BSc (Hons) in Building Services Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Geaccrediteerd door: EI CIBSE

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met de bouwsector en richt zich op het ontwerpen van verwarmings- en airconditioningssystemen, het bouwen van simulaties en beoordelingen van gebouwen, elektrische systemen en lichtontwerp.

Dit programma is geaccrediteerd door het Energy Institute (EI) en de Chartered Institution of Building Services Engineers (CIBSE), zodat u door kunt gaan naar de volledige Chartered Engineer (CEng) -status.

Het biedt flexibiliteit voor ingenieurs die momenteel in dienst zijn en hun kennis en vaardigheden willen verbeteren.

Je carriere

Het huidige tekort aan ingenieurs betekent goede salarissen, veilige werkgelegenheid en goede promotiekansen voor Building Services Engineers. Carrières bestrijken een breed spectrum van de ontwerp- tot gebruikstrappen van huishoudelijke, commerciële, industriële en vrijetijdsbouwtypes.

Wat ga je studeren

Jaar 1

Fundamentele engineeringstheorie waaronder thermodynamica, vloeistofmechanica, warmteoverdracht, elektrische principes, regelsystemen en wiskunde.

Jaar 2

Technische toepassingen. Electric Power Systems, Applied Thermodynamics, Computer Aided Design (CAD), Mechanical Engineering, Materials and Mathematics.

Jaar 3

Toepassingen van gebouwenservices, modellering van gebouwprestaties, verwarming

Jaar 4

Geavanceerd ontwerp van verwarming, airconditioning, elektrisch

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Voltijdse toelatingseisen

Jaar 1

SQA hoger

BBBC inclusief wiskunde en ofwel natuurkunde, technologische studies of ingenieurswetenschappen, plus Nat 5 Engels bij C.

Een level

CCC inclusief wiskunde en natuurkunde plus GCSE Engels op C / 4

ILC hoger

H2 H2 H4 H4 inclusief wiskunde en natuurkunde. Engels is ook vereist op gewoon niveau O2

IB Diploma

24 punten inclusief wiskunde en natuurkunde

BTEC

Level 3 Extended Diploma in Engineering bij MMM

SWAP-toegang

SWAP STEM-programma bij BBB.

Jaar 2

HNC

HNC in zowel werktuigbouwkunde of elektrotechniek of Building Services Engineering. Andere gerelateerde HNC-kwalificaties kunnen worden overwogen.

Een level

BBC inclusief wiskunde en natuurkunde plus GCSE Engels op C / 4.

BTEC

Level 3 Extended Diploma in Mechanical / Electrical Engineering bij DMM

Jaar 3

HND

HST van het derde jaar op Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek of Building Services Engineering of Sustainable Design. Andere gerelateerde HND-kwalificaties kunnen worden overwogen.

Deeltijdse toelatingseisen

Jaar 1

HNC

HNC Building Services, Mechanical of Electrical Engineering

Jaar 2

HND

HND Building Services, Mechanical of Electrical Engineering

Werkgelegenheidseisen

Aanvragers moeten voltijds een relevante baan hebben en worden gesponsord door hun werkgever.

de Engelse taal

Studenten van wie de eerste taal geen Engels is, moeten normaal gesproken het equivalent hebben van een academische IELTS-testscore van 6,0 zonder element minder dan 5,5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationaal: £ 11.500

* Het totale collegegeld voor RUK-studenten die een studiecyclus van drie of vier jaar volgen, heeft een limiet van £ 27.750. Specifieke vergoedingen moeten door de Schotse regering worden bevestigd en kunnen na bevestiging worden gewijzigd.

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Studenten met een deeltijdprogramma kunnen worden gefactureerd voor het volledige jaarlijkse tarief of voor het aantal voltooide modules per academiejaar. Studenten kunnen in de loop van het jaar in termijnen in aanmerking komen om dit in termijnen te betalen. Bekijk tarieven voor deeltijd en afstandsonderwijs.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen bij de afwikkeling van de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Studiereizen

Het tweede jaar krijgen voltijdstudenten de kans om deel te nemen aan ons programma van een week lang studiereizen. Tourbestemmingen omvatten Frankrijk, Finland, Spanje en Canada.

Verbanden met de industrie

Bij het ontwikkelen en beoordelen van deze opwindende opleiding, heeft de school intensief overleg gepleegd met de industrie om ervoor te zorgen dat afgestudeerden goed toegerust zijn om de arbeidsmarkt op te gaan in professionele, goedbetaalde posities van verantwoordelijkheid.

accreditatie

De BEng (Hons) Building Services Engineering is geaccrediteerd door EI het Energy Institute en CIBSE de Chartered Institution of Building Services Engineering. U kunt doorgaan naar de volledige CEng Chartered Engineer-status.

HM Forces

In samenwerking met HM Forces heeft GCU vastgesteld dat dit programma bijzonder geschikt is voor militaire en ex-militaire mannen en vrouwen. Bezoek de HM Forces Careers Zone voor meer informatie over de services die we bieden.

Evaluatiemethoden

De opleiding omvat een gevarieerd aanbod van traditionele en modernere methoden om studenten te beoordelen. Deze omvatten examens, casestudy's, ontwerpprojecten, proefschriften, laboratoriumrapporten, presentaties, klassentests en webgebaseerde online tests. Voor elke module worden de beoordelingsopties gebruikt die het meest geschikt zijn voor de module-inhoud. Alle modules in de opleiding worden ten minste gedeeltelijk beoordeeld door een cursusonderdeel en in sommige gevallen is er bovendien een examen aan het einde van het semester. Ongeveer de helft van de modules heeft een examenonderdeel en dit is normaal gesproken goed voor 60% van de cijferallocatie voor de module. In het laatste jaar is er een projectmodule met een verdubbeling van de normale krediettoewijzing. Dit is een gelegenheid voor studenten om hun eigen diepgaande studie van een ontwerptoepassing van speciaal belang voor zichzelf te voltooien. De student krijgt een projectbegeleider toegewezen om hen te helpen bij eventuele problemen en om de voortgang van de student te vergemakkelijken. Sommige modules bevatten groepswerk. In het laatste jaar voltooien de studenten een groepsproject waarbij het complete ontwerp van mechanische en elektrische diensten voor een gebouw wordt geproduceerd. Dit werk zou worden ingediend als groepsrapport en presentatie. Studenten worden ook gecombineerd in groepen om deel te nemen aan een zakelijke wedstrijd waarin groepen virtuele bedrijven beheren die actief zijn in de bouwsector. Groepen kunnen ook deelnemen aan een internationale competitie waarin ze strijden tegen studenten van andere universiteiten.

Leer methodes

Het programma heeft nauwe banden met de industrie en is ontwikkeld om aan de behoeften van onze industriële partners te voldoen. Dit maakt onze afgestudeerden goed uitgerust om de arbeidsmarkt te betreden in goedbetaalde professionele functies. De diplomastructuur is zeer flexibel en stelt studenten in staat om op het programma te studeren op een fulltime of parttime basis. De parttime modus is bijzonder waardevol omdat het een mogelijkheid biedt voor ingenieurs die momenteel werkzaam zijn in de bouwsector om hun kennis en vaardigheden te verbeteren en hun vooruitgang binnen de industrie te vergemakkelijken. Onderwijsmethoden omvatten lezingen, seminars, tutorials, laboratoriumexperimenten en computerlaboratoria. Al deze alternatieve methoden worden op de meest geschikte manier gebruikt om de inhoud van elke individuele module te matchen. De opleiding heeft ook het geluk dat ze bijna volledige toegang heeft tot de installaties voor installatiediensten en installatieruimten binnen de uitgebreide universiteitscampus. Dit omvat het gebruik van het BMS-besturingssysteem dat toegankelijk is vanuit elk van de computerlabs op de campus. Daarnaast is een speciaal gebouwde kijkgalerij gebouwd voor observatie en analyse van de nieuwe universitaire WKK-installatie. Al deze faciliteiten zijn geïntegreerd in het lesprogramma om studenten in staat te stellen de werking van apparatuur voor installatiediensten in een 'live' omgeving te bestuderen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in ... Lees meer

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in areas such as IT security and web development, environmental science, telecommunications, surveying and building services. Our research into built environment and connections with industry leaders in growing markets such as games design make us an exciting choice for students, staff and researchers. Lees Minder