BSc (Hons) in cel- en moleculaire biologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Cell and Molecular Biology-programma concentreert zich op hoe menselijke cellen functioneren in gezondheid en ziekte. De sterke stijging van de biotechnologie-industrie in Schotland heeft geleid tot voorspellingen van een toename van de werkgelegenheid in deze sector en uitstekende carrièremogelijkheden voor afgestudeerden.

Wetend hoe moleculen, cellen en organen op elkaar inwerken, kunnen biologen de factoren die de celgroei en -deling beheersen beter begrijpen, waardoor sommige mensen vatbaarder zijn voor ziekten dan anderen en de ontwikkeling van nauwkeurigere diagnostische methoden en nieuwe geneesmiddeltherapieën of kuren.

Het programma omvat fysiologie, microbiologie, biochemie en genetica, cellulaire communicatie, medicamenteuze werking en moleculaire geneeskunde. Je zult een hoog niveau van praktisch wetenschappelijk werk verrichten om je laboratoriumvaardigheden te verbeteren, inclusief een vijfdaagse praktische workshop over moleculaire biologie.

Je carriere

Afgestudeerden gaan naar loopbanen in onderzoek en ontwikkeling, bijvoorbeeld in onderzoeksinstituten of in industrieën zoals farmaceutica en biotech. De sequentiebepaling van het menselijk genoom heeft ook de activiteit op het gebied van bio-gezondheid gestimuleerd.

Wat ga je studeren

Jaar 1

Chemie, cellen en biomoleculen, fysiologie 1

Jaar 2

Inleiding tot microbiologie, mechanismen van cellulaire regulatie, basisvaardigheden in biowetenschappen 2, immunologie, genen en bio-informatica, fundamentele celbiologie, praktische vaardigheden voor biomoleculaire wetenschappen.

Jaar 3

Moleculaire diagnostiek, biotechnologie, basisprincipes van drugsactie, cellulaire signalering en handel, farmacologie van chemische mediatoren of microbiële genomen, nieuwe therapieën en celtechnologieën, experimenteel ontwerp en analyse, optie: plaatsing.

Jaar 4

Biology of Disease, Pharmacology: Special topics, Molecular Microbiology of Neuropharmacology, Cell Interactions and Networks, Project and Workshops (double module).

Toelatingseisen

Jaar 1

SQA hoger

ABBB inclusief chemie plus Nat 5 wiskunde, Engels, biologie bij B

Een level

BCC inclusief chemie plus GCSE Double Science, Engels en wiskunde op B / 6

ILC hoger

H2 H2 H3 H3 inclusief chemie op hoger niveau plus gewoon Engels, wiskunde en biologie op 02

IB Diploma

24 punten inclusief scheikunde en biologie.

Level 3 Extended Diploma

in relevant onderwerp, inclusief scheikunde en biologie bij DMM.

HNC

HNC in een relevant onderwerp met B in de Graded Units en voldoende dekking van de chemie.

SWAP-toegang

SWAP Access to Science-programma.

de Engelse taal

Academische IELTS-score van 6.0 (of equivalent) zonder element onder 5.5.

Extra informatie

Internationale Pathways

Jaar 2

Een level

ABB in Chemistry, Biology and Maths, plus GCSE English bij B

HNC

15 studiepunten in relevante wetenschappelijke vakken (moet Genetics-eenheid bevatten) met A in de Graded Units.

Jaar 3

HND

HND in relevant onderwerp met AB in de Graded Units

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationaal: £ 11.500

* Het totale collegegeld voor RUK-studenten die een studiecyclus van drie of vier jaar volgen, heeft een limiet van £ 27.750. Specifieke vergoedingen moeten door de Schotse regering worden bevestigd en kunnen na bevestiging worden gewijzigd.

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Leer methodes

De leer- en lesmethoden die we gebruiken, zorgen ervoor dat ons programma zowel beroepsmatig relevant als academisch uitdagend is. Onze aanpak is studentgericht, praktisch, participatief en relevant voor de behoeften van werkgevers.

We zijn afgestapt van het traditionele, leerkrachtgerichte leren naar een meer onafhankelijke leerbenadering, waarbij je wordt aangemoedigd om kritisch te denken.

Evaluatiemethoden

We gebruiken een breed scala aan leer- en lesmethoden om ervoor te zorgen dat u over de benodigde kennis en inzicht in bedrijf en management beschikt en over een portfolio van intellectuele en persoonlijke vaardigheden.

Elke module in het programma gebruikt zijn eigen leer-, onderwijs- en beoordelingsstrategie om leerdoelen te bereiken. Beoordelingsmethoden variëren tussen modules en kunnen ongeziene examens, klassentests, essays, managementrapporten, case-study's, presentaties en groepswerk omvatten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Lees meer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Lees Minder