BSc (Hons) in Food Bioscience

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Food Bioscience is de toepassing van biologische en aanverwante wetenschappen op voedselvraagstukken; biowetenschappers van voedingsmiddelen zijn erg in trek om de voedselkwaliteit, veiligheid en beveiliging te garanderen.

Dit is het enige Institute of Food Science and Technology (IFST) - goedgekeurd Food Bioscience-programma in Schotland; het voldoet aan de onderwijsvereisten voor lidmaatschap van het Instituut. Het is ook goedgekeurd door het Royal Environment Health Institute for Scotland (REHIS) om te voldoen aan de pre-registratie academische norm voor de registratiecommissie van de Scottish Food Safety Officers.

Wij zijn de enige instelling in Schotland die dit soort programma aanbiedt en hebben de grootste nadruk van elke Schotse universiteit op voedsel en de ontwikkeling ervan. Je leert over samenstelling van voedingsmiddelen, het effect van chemicaliën en additieven op consumenten en voedselveiligheid, evenals genetica, biochemie, microbiologie en voeding, gecombineerd met belangrijke industriële vaardigheden en een goed begrip van de voedselwetgeving.

Er is een groot praktisch onderdeel om de theorie aan te vullen en een mogelijkheid tot plaatsing. Dit kan bestaan ​​uit voedselverwerking, voeding, klinisch en niet-klinisch laboratoriumwerk of onderzoek en ontwikkeling van voedsel.

Studenten krijgen vaak een baan aangeboden door hun stagebedrijf, zelfs voordat ze afstuderen.

Je carriere

Loopbaanperspectieven zijn uitstekend en omvatten werken in voedselproductie, productie en veiligheid, onderzoek en ontwikkeling, marketing en als voedingsdeskundige of adviseur.

Wat ga je studeren

Jaar 1

Chemie, cellen en biomoleculen, fysiologie 1

Jaar 2

Introductie tot Microbiologie, Mechanismen van Cellulaire Regulatie, Kernvaardigheden in Biowetenschappen 2, Immunologie, Genomen en Bio-informatica, Fundamentele Celbiologie, Praktische Vaardigheden voor Biomoleculaire Wetenschappen.

Jaar 3

Moleculaire diagnostiek, biotechnologie, analyse van voedsel, voedingswetenschappen, voedselgrondstoffen, voeding en volksgezondheid, kernvaardigheden in de voedingsbiowetenschap.

Jaar 4

Plaatsing (dubbele module), kwaliteitssystemen in voedselproductie, voedselvergiftiging, project en werkplaats (dubbele module).

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationaal: £ 11.500

* Het totale collegegeld voor RUK-studenten die een studiecyclus van drie of vier jaar voltooien, is beperkt tot £ 27,750. Specifieke vergoedingen moeten door de Schotse regering worden bevestigd en kunnen na bevestiging worden gewijzigd.

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen die beschikbaar zijn voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studententeam.

Toelatingseisen

Jaar 1

SQA hoger

ABBB inclusief chemie plus Nat 5 wiskunde, Engels, biologie bij B

Een level

BCC inclusief chemie plus GCSE Double Science, Engels en wiskunde op B / 6

ILC hoger

H2 H2 H3 H3 inclusief chemie op hoger niveau plus gewoon Engels, wiskunde en biologie op 02

IB Diploma

24 punten inclusief scheikunde en biologie

Level 3 Extended Diploma

DMM in relevant onderwerp, inclusief scheikunde en biologie.

HNC

HNC in een relevant onderwerp met B in de Graded Units en voldoende dekking van de chemie.

SWAP-toegang

SWAP Access to Science-programma.

de Engelse taal

Academische IELTS-score van 6.0 (of equivalent) zonder element onder 5.5.

Extra informatie

Internationale Pathways

Jaar 2

Een level

ABB in Chemistry, Biology and Maths, plus GCSE English bij B

HNC

15 studiepunten in het relevante wetenschapsonderwerp (moet een Genetics-eenheid bevatten) met A in de gegradeerde eenheden.

Jaar 3

HND

HND in relevant onderwerp met AB in de Graded Units

Professionele accreditatie

Dit is het enige Institute of Food Science and Technology (IFST) - goedgekeurd Food Bioscience-programma in Schotland; het voldoet aan de onderwijsvereisten voor lidmaatschap van het Instituut.

Het is ook goedgekeurd door het Royal Environment Health Institute for Scotland (REHIS) om te voldoen aan de pre-registratie academische norm voor de registratiecommissie van de Scottish Food Safety Officers.

Evaluatiemethoden

We gebruiken een breed scala aan leer- en lesmethoden om ervoor te zorgen dat u over de benodigde kennis en inzicht in bedrijf en management beschikt en over een portfolio van intellectuele en persoonlijke vaardigheden.

Elke module in het programma gebruikt zijn eigen leer-, onderwijs- en beoordelingsstrategie om leerdoelen te bereiken. Beoordelingsmethoden variëren tussen modules en kunnen ongeziene examens, klassentests, essays, managementrapporten, case-study's, presentaties en groepswerk omvatten.

Leer methodes

De leer- en lesmethoden die we gebruiken om ervoor te zorgen dat ons programma zowel beroepsmatig relevant is als academisch uitdagend. Onze aanpak is studentgericht, praktisch, participatief en relevant voor de behoeften van werkgevers.

We zijn afgestapt van het traditionele, leerkrachtgerichte leren naar een meer onafhankelijke leerbenadering, waarbij je wordt aangemoedigd om kritisch te denken.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018. Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Laatst bijgewerkt op jul 2018

Over de school

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Lees meer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Lees Minder