BSc (Hons) in sport- en bewegingswetenschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Hoe kan fysieke activiteit onze gezondheid en ons welzijn beïnvloeden? Hoe reageren onze lichaamssystemen op acute oefeningen en passen ze zich aan aan training? Je kunt het verschil zijn en levens veranderen met ons diploma in de sport- en bewegingswetenschap.

Als de officiële universiteit van Schotland voor Sporting Excellence, plaatsen we sport in het hart van alles wat we doen - van ons innovatief onderzoek dat de gezondheid van het land verbetert tot het voorbereiden van atleten op succes op het wereldtoneel. Daarom zijn we 1e in Schotland voor sportonderzoek (REF2014) en in de top 15 in Groot-Brittannië voor sportwetenschap (The Times and Sunday Times Good University Guide 2019).

Onze eersteklas onderwijs- en onderzoekgestuurde expertise zal u eerst en vooral ontwikkelen als een wetenschapper, zodat u de biologie en de genetica begrijpt die ten grondslag liggen aan inspanningsfysiologie, voeding en sport- en bewegingspsychologie. Onze sport-, gezondheids- en bewegingslaboratoria stellen u in staat om uw vaardigheden te ontwikkelen in een sportomgeving van wereldklasse, zodat u goed voorbereid bent op de vele carrièremogelijkheden in sport en biowetenschappen.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 We zijn experts in sport- en inspanningsfysiologie, voeding, gezondheid en fysieke activiteit

# 2 Uitstekende laboratoria voor prestatieanalyse en sportfaciliteiten van wereldklasse die worden gebruikt door onze Olympische sporters en sportactivisten

# 3 We werken met SportScotland en geven advies en onderzoek voor andere sportorganisaties en bedrijven

Cursus details

Wij zijn Schotlands Universiteit voor Sporting Excellence, een benaming van de Schotse regering als erkenning voor onze aanhoudende bijdrage aan de ontwikkeling van sport in Schotland.

Sport en Bewegingswetenschap wordt gezamenlijk door de Faculteit der Gezondheidswetenschappen en Sport en de Faculteit der Natuurwetenschappen geleverd, waarbij een breed scala aan expertise wordt gecombineerd om een ​​ongeëvenaarde studentenervaring te garanderen.

Onze sportgerichte campus omvat een zwembad van 50 meter, een golfbaan, tien tennisbanen en zeven sportvelden - evenals een reeks laboratoria voor onderzoek en prestatieanalyse.

Het onderwijs wordt in acht semesters gegeven, met een uitgebreid onderzoeksproject in het laatste jaar.

In jaar 1 krijg je een sterke basis in de biologische wetenschappen en een inleiding tot de studie van sport en bewegen. Verdere overzichtsmodules omvatten Celbiologie, Fysiologie en Sportstudies. In dat jaar zullen ook laboratoriumvaardigheden worden geïntroduceerd.

Jaar 2 beschouwt problemen en concepten van sportstudies. Je zult ook je kennis en vaardigheden op het gebied van biologische wetenschappen en sport- en bewegingswetenschappen verder ontwikkelen.

Je studeert vakken als Menselijke Anatomie en Fysiologie; Genetica en evolutie; en statistische technieken.

Verdere geavanceerde niveaumodules worden geleverd in jaar 3 en bestuderen gebieden zoals de fysiologie van sport en lichaamsbeweging, waarin aanpassingen aan lichaamsbewegingen en de uitdagingen van extremen van het milieu worden beschouwd. Je zult ook Animal Cell Biology verkennen, dat kijkt naar de basiscomponenten van dierlijke cellen, hun functies en hoe deze functies worden gereguleerd in gezondheid en ziekte.

Tijdens het derde jaar wordt ook inzicht gegeven in lichaamsbeweging en voeding bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en worden medische kwesties behandeld die van invloed zijn op fysieke activiteit. Applied Exercise Physiology wordt in het laboratorium bestudeerd, en Psychology of Exercise beschouwt de factoren die de beslissing van een persoon om te oefenen beïnvloeden.

Semester 7 behandelt geavanceerde methoden in onderzoek naar menselijke fysiologie en helpt je ook om de technieken en methodologische veronderstellingen te ontdekken die ten grondslag liggen aan sport- en bewegingswetenschappelijk onderzoek. Je doet vervolgens een proefschrift in het laatste semester.

Onderwijs

We zijn onderscheiden met vijf sterren voor ons onderwijs door de QS World University Rankings 2017/18. Naast conventionele lezingen, seminars, tutorials, workshops en praktische practica, wordt webgebaseerde technologie gebruikt om de les te ondersteunen.

Beoordeling

Beoordeling is door een combinatie van cursussen, groepswerk project, groeps- en individuele presentaties en onderzoek.

In het buitenland studeren

Je hebt de mogelijkheid om in het buitenland te studeren via Stirling's gevestigde connecties met verschillende internationale universiteiten.

Lees meer over studeren in het buitenland.

Contact

Dr. Lee Hamilton, cursusdirecteur

44 (0) 1786 466489

sport@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Overzeese studenten (non-EU) £ 14.460,00
  • Schotse en EU-studenten £ 1.820,00
  • Studenten uit de rest van het VK £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder