BSc (Hons) in Equine Science and Sports Performance

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus concentreert zich op de atletische prestaties van het paard en de ruiter, en bereidt studenten voor op een carrière in hippische prestaties, coaching of teamprestatiebeheer.

Dit programma is ontwikkeld met uitgebreide input van de industrie om ervoor te zorgen dat de afgestudeerden de nodige combinatie van kennis, vaardigheden en ervaring hebben om een ​​bijdrage te kunnen leveren aan het succes en de groei van de paardensportprestatiesector.

De cursus richt zich op de onderliggende factoren die van invloed zijn op de prestaties, neemt kwantitatieve methoden aan om de prestaties te beoordelen en evalueert vervolgens een reeks technieken om de prestaties te verbeteren en de impact van externe factoren op het succes te beoordelen.

The College Gym

Op Reaseheath College hebben we een ultramodern fitnesscentrum met apparatuur die wordt gebruikt in faciliteiten van topkwaliteit in het Verenigd Koninkrijk.

De sportschool is volledig uitgerust om aan de behoeften van alle sportschoolgebruikers te voldoen, met machines met topspecificaties, een Olympische barbell en gewichtszones. Deze worden geleverd door Technogym, een toonaangevende sportschoolfabrikant.

Via het 'Mijn Wellness'-Technogym-account kunt u uw Smartphone gebruiken om een ​​training te maken en op de hoogte te blijven van uw vorderingen. U kunt oefeningen toevoegen en intensiteiten wijzigen om uw prestaties te verbeteren. Je kunt zelfs vrienden uitdagen via de app om de ranglijst van vrienden te beklimmen.

Als student Equine Science en Sports Performance degree worden sommige van je sessies in de gym van het college gegeven.

Je kunt hier meer te weten komen over de sportschool, inclusief de faciliteiten.

Wat zal ik studeren?

Het ESSP-programma is gericht op de competitieve rijder die uitgebreid wil verkennen op het gebied van sportprestaties die in de loop van de drie jaar gelijk verdeeld zijn tussen de atleet van de mens en de atleet.

Toelatingseisen

Een minimum van 112 UCAS-punten die kunnen worden verkregen uit GCE A Levels, of een van de volgende kwalificaties in een relevant onderwerp:

 • BTEC National Certificate / Diploma
 • OCR nationaal diploma / uitgebreid diploma
 • Iers / Schots Hoogtepunten in een relevant onderwerp
 • Geavanceerde GNVQ
 • QAA erkende Access to HE Diploma, Open College Units of Open University Credits
 • Voor volwassen studenten (21 jaar) zal substantiële werkervaring worden overwogen, evenals, in plaats van, formele kwalificaties
 • Level 3 Extended Diploma / Diploma.

Verdere studie

 • MSc Veterinaire Fysiotherapie
 • Postdoctorale studie of beroepskwalificaties.

Carrièremogelijkheden

 • Prestatiecoach
 • Team manager
 • Ruiter biomechanica-analist
 • Slechte prestatieanalisten voor ruiters
 • Werkzame of zelfstandige functies binnen een competitief team (bijv. Polo) of grotere wedstrijdwerf
 • Ruitersportprestatierollen voor Sport England, de British Equestrian Federation (BEF) of de British Equine Trade Association (BETA)
 • Beheersrollen in welzijn van paarden en verwante industriesectoren.

Let op: acceptatie op rijeenheden is onderworpen aan beoordeling en gewichtslimiet van 13 stenen.

Collegegeld

Als student in het hoger onderwijs moet je twee belangrijke kosten halen; uw collegegeld en kosten van levensonderhoud.

Onze voltijdse collegegelden voor Britse en EU-studenten die naar de universiteit gaan in 2017/18 of 2018/19 zijn £ 9.250. Deze kosten worden in rekening gebracht voor elk academiejaar van een cursus en worden jaarlijks door het college vastgesteld.

Als je een internationale student bent of voor de laatste informatie over het studiegeld, bezoek dan de pagina over studiefinanciering op onze website .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located in rural Cheshire, our campus has top class, industry standard, teaching facilities but still retains its friendly, supportive atmosphere – a combination which delivers both academic excellenc ... Lees meer

Located in rural Cheshire, our campus has top class, industry standard, teaching facilities but still retains its friendly, supportive atmosphere – a combination which delivers both academic excellence and student satisfaction. Lees Minder