BSc (Hons) in Quantity Surveying

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Geaccrediteerd door: CIOB RICS

Hoeveelheid Surveyors zijn een essentiële schakel tussen de ontwerper en de aannemer bij bouwprojecten, die belangrijk advies geven over kosten en contracten.

Hoeveelheid Surveyors hebben een breed scala aan vaardigheden en kennis nodig die de financiële, juridische, bestuurlijke, economische en communicatieve aspecten van een project dekken, van de aanvang tot de voltooiing.

Het programma is geaccrediteerd door de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) en het Chartered Institute of Building (CIOB). Deze accreditaties bieden afgestudeerden toegang tot het RICS- en CIOB-lidmaatschap via de afgestudeerde routes. Alle tweedejaars voltijdstudenten hebben de mogelijkheid om een ​​week in Europa door te brengen als onderdeel van hun studie.

Een 24-weekse industriële plaatsing is opgenomen in jaar 3 van het programma. De plaatsing in de industrie biedt studenten de mogelijkheid om de toepassing van hun aangeleerde vaardigheden te begrijpen en te profiteren van op het werk gebaseerd leren. Voltijdstudenten in jaar 3 nemen ook deel aan een "Interact" ontwerpproject, werkend in een team met studenten van de Glasgow School of Art, de University of Glasgow en de University of the West of Scotland om een ​​netwerk van contacten en een specifiek ontwerpprobleem oplossen.

Je carriere

Afgestudeerden van het programma zijn gerekruteerd door toonaangevende organisaties in de bouw- en vastgoedsector, zoals BAM Group, Laing O'Rourke, Lend Lease, Balfour Beatty, Turner en Townsend en Doig Smith.

Wat ga je studeren

Jaar 1

Fundamentele principes van basistechnologie en ontwerp, inclusief materialen en bouwtechnieken, en een inleiding tot de juridische en commerciële aspecten van kwantiteitsonderzoek.

Jaar 2

Core Quantity Surveying-vaardigheden, waaronder contractuele en commerciële kennis en sleutelkwantificering en technologische vaardigheden.

Jaar 3

Plaatsing en inschatting van de sector, verdere technologische vaardigheden.

Jaar 4

Project management

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Jaar 1

Hoger

Minimaal BBC op SQA hoger

Jaar 2

HNC

SQA HNC Hoeveelheid Meten of gebouwde omgeving onderwerp met B in de gegradeerde eenheid

Jaar 3

HNC

SQA HNC Hoeveelheid Onderzoeken of gebouwde omgeving onderwerp met B in de klasse-eenheid en minimaal twee jaar werkervaring. Of SQA HND Hoeveelheidsoverzicht met B in de gegradeerde eenheid.

Werkgelegenheidseisen

Deeltijdstudenten

Kandidaten voor het part-time programma moeten een geschikte fulltime baan hebben als Trainee Quantity Surveyor of Estimator en onder toezicht staan ​​van meer senior personeel binnen de organisatie.

de Engelse taal

Studenten van wie de eerste taal geen Engels is, moeten normaal gesproken het equivalent hebben van een academische IELTS-testscore van 6,0 zonder element minder dan 5,5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationaal: £ 11.500

* Het totale collegegeld voor RUK-studenten die een studiecyclus van drie of vier jaar voltooien, is beperkt tot £ 27,750. Specifieke vergoedingen moeten door de Schotse regering worden bevestigd en kunnen na bevestiging worden gewijzigd.

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Studenten met een deeltijdprogramma kunnen worden gefactureerd voor het volledige jaarlijkse tarief of voor het aantal voltooide modules per academiejaar. Studenten kunnen in de loop van het jaar in termijnen in aanmerking komen om dit in termijnen te betalen. Bekijk tarieven voor deeltijd en afstandsonderwijs.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen die beschikbaar zijn voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studententeam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Stage

Alle tweedejaars voltijdstudenten hebben de mogelijkheid om een ​​week in Europa door te brengen als onderdeel van hun studie. Een 24-weekse industriële plaatsing is opgenomen in het derde jaar van het programma. Het stelt studenten in staat om de toepassing van hun aangeleerde vaardigheden te begrijpen en te profiteren van work-based leren.

Professionele accreditatie

Het programma, zowel fulltime als parttime, is volledig geaccrediteerd door de RICS Royal Institution of Chartered Surveyors en CICES the Chartered Institute of Civil Engineering Surveyors. Vertegenwoordigers van RICS bezoeken studenten tijdens het programma om oefeningen te doen en hun prestaties te beoordelen. Na het succesvol afronden van hun Honours diploma, kunnen afgestudeerden beginnen te werken aan hun professionele kwalificatie om Chartered Membership of the Institution (MRICS) te verkrijgen.

In het buitenland studeren

Studenten hebben de mogelijkheid voor International Exchange. Dit kan zijn voor een trimester of een jaar studie aan een andere instelling, vaak bij een van onze Europese partners, waar cursussen in het Engels worden aangeboden. Op dit moment doen studenten die deze optie volgen, dit op jaar 3 en krijgen ze credits voor hun diploma.

HM Forces

In samenwerking met HM Forces heeft GCU vastgesteld dat dit programma bijzonder geschikt is voor militaire en ex-militaire mannen en vrouwen. Bezoek de HM Forces Careers Zone voor meer informatie over de services die we bieden.

Evaluatiemethoden

Verwacht een verscheidenheid aan beoordelingsmethoden, inclusief cursussen en formele examens. Je neemt deel aan het unieke Interact-project, waar je werkt met studenten van andere disciplines van drie andere universiteiten. Als onderdeel van uw algehele beoordeling wordt u gevraagd om een ​​kostenplan en kostenrapport op te stellen op basis van de opgegeven architectuurtekeningen met inachtneming van het budget. Dit project wordt gesponsord door de Sweett Group, waarbij de beste individuele student en het team voor kwantiteitsbeoordeling een prijs winnen.

Leer methodes

Je zult een verscheidenheid aan lesmethoden ervaren, gebaseerd op workshops, laboratoria en tutorials, evenals bezoeken aan industriële en locale locaties. Professionele professionals zullen gastcolleges verzorgen, terwijl je via de Management Learning Environment toegang krijgt tot webgebaseerde materialen. Er wordt van je verwacht dat je zowel individueel als in een groep aan projecten werkt en de kans krijgt om op studiereizen en studiereizen te gaan, inclusief de jaarlijkse Europese reis, die open staat voor alle niveau 2-studenten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in ... Lees meer

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in areas such as IT security and web development, environmental science, telecommunications, surveying and building services. Our research into built environment and connections with industry leaders in growing markets such as games design make us an exciting choice for students, staff and researchers. Lees Minder