BSc (Hons) in Ecology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Mensen hebben een enorme impact op hun omgeving door middel van hulpbronnengebruik, aantasting van het leefmilieu en klimaatverandering. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om te begrijpen hoe onze acties het ecologische evenwicht op de hele planeet beïnvloeden.

We geven je een rigoureuze kennismaking met de wetenschap van de ecologie. Je zult begrijpen hoe dieren, planten, schimmels en micro-organismen interageren met hun omgeving, evenals de relatie tussen mensen en de rest van de biosfeer.

Deze cursus behandelt de belangrijkste conceptuele kwesties van ecologie in de breedste zin van het woord, maar biedt ook praktische mogelijkheden om overdraagbare vaardigheden te leren en ecologische relaties tussen alle soorten organismen te analyseren. We trainen u op het essentiële gebied en laboratoriumtechnieken, waaronder op onze inspirerende 10-daagse excursie in de Cevennen, Frankrijk, een landschap van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en een enorme biodiversiteit erkend door UNESCO.

Of u nu geïnteresseerd bent in een academische carrière of wilt deelnemen aan de praktische oplossing van ecologische problemen, wij bieden u de tools en concepten die u nodig hebt om een ​​verschil te maken.

Veldwerk - een essentieel onderdeel van training - vindt plaats in Schotland en Frankrijk. Er is ook een optionele reis naar Spanje. Studenten kunnen alle, of een deel van, jaar 3 in het buitenland studeren, als onderdeel van een uitwisselingsprogramma met de Universiteit van Guelph, Canada, en aan andere internationale uitwisselingsprogramma's deelnemen.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Onderzoeksgestuurd lesgeven door leiders in onderzoek over de hele wereld, van de alpiene toendra tot de tropen

# 2 Dit is de perfecte plek om ecologie te studeren met diverse landschappen en habitats voor de deur, en excursies in Schotland, Frankrijk en Spanje

# 3 We zullen je de wetenschap van ecologie bijbrengen en praktische training geven in de essentiële veld- en laboratoriumtechnieken

Cursus details

Semesters 1-4 behandelen kernmodules in: Biological Sciences; Milieuwetenschappen; en praktische vaardigheden in de natuurwetenschappen.

Semesters 5-6 behandelen de volgende geavanceerde modules: Animal Ecology; Plantenecologie en fysiologie; Bevolking en communautaire ecologie; plus verdere optionele modules, inclusief de Spaanse excursie.

In Semesters 7-8 voer je een onafhankelijk onderzoeksproject uit en ga je op excursie naar het buitenland in Frankrijk. Je neemt ook vier tot zes geavanceerde modules uit een gedefinieerde lijst met opties.

Het onderzoek in het laatste jaar neemt ongeveer een derde van het tijdschema in beslag en is sterk verbonden met de actieve onderzoeksinteresses van academisch personeel in de biologische en milieuwetenschappen.

Voorbeelden van recent kwalitatief hoogstaand studentenwerk zijn:

  • Plant biodiversiteitspatronen in de zuidelijke hooglanden
  • Buzz-bestuiving en ecologie van hommels
  • Klimaatverandering en de hoogtelimieten van inheemse bergachtige plantensoorten
  • De invloed van voeding op zeewier vlieg paring en ovipositie gedrag
  • Aanpassing van zware metalen in zeldzame planten

U kunt geheel of gedeeltelijk jaar 3 in het buitenland doorbrengen. We hebben een goed uitgebouwd wederzijds uitwisselingsprogramma met de University of Guelph in Canada, waar je vakken kunt volgen die vergelijkbaar zijn met die in Stirling. Daarnaast zijn er uitwisselingsmogelijkheden met een aantal universiteiten in de VS, Australië en Europa.

Lees meer over studeren in het buitenland.

Contact

Dr Kirsty Park

+ 44 (0) 1786 467799

kjpark@stir.ac.uk

Dr. Mario Vallejo-Marin

44 (0) 1786 467822

mario.vallejo@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2021/22

  • Buitenlandse studenten (niet-EU): £ 17.900
  • Schotse studenten: £ 1.820
  • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
  • EU-studenten: £ 17.900 *

* Voor EU-studenten die in academiejaar 2021/22 beginnen met studeren, zullen we een automatische studiebeurs van maximaal £ 30.000 toekennen voor de duur van je cursus. Dit is afhankelijk van geschiktheidscriteria

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder