BSc (Hons) in Toegepaste Wiskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Wiskunde gaat over diepe schoonheid, de rush-achtige opwinding van het 'ah ha'-moment en het vinden van elegante oplossingen. Het is de relatie in patronen, systemen, big data, technologieën en wetenschap.

Wiskundige training ontwikkelt specifieke vaardigheden en brede analytische expertise, die in alle beroepen worden gewaardeerd. Er is ook een bijzondere vraag naar afgestudeerden die niet alleen kwantitatieve vaardigheden hebben, maar ook weten hoe ze te gebruiken.

Deze cursus biedt die gewilde combinatie - door onze manier van lesgeven en onze focus op real-world toepassingen van zowel wiskundige als statistische technieken. U gebruikt de rekenlaboratoria voor wiskunde bijvoorbeeld als een integraal onderdeel van uw leerproces, waardoor uw studie even veel experimenteel als theoretisch is.

Onze afdeling Computing Science and Mathematics biedt een stimulerende en ondersteunende leeromgeving en we hebben een sterke en actieve onderzoeksgroep. Zijn primaire interesse is de toepassing van wiskunde op biologie, economie en levenswetenschappen.

We bieden je ook de keuzevrijheid en flexibiliteit om wiskunde te studeren in combinatie met vakken zoals Accountancy, Computing of Finance.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 We bieden een stimulerende en ondersteunende leeromgeving met ultramoderne computervoorzieningen.

# 2 Onze cursusmedewerkers zijn actief in onderzoek, zodat onze cursus de vooruitgang in de wiskunde weerspiegelt.

# 3 Onze cursus krijgt 100% tevredenheid van onze studenten (Nationale Studenten Enquête 2016)

Cursus details

In Semesters 1-3 neem je Wiskunde plus twee andere vakken. Materiaal dat op secundair niveau wordt behandeld, wordt beoordeeld en toegepast voordat het verder wordt ontwikkeld, waardoor een soepele overgang van een onderwijsaanpak naar een universitaire opleiding wordt gewaarborgd.

Je neemt kernmodules in: Calculus of One and Several Variables; Vectoren, Matrices, Complexe getallen en hun toepassing in de meetkunde en systeemtheorie; Statistieken en Waarschijnlijkheid; en analyse. U kunt er ook voor kiezen om een ​​extra wiskundemodule te nemen in Discrete Structures.

In Semesters 4-8 behandelt de Applied Mathematics Honours-cursus een breed scala aan vaardigheden. Geavanceerde modules bestrijken de volgende sleutelgebieden: wiskundige technieken voor het oplossen van een breed scala aan problemen; de theorie die aan deze wiskundige technieken ten grondslag ligt; en model-building, bijvoorbeeld, het omzetten van real-world problemen in wiskundige vorm. Dit omvat projecten waarmee vaardigheden op het gebied van toegepaste wiskunde verder kunnen worden ontwikkeld.

Werkgevers zoeken steeds vaker naar onderzoekservaring en extracurriculaire activiteiten. We hebben sinds 2011 met veel succes teams van studenten ingevoerd in The Mathematical Contest In Modeling. Dit biedt studenten de kans om vaardigheden te ontwikkelen waar werkgevers naar op zoek zijn.

Onze Mathematics and Statistics Group biedt een stimulerende en ondersteunende leeromgeving voor u om uw wiskundige technieken te ontwikkelen.

Onderwijs

We zijn onderscheiden met vijf sterren voor ons onderwijs door de QS World University Rankings 2017/18. Veel van de cursusmodules worden beoordeeld door middel van klassentests en een eindexamenexamen.

Beoordeling

Extra wekelijkse gemarkeerde opdrachten worden gebruikt door docenten en studenten om de voortgang te volgen. In sommige modules worden klassetests vervangen door projecten waarin u problemen op basis van real-world gegevens oplost. Meestal onderneem je in het laatste semester een uitdagend project of een reeks problemen onder begeleiding van een projectbegeleider.

Stagemogelijkheden

We bieden zomerstages, met personeel of met bedrijven.

Contact

Dr Anthony O'Hare

44 (0) 1786 467427

anthony.ohare@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Overzeese studenten (niet-EU) £ 12,140.00
  • Schotse en EU-studenten £ 1.820,00
  • Studenten uit de rest van het VK £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder