BSc (Hons) in computerwetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Leer hoe u de volgende generatie softwaretools en -systemen kunt ontwikkelen en de benodigde kennis en technieken kunt opdoen voor het ontwerpen en exploiteren van computertechnologie.

Dit programma is bedoeld voor mensen met een gepassioneerde interesse in technologie en willen doorgroeien naar een carrière als software-engineer, systeembeheerder, data scientist, financieel analist, app-ontwikkelaar of IT-consultant.

Het stagejaar in de branche stelt u in staat om contacten te leggen en tegelijkertijd uw vaardigheden en professioneel vertrouwen te ontwikkelen.

De BSc (Hons) in Computer Science (met stagejaar) is gebaseerd op onze uitstekende onderzoekskrachten en expertise. Als een van de oudste computerafdelingen in het Verenigd Koninkrijk, hebben we een sterk erfgoed binnen het onderwerp.

Dit programma deelt een gemeenschappelijk eerste jaar met al onze andere computerwetenschappelijke programma's (computerwetenschappen voor games, business, cyberbeveiliging en software-engineering), waardoor je vóór het begin van het tweede jaar tussen hen kunt overstappen als je een alternatieve cursus vindt uw opkomende interesses of loopbaanambities beter.

Professionele accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd door de British Computer Society voor de volledige CITP (Chartered IT professional) en gedeeltelijke CSci-status.

107986_bcs-accredited-degree.jpg


Toelatingseisen

112 UCAS-tariefpunten.

A-niveaus: Er zijn geen specifieke vakvereisten.

BTEC Extended Diploma: DMM.

Kandidaten voor toegangsprogramma's: er zijn geen specifieke vakvereisten.

Vereisten voor internationaal baccalaureaat: 112 punten met ten minste 2 HL-vakken plus HL 3 of SL 4 in wiskunde.

Plus een minimum aan GCSE Engelse taal en wiskunde in graad C of 4 (equivalenten geaccepteerd).

Engelse taalvereisten :: Minimale IELTS op 6.0 of het equivalent.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Het doel van het programma is om u een goede basis te geven in de grondbeginselen van computerwetenschap, softwareontwikkeling (programmeren) en de hulpmiddelen en toepassingen die moderne computerwetenschappers gebruiken.

Eerste jaar

Kern

 • Wiskunde voor computergebruik (COS4014-B)
 • Technische en professionele vaardigheden (COS4015-B)
 • Basisprincipes van programmeren (COS4016-B)
 • Computerarchitectuur en systeemsoftware (COS4001-B)
 • Internettechnologieën (COS4018-B)
 • Softwareontwerp en -ontwikkeling (COS4017-B)

Tweede jaar

Kern

 • Database systemen (COS5020-B)
 • Gegevensstructuur en algoritmen (COS5021-B)
 • Numerieke analyse (COS5018-B)
 • Enterprise Pro (COS5019-B)
 • Computercommunicatie en netwerken (COS5025-B)
 • Computationele modellering en kunstmatige intelligentie (COS5022-B)

Laatste jaar

Kern

 • Final Year Project (COS6006-D)
 • Neurale netwerken en fuzzysystemen (COS6004-B)
 • Grootschalige data-gestuurde toepassingen (COS6009-B)

Keuze

 • Numerieke methoden en computergraphics (COS6021-B)
 • Mobiele applicatie-ontwikkeling (COS7025-B)
 • Software Verificatie (COS6020-B)

electieve *

 • Grondslagen van cryptografie (COS6007-B)
 • AI voor spellen (COS6017-B)
 • Principes van beveiligingstechnologieën (COS6025-B)

* Keuze voor keuzevak is een module met 20 studiepunten op niveau 6 of 7, zonder tijdschema-botsingen eenmaal in het programma.

Sandwich jaar

Dit 4-jarige BSc (Hons) Computer Science-programma biedt je de mogelijkheid om in je derde jaar een stagejaar in de industrie te volgen.

Het stagejaar is een uitstekende manier om je professionele ervaring te ontwikkelen, industriële contacten op te bouwen en inzicht te krijgen in het dagelijkse werk van een professionele computerwetenschapper.

Plaatsingen zijn voornamelijk betaalde posities en kunnen leiden tot een baan bij het afstuderen als u uitblinkt tijdens uw stage.

Ondersteuning voor plaatsingstoepassingen is er in overvloed, met een toegewijde Faculty Career Development Advisor en leden van het academisch personeel die stage studenten begeleiden.

Alle studenten op stage krijgen een academische begeleider toegewezen die hen tijdens hun stagejaar zal bezoeken en die advies en begeleiding kunnen geven.

Recente plaatsingbestemmingen omvatten IBM, Intel, Microsoft en vele bedrijven in de regio West Yorkshire.

Na het voltooien van je plaatsing kom je terug om het laatste jaar van het programma af te ronden en pas je alles wat je hebt geleerd toe op je uiteindelijke project.

Leren en beoordelen

De meeste modules maken gebruik van een mix van formele lezingen, praktische practica, tutorials en seminars. Sommige modules hebben betrekking op groepswerk onder toezicht, meestal met een toegewezen academisch personeelslid voor elke groep. Alle modules vereisen dat studenten zelfstandig studeren, ondersteund door afstandsonderwijstechnologieën zoals onze virtuele leeromgeving.

Leeslijsten en voorgestelde bronnen voor onafhankelijk onderzoek bieden verdere aanwijzingen voor studenten om dit werk te ondernemen, en regelmatige contacturen en informele feedback tijdens de cursussen bieden mogelijkheden voor verdere begeleiding voor studenten. Sommige modules bieden de mogelijkheid om via ons Computing Enterprise Center aan een live-industrieproject te werken, waar uw leerproces en beoordeling sterk gekoppeld zijn aan een echt woordproject met alle voordelen van uw cv en ervaring die u zou verwachten.

Beoordelingen voor modules hebben meestal de vorm van praktische cursussen, labo-examens en schriftelijke examens, waarbij alle vormen goed vertegenwoordigd zijn gedurende alle jaren van de cursus in alle modules.

uitrusting

Onze faciliteiten zijn indrukwekkend, met verschillende grote en kleine laboratoria gevuld met dual-screen, dual boot-systemen (Windows en Linux) vol met industrie-standaard software. Onze gespecialiseerde labs, zoals het Ethical Hacking-lab en het Internet of Things-lab, stellen studenten in staat om hun vaardigheden binnen deze belangrijke groeigebieden op een gestructureerde manier op te bouwen via aangeleerde modules.

We bezitten een reeks spannende en dure apparaten waarmee studenten die aan bewaakte projecten werken, kunnen experimenteren met geavanceerde technologie, waaronder VR-headsets, Raspberry Pi-microcomputers, EEG-headsets en nog veel meer.

We bieden een scala aan online faciliteiten om onafhankelijk leren te ondersteunen, inclusief onze virtuele leeromgeving die je 24/7 toegang geeft tot leermaterialen en hulpmiddelen voor samenwerking, overal ter wereld. We bieden ook virtuele servertechnologie met interne hardware om studenten in staat te stellen onze besturingssystemen op afstand te gebruiken.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home: £ 9,250 (sandwichjaar: £ 925)
 • Internationaal: £ 19.160 (sandwichjaar: £ 1.916)

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Computerwetenschappen is een onderwerp dat voortdurend groeit en snel verandert in een moderne, op kennis en technologie gebaseerde wereld en waar veel vraag naar is. Het gaat om diep begrip van computersystemen en netwerken. Computers vormen de basis voor, ondersteunen en transformeren wetenschap, bedrijfsleven, maatschappij en elk aspect van het moderne leven.

Onze afgestudeerden zijn zeer gewaardeerd en gewild. Pas afgestudeerden zijn gaan werken in een gevarieerd aantal functies, werkend voor bedrijven zoals IBM, Intel, Microsoft, Hewlett-Packard (HP), Cap Gemini, FDM Group, Centrica, BBC, British Sky Broadcasting, Rolls Royce, JP Morgan, NHS trusts en een reeks andere lokale en regionale bedrijven.

Werkgelegenheidsstatistieken

87,5% van onze afgestudeerden in de computerwetenschappen 2017 hebben werk gevonden of zijn verder gestudeerd binnen zes maanden na hun afstuderen. *

* Deze DLHE-statistieken zijn afgeleid van jaarlijks gepubliceerde gegevens door het HESA (Hoger Onderwijs Statistieken Agentschap), gebaseerd op de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde afgestudeerden die beschikbaar zijn voor werk of verdere studie en wiens bestemmingen bekend zijn.

In het buitenland studeren

Al onze programma's bieden de mogelijkheid om in het buitenland te studeren aan een internationale partnerinstelling.

Studieondersteuning

We hebben een engagement voor sterke pastorale zorg voor al onze studenten, waaronder een persoonlijke begeleider voor alle studenten, regelmatige contacturen voor privégroepen en onze ondersteunende studentenserviceteams die altijd klaar staan om te helpen met eventuele vragen en het advies geven dat u nodig hebben. Naast standaardondersteuning door middel van aangeleerde sessies, biedt onze virtuele leeromgeving studenten de mogelijkheid om toegang te krijgen tot bronnen, deel te nemen aan groepswerk en werk van overal ter wereld in te dienen, 24/7. Ons Personal Tutor-systeem biedt studenten een specifiek academisch personeelslid om hen te ondersteunen door middel van regelmatige vergaderingen en interactieve activiteiten, die optreden als een onafhankelijke bron van advies en begeleiding bij het maken van de overstap naar het hoger onderwijs en hen helpen met eventuele vragen of problemen die ze tegenkomen. Universitaire centrale diensten zijn rijk aan ondersteuningsteams om studenten te helpen bij elk aspect van hun reis door onze opleidingen. Van onze Career and Employability Service, via onze sterke studentenvakbond tot ons professionele en efficiënte team voor studentenfinanciering, er zijn altijd vriendelijke gezichten klaar om u te ondersteunen en u de antwoorden te geven die u nodig hebt.

Onderzoek

De meeste van onze medewerkers zijn actief in onderzoek en dragen bij tot de voorhoede van hun vakgebied.

Bradford heeft een sterke stamboom van wereldwijd toonaangevend onderzoek en ons doel is ervoor te zorgen dat studenten profiteren van het inzicht van onze medewerkers in de toekomst van hun onderwerp.

De integratie van nieuwe en innovatieve onderzoeksresultaten in ons curriculum, ook wel bekend als onderwijs op basis van onderzoek, is een kernwaarde en een van de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp van onze cursussen en modules. Met name in het laatste jaar, maar gedurende de hele cursus, krijgen studenten inzicht in de toekomst van Computing and Business en de kansen die ze bieden wanneer ze samenkomen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder