BSc (Hons) in sport- en bewegingswetenschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Word een sport- en bewegingswetenschapper met onze BSc-graad Sport en bewegingswetenschappen en je kunt levens en sportcarrières transformeren.

Als de officiële University for Sporting Excellence van Schotland, stellen we sport en bewegingswetenschap centraal bij alles wat we doen. We bereiden atleten voor op succes op het wereldtoneel en verbeteren de gezondheid van het land door middel van lichaamsbeweging. Daarom zijn we 1e in Schotland voor sportonderzoek (REF2014).

Bestudeer onze BSc Sport and Exercise Science-graad en je leert van onze experts in sport- en bewegingsfysiologie, voeding, genetica, geneeskunde, gezondheid en fysieke activiteit.

Onze laboratoria voor onderzoek en prestatieanalyse stellen u in staat uw wetenschappelijke en praktische vaardigheden te ontwikkelen in een leeromgeving van wereldklasse. Onze cursus bereidt je voor op de vele carrièremogelijkheden die beschikbaar zijn in de sport- en bewegingswetenschappen. Ons onderzoek varieert van moleculaire mechanismen tot het niveau van het hele lichaam.

Onze campus beschikt over een zwembad van 50 meter, een golfbaan, tien tennisbanen en zeven sportvelden, allemaal te zien. De Times Higher Education Student Experience Survey 2017 plaatste onze sportfaciliteiten op de eerste plaats in Schotland en op de vierde plaats in het VK.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 We zijn experts in sport- en inspanningsfysiologie, voeding, gezondheid en fysieke activiteit

# 2 Uitstekende laboratoria voor prestatieanalyse en sportfaciliteiten van wereldklasse die worden gebruikt door onze Olympische sporters en sportactivisten

# 3 We werken met SportScotland en geven advies en onderzoek voor andere sportorganisaties en bedrijven

Cursus details

Wij zijn Schotlands Universiteit voor Sporting Excellence, een benaming van de Schotse regering als erkenning voor onze aanhoudende bijdrage aan de ontwikkeling van sport in Schotland.

Sport en Bewegingswetenschap wordt gezamenlijk door de Faculteit der Gezondheidswetenschappen en Sport en de Faculteit der Natuurwetenschappen geleverd, waarbij een breed scala aan expertise wordt gecombineerd om een ​​ongeëvenaarde studentenervaring te garanderen.

Onze sportgerichte campus omvat een zwembad van 50 meter, een golfbaan, tien tennisbanen en zeven sportvelden - evenals een reeks laboratoria voor onderzoek en prestatieanalyse.

Het onderwijs wordt in acht semesters gegeven, met een uitgebreid onderzoeksproject in het laatste jaar.

In jaar 1 krijg je een sterke basis in de biologische wetenschappen en een inleiding tot de studie van sport en bewegen. Verdere overzichtsmodules omvatten Celbiologie, Fysiologie en Sportstudies. In dat jaar zullen ook laboratoriumvaardigheden worden geïntroduceerd.

Jaar 2 beschouwt problemen en concepten van sportstudies. Je zult ook je kennis en vaardigheden op het gebied van biologische wetenschappen en sport- en bewegingswetenschappen verder ontwikkelen.

Je studeert vakken als Menselijke Anatomie en Fysiologie; Genetica en evolutie; en statistische technieken.

Verdere geavanceerde niveaumodules worden geleverd in jaar 3 en bestuderen gebieden zoals de fysiologie van sport en lichaamsbeweging, waarin aanpassingen aan lichaamsbewegingen en de uitdagingen van extremen van het milieu worden beschouwd. Je zult ook Animal Cell Biology verkennen, dat kijkt naar de basiscomponenten van dierlijke cellen, hun functies en hoe deze functies worden gereguleerd in gezondheid en ziekte.

Tijdens het derde jaar wordt ook inzicht gegeven in lichaamsbeweging en voeding bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en worden medische kwesties behandeld die van invloed zijn op fysieke activiteit. Applied Exercise Physiology wordt in het laboratorium bestudeerd, en Psychology of Exercise beschouwt de factoren die de beslissing van een persoon om te oefenen beïnvloeden.

Semester 7 behandelt geavanceerde methoden in onderzoek naar menselijke fysiologie en helpt je ook om de technieken en methodologische veronderstellingen te ontdekken die ten grondslag liggen aan sport- en bewegingswetenschappelijk onderzoek. Je doet vervolgens een proefschrift in het laatste semester.

Onderwijs

Onze BSc Sport and Exercise Science-graad is bekroond met vijfsterren excellentie voor ons onderwijs door de QS World University Rankings 2020.Naast conventionele lezingen, seminars, tutorials, workshops en laboratoriumpractica wordt webgebaseerde technologie gebruikt om het onderwijs te ondersteunen Cursus.

Beoordeling

Beoordeling is door een combinatie van cursussen, groepswerk project, groeps- en individuele presentaties en onderzoek.

In het buitenland studeren

Je hebt de mogelijkheid om in het buitenland te studeren via Stirling's gevestigde connecties met verschillende internationale universiteiten.

Lees meer over studeren in het buitenland.

Contact

Dr Naomi Brooks, cursusdirecteur

01786 466478

fhss.sport@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2021/22

  • Buitenlandse studenten (niet-EU): £ 17.900
  • Schotse studenten: £ 1.820
  • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
  • EU-studenten: £ 17.900 *

* Voor EU-studenten die in academiejaar 2021/22 beginnen met studeren, zullen we een automatische studiebeurs van maximaal £ 30.000 toekennen voor de duur van je cursus. Dit is afhankelijk van geschiktheidscriteria

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder