BSc (Hons) in Software Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Ben je gefascineerd door de creatieve mogelijkheden van technologie en software? Vind je het leuk om complexe problemen op te lossen als onderdeel van een team? Zo ja, kan software engineering de carrière voor u zijn. Je zult veel gevraagd zijn om de systemen te ontwikkelen die de basis en de lijm vormen van onze moderne wereld, en die onze ervaringen in communicatie, zaken, entertainment, gaming en gezondheidszorg transformeren.

Onze opleiding leert je creativiteit, logische analyse, probleemoplossing en hoe teamwork complexe systemen bouwt. Je zult praktijk en technieken bestuderen voor real-world softwareontwerp en bijbehorende programmeertechnologieën, en praktische ervaring opdoen in softwareontwikkeling.

Om u te helpen een sterke band op te bouwen met de industrie, bieden we zomertredingen van drie maanden en stages van een jaar bij lokale MKB-bedrijven en grote bedrijven. Studenten hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een internationale leeromgeving via onze uitwisselingsprogramma's.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 We leren een praktische, probleemoplossende aanpak. We laten u zien hoe u effectieve oplossingen ontwerpt voor complexe problemen.

# 2 Ontwikkel sterke professionele vaardigheden door middel van industriële stages bij lokale bedrijven en grote multinationals.

# 3 Afgestudeerden zijn geaccrediteerd door de British Computer Society als een Chartered Information Technology Professional.

Professionele accreditatie

BCS (Chartered Institute for IT)

Prijzen of onderscheidingen

BCS Glasgow-prijs: Best-honours-project

VerInt-prijs voor software-engineering

Cursus details

Tijdens semesters 1-3 volgen studenten van alle drie onze computergerelateerde graden (computerwetenschap, software-engineering en bedrijfscomputing) dezelfde kernmodules in computerwetenschap, plus twee andere onderwerpen. Kernthema's zijn: Computational Thinking; Programmeren met behulp van Java; Sociale en professionele problemen; en gegevensstructuren, objecten en algoritmen. In Semester 1 moeten studenten Software Engineering ook een module Wiskunde volgen.

Semesters 4-8 bevatten verplichte kernmodules - inclusief computersystemen en software-engineering - plus optionele modules, waaronder: computerbeveiliging en forensisch onderzoek; Kunstmatige intelligentie; Webservices; telecommunicatie; en ontwikkeling van games. In Semesters 4-8 bestaat de cursus uit zowel verplichte kernmodules als optionele geavanceerde modules, waardoor u uw specifieke interesses kunt verkennen.

In uw laatste jaar onderneemt u een onafhankelijk project, waarbij u een groot stuk software ontwerpt en ontwikkelt, van de eerste vereisten tot de uiteindelijke levering.

Onze studenten genieten ook van toegang tot een actieve computerclub die een aantal activiteiten en projecten organiseert voor diegenen die geïnteresseerd zijn in computerwetenschap en software-engineering.

Onderwijs

We zijn onderscheiden met vijf sterren voor ons onderwijs door de QS World University Rankings 2017/18. Je leert over Software Engineering via lezingen, kleine tutorgroepen en praktische labs, waar concepten die in hoorcolleges worden gegeven, worden geïmplementeerd en getest. Je zult een aantal modules voltooien die betrekking hebben op teamgebaseerd ontwerp, ontwikkeling en testen van software.

Beoordeling

We leren Software Engineering als een zeer praktisch vak en bijna alle modules bevatten praktische opdrachten. Meestal tellen deze voor 50 procent van de beoordelingsgraad per module, terwijl de rest wordt besteed aan het examen. Voor een Honours-graad worden de cijfers voor alle geavanceerde modules uit Semesters 5-8 gecombineerd om je eindclassificatie te geven.

Klaslokaal uren

Voor elk van de drie modules die je per semester volgt, volg je meestal drie colleges samen met een praktische les en een zelfstudie. Dit zal resulteren in een gemiddelde van 15 uur klassikaal lesgeven per week.

Stagemogelijkheden

Om u te helpen een sterke band met de industrie op te bouwen, bieden wij zomeruitbreidingen van drie maanden en stages van een jaar bij lokale kmo's en grote bedrijven. Beide stages zijn beschikbaar voor derdejaars studenten.

Contact

Dr. Andrea Bracciali

44 (0) 1786 467446

abb@cs.stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Overzeese studenten (niet-EU): £ 14.460
  • Schotse en EU-studenten: £ 1.820
  • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
Laatst bijgewerkt op May 2018

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder