BSc (Hons) in de zoölogie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus beschrijving

Met een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit, biedt onze undergraduate zoölogie je een voorsprong in een fascinerende, lonende en gevarieerde carrière.

 • Onze cursus is een Royal Society of Biology geaccrediteerde graad en een Chartered Institute of Ecology and Environmental Management geaccrediteerde graad Pathway , die u vele extra voordelen en kansen biedt.
 • Doe ervaring op in de branche door middel van stages en projecten bij organisaties als Sea Life, Twycross Zoo, Derby Museums en Derbyshire Wildlife Trust.
 • Breng theorie in praktijk door spannend veldwerk uit te voeren in het VK of in het buitenland: in het verleden waren onze studenten net zo ver weg als de Malediven.
 • Laat u inspireren door een onderwijsteam dat bestaat uit wereldberoemde onderzoekers en dat door kwaliteitsinspecteurs als 'uitstekend' werd beoordeeld.
 • Wanneer aangeboden, maak van de gelegenheid gebruik om op competitieve basis te solliciteren voor betaalde stages bij de universiteit of relevante werkgevers.

Krijg een diepgaand begrip

Onze cursus over zoölogie, die zich richt op de biologie van dieren, omvat een breed scala aan onderwerpen, zoals natuurbehoud, ecologie en dierlijk gedrag. Je behandelt ook de wetenschappen die de basis vormen voor zoölogie, inclusief genetica, biochemie en statistiek.

Dit is een praktische, praktische cursus met veel mogelijkheden om veldwerk en laboratoriumwerk te verrichten, je technische vaardigheden te ontwikkelen en de ervaring op te doen die werkgevers bij afgestudeerden willen zien. Modules worden gegeven door middel van lezingen, praktische sessies, tutorials en veldwerk.

Professionele geloofwaardigheid

Royal Society of Biology

Onze zoölogiecursus was een van de eerste in zijn soort in het land die werd geaccrediteerd door de Royal Society of Biology, een onderscheiding die veel gewicht in de schaal legt binnen de sector en die alleen wordt toegekend na een grondige onafhankelijke beoordeling.

Dit betekent dat je, wanneer je afstudeert, voldoet aan de vereisten voor geassocieerd lidmaatschap van de vereniging (AMSB). Na de gepaste beroepservaring kunt u vervolgens een volledig lidmaatschap aanvragen, dat algemeen wordt erkend in de sector en door potentiële werkgevers.

De Royal Society fungeert als een verenigde stem voor de biologie, adviseert de overheid, beïnvloedt het beleid, bevordert onderwijs en professionele ontwikkeling en stimuleert de publieke belangstelling voor de biowetenschappen. Het accrediteert alleen graden die studenten een solide academische basis bieden in vakkennis, technische vaardigheden en overdraagbare vaardigheden.

Chartered Institute of Ecology and Environmental Management

Daarnaast hebben we ook een geaccrediteerde graad Pathway status van het Chartered Institute of Ecology and Environmental Management (CIEEM). De cursus is beoordeeld door CIEEM en heeft de studenten de ondersteunende kennis en praktische vaardigheden opgeleverd, waaronder fundamentele ecologische en milieutechnologie en aanzienlijke praktische ervaring, die vereist zijn door werkgevers die afgestudeerden willen rekruteren voor een breed scala aan toegepaste beroepsrollen.

Spannende veldwerkmogelijkheden

Veldwerk is een essentieel onderdeel van deze cursus en ondersteunt onze CIEEM-accreditatie.

Onze zoölogie-studenten hebben bijvoorbeeld kennis gemaakt met een verscheidenheid aan onderzoekstechnieken voor een breed scala van soorten, hebben diereninteractie bij Twycross Zoo bestudeerd en ecologische projecten uitgevoerd op Mallorca. Degenen die onze optionele module Tropical Marine Biology hebben geselecteerd, hebben wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op de Malediven.

In je laatste jaar voltooi je een onafhankelijk onderzoeksproject, dat je helpt je analytische vaardigheden te versterken en je te specialiseren in een gebied naar keuze.

Bekijk de onderstaande video van onze tweedejaars BSc (Hons) zoölogie-studenten tijdens een weektrip naar Mallorca als onderdeel van hun optionele module in 'Field Biology'. Omringd door prachtige landschappen, gingen ze op korte excursies rond het eiland, verkenden de natuurlijke plantendiversiteit, zochten naar ongewervelde dieren, maakten schilderachtige wandelingen en vonden wilde geiten.

Sterke werkgeverskoppelingen

U profiteert van onze nauwe werkrelatie met een breed scala aan werkgevers, van dierentuinen en natuurparken tot musea, natuurbeschermingsorganisaties, ecologische adviesbureaus en overheidsinstanties.

We moedigen je aan om werkervaring op te doen gedurende je studie om echte inzichten te krijgen in zoölogie en aanverwante gebieden.

Je kunt ook meedoen aan vrijwilligerswerk met aan zoölogie gerelateerde industrieën en de bredere gemeenschap, en bijdragen aan initiatieven die lokale natuurgebieden helpen beschermen en de groene ruimten in de regio verbeteren.

Verregaand onderzoek

Je leert van een enthousiast en toegewijd docententeam, van wie de meesten actieve onderzoekers zijn. Ze streven naar belangrijke studies naar uiteenlopende onderwerpen, waaronder de evolutie van strategieën van dierlijke paring; ziekteverwekkers in koralen; bioremediatie van zoetwaterecosystemen; het welzijn van in gevangenschap levende orang-oetans; en de genetica en het behoud van rugstreeppadden.

Onze medewerkers publiceren invloedrijke artikelen, spreken op internationale conferenties, dienen in de redactieraad van wetenschappelijke tijdschriften en zijn veel gevraagd als mediacommentatoren. Er is ook de mogelijkheid voor u om professionals uit de wereld van zoölogie en aanverwante vakgebieden te ontmoeten, zodat u op de hoogte kunt blijven van de nieuwste theorieën en ontwikkelingen.

Wat ga je studeren

Je studeert modules zoals:

Fase een

 • Inductiemodule
 • Ecologie
 • Evolutie van het leven
 • Genetica
 • Menselijke biologie
 • Invasie van het land
 • Chemistry of Life

Fase twee

 • Onderzoeksmethoden
 • ongewervelden
 • Vertebrate Biology
 • Onafhankelijk onderzoek en professionele ontwikkeling
 • Optionele modules:
 • Biologische basis van dierlijk gedrag
 • Veldbiologie
 • Menselijke voortplanting
 • Microbiologie
 • Regenwouden, woestijnen en oceanen
 • Moleculaire biologie

Industrieel stagejaar (optioneel)

 • Deze cursus biedt een 'Industrial Placement Year' dat je de mogelijkheid biedt om je praktische vaardigheden te verbeteren door theorie in de praktijk te brengen, te netwerken in je branche en op te vallen in de afgestudeerde arbeidsmarkt. Het stagejaar vindt plaats in je derde jaar. Als je klaar bent, ga je terug naar de universiteit om je laatste studiejaar af te ronden.
 • Toegepaste professionele praktijk
 • Hedendaagse kwesties in de beroepspraktijk

Fase drie

 • Onafhankelijke studies voor biowetenschappen
 • Toegepaste entomologie
 • Gedragsecologie
 • Habitat Management
 • Oncologie en Immunologie
 • Wetenschapscommunicatie
 • Beroepsmodule (stage)
 • Natuurbehoud
 • Ecologisch advies
 • Tropical Marine Biology
 • Geavanceerde methoden in de zoölogie
 • Student-geïnitieerde module

Hoe je zult leren

Je krijgt les van lezingen en tutorials, ondersteund door hands-on practica en veldwerk. Je zou kunnen leren om bronzen edelherten te bestuderen, of een week lang een project in de Middellandse Zee voltooien. Je zult ook een onafhankelijk onderzoeksproject uitvoeren om je analytische vaardigheden te ontwikkelen in een gebied naar keuze.

Beoordeling

Beoordeling is gevarieerd en omvat computer-gebaseerde beoordelingen, wetenschappelijke posters en mondelinge presentaties, professionele rapporten, essays, het maken van korte video's, veldwerk en laboratoriumrapporten, evenals traditionele schriftelijke examens. Veel beoordelingen kunnen worden afgestemd op uw eigen interesses en carrièredoelen.

Stages

We bieden volledige ondersteuning als je besluit om stage te lopen in jaar drie, wat we sterk aanbevelen. Stages stellen u in staat om in een werkomgeving de vaardigheden en kennis toe te passen die u op uw cursus hebt opgedaan. Dit geeft u meer aandacht in de ogen van potentiële werkgevers. Er is ook een vakmodule, zodat je studiepunten kunt behalen door werk te doen dat te maken heeft met je opleiding.

Toelatingseisen

Typische toelatingseisen september 2020

UCAS-punten 120 (tot 16 vanaf AS-niveaus)
Specifieke eisen op A-niveau

C op A-niveau in de biologie

Specifieke eisen bij GCSE GCSE-wiskunde en Engelse graad C / graad 4 (of hoger) of gelijkwaardige kwalificatie
IELTS 6.0 (met 5.5 in elk vakgebied)
Interview / auditie N.v.t.
Portefeuille N.v.t.

Careers

Onze focus ligt op het ontwikkelen van sterke intellectuele, technische en persoonlijke vaardigheden om een indrukwekkend CV te maken en te voldoen aan de behoeften van werkgevers.

Na afronding van deze cursus heeft u niet alleen een grondige kennis van de zoölogie, maar ook analytische vaardigheden om gegevens, schriftelijke communicatievaardigheden om rapporten te produceren en projectmanagementvaardigheden te interpreteren van het uitvoeren van experimenten en het uitvoeren van onderzoek.

Je zou werk kunnen vinden als een zoöloog, ecoloog, marien wetenschapper, milieuconsultant of natuurbeschermer, om maar een paar rollen te noemen. Pas afgestudeerden zijn gaan werken in dierentuinen, natuurparken, wildlife trusts, de RSPCA, het milieuagentschap, diergeneeskundige praktijken en milieuadvies. Er zijn ook kansen om door te stromen naar een loopbaan in onderzoek, onderwijs, de museumsector, de media, het wetenschappelijk ambtenarenapparaat en gebieden zoals de biomedische wetenschap.

Daarnaast biedt onze zoölogieopleiding een uitstekende voorbereiding als je verder wilt studeren, met inbegrip van medische kwalificaties, een masterdiploma of een doctoraat.

U kunt ervoor kiezen om bij ons te blijven leren door onze MSc Conservation Biology of MSc Environmental Assessment and Control aan te vatten, waarbij bepaalde combinaties van modules u in aanmerking zullen laten komen voor lidmaatschap van het Institute of Environmental Management and Assessment (IEMA).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great star ... Lees meer

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great start. We know how important it is to have the best teaching, and we’re proud to be rated Gold in the Teaching Excellence Framework; but we also offer so much more, with some of the best university facilities in the country, opportunities for industry experience and practical, hands-on learning to make your studies relevant to life after graduation. To help broaden your horizons, we offer a wide range of opportunities to study abroad, whatever your subject – a great way to experience a different culture, meet new people and add to your CV. Lees Minder