BSc (Hons) in de chemie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Als student chemie van de University of Bradford heb je keuzevrijheid en flexibiliteit in je studie.

Tijdens de eerste twee jaar ontwikkel je een goed begrip van de theoretische en praktische aspecten van de chemie, met kerninhoud die wordt verspreid over de traditionele gebieden van organische, anorganische en fysische chemie.

Om je een intellectueel bevredigende ervaring te geven, kun je met onze chemiecursussen 20 studiepunten van keuzemodules nemen in fase 1 en 2, met onderwerpen die worden aangeboden van over de universiteit, zoals wiskunde, techniek, economie en nog veel meer.

Het derde jaar zal u kennismaken met gespecialiseerde inhoud in medicinale, materialen en analytische chemie. Je hebt ook de mogelijkheid om een specifiek onderwerp te bestuderen door tijdens een uitgebreid proefschrift meer diepte te kiezen.

Als afgestudeerd Bradford-scheikundige ben je uniek geplaatst om de vaardigheden te benutten die in het hele programma zijn ontwikkeld.

Professionele accreditatie

Studenten kunnen zich aanmelden voor het lidmaatschap van de Royal Society of Chemistry (RSC).

rankings

Geclassificeerd als 18e in het Verenigd Koninkrijk voor Chemistry in the Guardian University League Tables 2019.

Toelatingseisen

A-niveaus: inclusief A-niveau chemie minimum klasse B.

Houd er rekening mee dat wanneer een wetenschaps A-niveau wordt afgelegd, de universiteit vereist dat de aanvragers het praktische element doorgeven (voor A-niveaus toegekend vanaf augustus 2017).

BTEC Extended Diploma: DMM. Wetenschapsonderwerp vereist - moet minimaal drie chemie-gerelateerde eenheden bevatten.

Kandidaten voor toegangsprogramma's: 112 UCAS-tariefpunten van een diploma voor toegang tot hoger onderwijs - Wetenschapsgebied vereist. Moet minimaal 12 studiepunten chemie bij minimaal onderscheid bevatten.

Internationale vereisten voor baccalaureaat: 112 UCAS-tariefpunten om HL Chemistry op te nemen in klasse 6 en 2 andere HL-vakken in klasse 5. Plus HL 3 of SL 4 in wiskunde en Engelse taal en literatuur A of Engels B.

Plus een minimum aan GCSE Engels, wiskunde en wetenschap in graad C of 4 (equivalenten geaccepteerd).

Engelse taalvereisten

 • Minimale IELTS op 6.0 of het equivalent

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

CIFS-toegangsvereiste

 • Als je een internationale student bent en niet voldoet aan de toelatingseisen voor directe toegang tot deze cursus, ben je misschien geïnteresseerd in ons certificaat van internationale funderingsstudies.
 • 80 UCAS-punten of gelijkwaardig (zie de pagina's over individuele landen voor meer informatie) plus wiskunde en een kwalificatie van de wetenschap gelijkwaardig aan GCSE Grade C.
 • UKVI keurde IELTS van 5,0 algemeen goed zonder een subtest van minder dan 5,0.

CIFS-modules moeten worden genomen

Studenten bestuderen de vier kernmodules plus:

 • Stichting in de chemie

En een extra module uit de volgende:

 • Foundation in Human Biology
 • Inleiding tot de sociale wetenschappen
 • Wereldwijde bedrijfsomgeving
 • Stichting Wiskunde 2

Voortgangseisen voor de opleiding

Een algemeen gemiddelde van ten minste 50% en ten minste 55% in Foundation in Chemistry.

Wat ga je studeren

Onze graden zijn gestructureerd om studenten keuzemogelijkheden en flexibiliteit te bieden. Gedurende de eerste twee jaar zullen de studenten een goed begrip ontwikkelen van de theoretische en praktische aspecten van de chemie, waarbij kerninhoud wordt geleverd over de traditionele gebieden van organische, anorganische en fysische chemie. Wij zijn echter van mening dat een intellectueel bevredigende universitaire ervaring studenten in staat moet stellen onderwerpen van buiten het vakgebied Scheikunde te bemonsteren. Vandaar dat al onze chemiecursussen studenten in staat stellen 20 studiepunten van keuzemodules te nemen in de fases 1 en 2, met onderwerpen aangeboden uit de hele universitaire onderwijsportfolio.

Het derde jaar zal studenten kennismaken met gespecialiseerde inhoud in medicinale, materialen en analytische chemie. Studenten krijgen ook de mogelijkheid om een specifiek onderwerp te bestuderen door tijdens een uitgebreid proefschrift meer diepte te kiezen.

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

Eerste jaar

Kern

 • Organische chemie 1 (CFS4023-B)
 • Fysische chemie 1 (CFS4024-B)
 • Anorganische chemie 1 (CFS4022-B)
 • Praktische chemie 1 (CFS4026-D)

Tweede jaar

Kern

 • Organische chemie 2 (CFS5017-B)
 • Fysische chemie 2 (CFS5018-B)
 • Anorganische chemie 2 (CFS5016-B)
 • Praktische chemie 2 (CFS5019-D)
 • electieve

Laatste jaar

Kern

 • Inleiding tot polymeer en colloïdwetenschap (CFS6015-B)
 • Bio-organische en bio-anorganische chemie (CFS6014-B)
 • Geavanceerde laboratorium- en onderzoeksvaardigheden (CFS6030-D)
 • Organische chemie 3 (CFS6017-B)
 • Moleculaire analyse (CFS6016-B)

Leren en beoordelen

Je hebt een mix van lezingen, seminars, practica, workshops, case studies en gerichte studie. De gerichte studie omvat gericht lezen van geselecteerde tekstboeken, gespecificeerde bronliteratuur en open leermaterialen, gerichte webgebaseerde materialen, rapportage van schrijven en andere opdrachten. Er zal ook een individueel project / proefschrift zijn.

Je wordt beoordeeld via schriftelijke gesloten-boek examens met behulp van geconstrueerde (essays, korte antwoorden) en geselecteerde respons (MCQ) vragen en een verscheidenheid aan cursussen opdrachten, waaronder laboratoriumrapporten, mondelinge presentaties en proefschriften.

Betrokkenheid bij het laboratorium, workshops in kleine groepen, case-based werk en projecten (individuele en kleine groep) zullen ook deel uitmaken van uw beoordeling. Je wordt beoordeeld door een kritische beoordeling, case-analyse en kritiek, case-presentaties, laboratoriumrapporten en proefschriften.

uitrusting

Ons multi-miljoen pond Centrum voor Chemische en Structurele Analyse herbergt uitstekende analytische instrumenten die u zult gebruiken om echte praktische ervaring op te doen met onderzoeksapparatuur.

Je gebruikt NMR-, IR-, Raman-, massaspectrometrie-, HPLC- en GC- en röntgendiffractie-instrumenten tijdens je opleiding.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Thuis: £ 9,250
 • Internationaal: £ 19,160

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed. Ga voor volledige informatie naar onze beurzenwebsite.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Apothekers zijn aantrekkelijk voor werkgevers, zowel voor de vaardigheden die ze bieden die rechtstreeks verband houden met hun specialisme als voor de professionele vaardigheden die ze hebben ontwikkeld door de studie van de discipline. Het aantal beschikbare carrières voor chemici is enorm - neem een kijkje in de carrièregids van de Royal Society of Chemistry om ideeën op te doen.

Werkgelegenheidsstatistieken

92% van onze afgestudeerden in de chemie en forensische wetenschappen in 2017 heeft werk gevonden of is binnen zes maanden na afstuderen verder gestudeerd.

Salaris verwachtingen

Het gemiddelde beginsalaris voor afgestudeerden in de chemie en forensische wetenschappen van 2017 was £ 20.242. *

* Deze DLHE-statistieken zijn afgeleid van jaarlijks gepubliceerde gegevens door het HESA (Hoger Onderwijs Statistieken Agentschap), gebaseerd op de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde afgestudeerden die beschikbaar zijn voor werk of verdere studie en wiens bestemmingen bekend zijn.

Studieondersteuning

Onze uitgebreide ondersteuningsdiensten zullen u helpen om uw volledige potentieel te bereiken - zowel academisch als persoonlijk.

Wij bieden alles wat u nodig hebt om het beste uit uw tijd met ons te halen en met succes verder te studeren en naar de wereld van afgestudeerde banen te gaan.

Onze ondersteunende diensten omvatten:

 • Persoonlijke docenten
 • Handicap diensten
 • Counseling diensten
 • MyBradford student ondersteuningscentra
 • De studentenvereniging
 • Geestelijk adviseurs en geestelijken
 • Een kinderdagverblijf op de campus
 • Halls bewakers

We hebben goed gevulde bibliotheken en uitstekende IT-faciliteiten op de hele campus. Deze faciliteiten zijn tijdens de looptijd 24 uur per dag geopend, wat betekent dat je altijd een plekje vindt om dingen gedaan te krijgen op de campus.

Onze Academic Skills Advice Service zal met u samenwerken om uw academische, interpersoonlijke en overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen.

Onderzoek

Research in Chemistry heeft een brede achtergrond in Molecular Science and Materials Chemistry, bestaande uit de ontwikkeling van synthetische, analytische en computationele methoden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder