BSc (Hons) in computersystemen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Onze vierjarige BSc Computer Systems Honours-graad is gericht op het bouwen van robuuste en bruikbare computersystemen. We willen mensen niet alleen leren hoe ze geavanceerde tools en technieken kunnen inzetten, maar ook helpen om andere professionele vaardigheden te ontwikkelen waarmee ze duidelijk kunnen communiceren, onafhankelijk kunnen werken en effectief kunnen samenwerken.

In de industrie, de handel en de publieke sector, waar zakelijke transacties worden ondersteund door technologie, hebben werkplekken behoefte aan personen die praktische en effectieve systemen kunnen creëren en exploiteren. Onze afgestudeerden zullen deze sectoren betreden, gewapend met een mix van interpersoonlijke en technische vaardigheden die zullen voldoen aan de huidige behoeften en de behoeften van de organisaties van de toekomst.

De graad BSc (Hons) Computer Systems is geaccrediteerd door BCS, het gecharterde instituut voor IT.

Waarom computersystemen studeren aan de Dubai Campus van de Heriot-Watt University?

  • In tegenstelling tot andere universiteiten biedt de onze een technisch programma dat studenten voorziet van de juiste vaardigheden voor programmeren en webontwikkeling.
  • We doen uitgebreid onderzoek naar onderwerpen op het gebied van informatica, die aansluiten bij onze onderwijsprogramma's en deze actueel en actueel houden.
  • Een groot percentage van onze afgestudeerden krijgt na het afstuderen een goede baan.
  • We hebben transferopties naar onze Edinburgh Campus, zodat studenten hun studie in het VK kunnen afronden.
  • Studenten die na hun afstuderen in Dubai willen blijven, kunnen hun studie verlengen door deel te nemen aan een van onze postdoctorale diplomaprogramma's die leiden tot een Master's Award.

Cursusinhoud

Eerste jaar

We gebruiken theorie en praktijk om u te helpen basisvaardigheden voor programmeren te ontwikkelen en te leren hoe u mobiele apps kunt maken. Daarnaast zullen andere cursussen betrekking hebben op elementaire reken-, wiskundige en studievaardigheden. Deze omvatten een cursus over webdesign en databases.

Tweede jaar

Studenten gaan door met Interaction Design, Web Programming, Data Structures and Algorithms, Software Design, Database Management Systems en Programming Languages.

Derde jaar

Studenten zullen de volgende onderwerpen bestuderen: Software Engineering, kunstmatige intelligentie, intelligente agenten, kennisbeheer, besturingssystemen, professionele ontwikkeling en taalprocessors. Daarnaast werk je aan een groepsprogrammeringsproject.

Vierde jaar

Studenten werken aan een groot individueel project en voeren ook studies uit over geavanceerde onderwerpen zoals Big Data Management, Industrial Programming, Mobile Communications and Programming, Computer Games Programming en Network Applications.

Carrière

De vooruitzichten in de industrie, de handel en de publieke sector zijn uitstekend. De groei van netwerkdiensten op computers op kantoor en thuis, en op mobiele handheld-apparaten, heeft de vraag naar experts die systemen kunnen ontwerpen, implementeren en beheren gecombineerd met rijke reken-, communicatie- en multimediafaciliteiten voor niet-gespecialiseerde gebruikers, vergroot.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het medium van instructie op de middelbare school was, moeten aanvragers een Engelse taalvaardigheid aantonen die gelijkwaardig is aan IELTS 6.0 Academic (zonder element lager dan 5,5).

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad