij het tentoonstellen van uw werk. Een professionele nadruk, met name in de tweede helft van je studie, zal ook voortbouwen op je beroepsvaardigheden door je kennis te laten maken met de industrie via gastsprekers, plaatsingen en ervaringsgerichte opdrachten met bestaande bureaus. Je studie zal vaak worden verbeterd door het e-leersysteem van de universiteit te gebruiken.

employability

Terwijl je leren is ontworpen om je te ontwikkelen tot een afgeronde en capabele ontwerper en intellectueel, is je curriculum op dezelfde manier gestructureerd met je potentieel in gedachten.

Als zodanig wordt de nadruk die op je werkethiek is gelegd, zowel creatief als academisch, gekoppeld aan een aanzienlijke focus op echte wereldervaring; van het opbouwen van contacten en het uitvoeren van stages tot live-briefings en, als u dat wilt, ondersteuning bij het vormen van uw eigen bedrijf.

Je kunt kiezen om een route te nemen door je tweede en laatste jaren van studies, waar je contact kunt opnemen met bedrijven of je eigen kunt starten voor het moment dat je afstudeert. In je laatste jaar, in plaats van een proefschrift in te dienen, heb je de mogelijkheid om een gedetailleerd businessplan op te stellen.

Gedurende uw tijd bij CSAD ontmoet en hoort u van professionals in uw branche, die uw vaardigheden en ideeën voor commercieel en professioneel voordeel aanscherpen. Crossdisciplinaire projecten zullen je later voorbereiden op teamwork, terwijl live-briefs je voorbereiden op deadlines en de eisen van strakke specificaties.

Afgestudeerden van het programma zijn goed geplaatst om zich te voegen bij architecturale praktijken, werken als architectonische technologen. U wordt aangemoedigd om uw professionele ontwikkeling voort te zetten door het verkrijgen van een gecharterd lidmaatschap van het Chartered Institute of Architectural Technologists.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten blijk geven van hun toewijding aan kunst en / of design, en hebben bij voorkeur vijf GCSE's met Engelse taal (of Welsh First Language) en wiskunde * in graad C of hoger / klasse 4 of hoger (voor kandidaten die onlangs hervormde GCSE's houden in Engeland)

Na een interview bevatten onze typische aanbiedingen:

 • 96 - 120 UCAS-tariefpunten van een succesvol afgesloten art

 • 96 - 120 punten uit ten minste 2 A-niveaus; Welsh Baccalaureate - Advanced Skills Challenge-certificaat zal worden beschouwd als een derde onderwerp
 • RQF National Extended Diploma / Cambridge Technical Extended Diploma: MMM - DDM
 • 96 - 120 punten uit een combinatie van Scottish Highers en Scottish Advanced Highers
 • 96 - 120 punten van het Ierse Leaving Certificate bij Highers met 2 x H2-cijfers (minimumbeoordeling H4 overwogen)
 • 96 - 120 punten van het Access to HE Diploma

* Voor Welshe sollicitanten die zitten aan de gereformeerde GCSE-wiskunde, accepteren we GCSE- wiskunde of wiskunde - numeriek .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder