BSc (Hons) in toegepaste biologische wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Schotland wordt internationaal erkend vanwege zijn cruciale bijdragen aan de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen, medische technologieën, stamcellen, bioproductie en bio-informatica.

We hebben met Forth Valley College en het bedrijfsleven samengewerkt aan de ontwikkeling van een volledig geïntegreerde opleiding in toegepaste biologische wetenschappen. Onze cursus maakt een verschil door het probleem van tekorten aan vaardigheden in de levenswetenschappen op te lossen. We geven u technische expertise en vaardigheid in de essentiële praktische en onderzoeksvaardigheden die werkgevers zoeken.

Je studie zal beginnen met fundamentele wetenschap en laboratoriumvaardigheden voordat je je richt op de cellulaire en moleculaire aspecten van biologische wetenschappen.

Je laatste jaar zal zich richten op proteomische en genomische aspecten van biologische wetenschappen, plus je onderzoeksproject. Ons onderzoekgestuurd lesgeven, samen met de ervaring en het inzicht dat je hebt opgedaan met je stages, maakt je werkklaar voor een moderne carrière in biowetenschappen.

"De Schotse life sciences-sector pleit voor hooggeschoolde afgestudeerden met hands-on ervaring.Een geïntegreerd diploma biedt de praktische en onderzoeksvaardigheden die nodig zijn om afgestudeerden met 'werkklaar' werk te produceren."

David Wotherspoon, Diageo

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Een zeer praktisch diploma om werkgevers te helpen met het werven van bekwame, klaar-voor-werk afgestudeerden

# 2 Onze medewerkers hebben uiteenlopende onderzoeksachtergronden en werken samen met werkgevers om het meest actuele curriculum te leveren

# 3 Een perfecte graad voor een carrière in de biowetenschappen, de gezondheidszorg en de biotechnologie

Cursus details

We leveren deze cursus samen met onze partner, Forth Valley College, die u een gedeelde leerbenadering biedt en onze kennis en expertise combineert. Samen met werkgevers leveren we het meest actuele en bedrijfsrelevante curriculum.

Deze cursus biedt interdisciplinaire training op gebieden die cruciaal zijn voor de hedendaagse biologische wetenschap, inclusief biologie van dieren en planten en biotechnologie. Deze cursus zal ervoor zorgen dat je beschikt over life science-kennis, sterke technische expertise en bekwaam bent in vitale 'handvaardigheden' (praktische en onderzoeksvaardigheden), die erg gewild zijn bij werkgevers.

Semesters 1-4 worden door Forth Valley College op hun Falkirk Campus afgeleverd, met enkele belangrijke vakwerkcolleges aan de University of Stirling . De semesters richten zich op het verwerven van fundamentele biologische laboratoriumvaardigheden, waardoor je een goed begrip krijgt van de wetenschap die hen ondersteunt. Alle modules hebben een praktijkgerichte en praktische vaardigheden focus.

Veel van de lessen worden in kleine klassen gegeven aan Forth Valley College, samen met anderen aan de University of Stirling , inclusief een module in statistieken, gerichte praktische laboratoriumsessies en mogelijkheden om projectwerk in jaar 2 uit te voeren.

Vanaf Semester 5 wordt je gedurende de rest van de cursus op de University of Stirling de University of Stirling onderwezen. Modules zullen zich grotendeels richten op de cellulaire en moleculaire aspecten van biologische wetenschappen, waaronder immunologie en microbiologie.

Een module voor industriële plaatsing geeft u waardevol inzicht in hoe de biowetenschappenindustrie werkt, en geeft u praktische ervaring op de werkplek.

Je laatste jaar zal zich richten op proteomische / genomische aspecten van biologische wetenschappen, experimenteel ontwerp, samen met een uitgebreid onderzoek proefschrift uitgevoerd in academische laboratoria en een aantal keuzemodules. Onderzoeksgestuurd onderwijs is de sleutel tot diep leren en begrip. Deze aanpak, samen met zakelijke stages, stelt u in staat om de vaardigheden die u ontwikkelt toe te passen op de moderne loopbaan van biowetenschappen. We bieden een breed scala aan onderzoeksthema's voor uw dissertatieprojecten, van milieu- en toegepaste microbiologie tot kankeronderzoek.

De Forth Valley College's voorziening voor wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde (STEM) is een van de sterkste en meest uitgebreide die te vinden is op hogescholen uit heel het VK. Het College heeft nauwe banden met de industrie om u de vaardigheden te bieden die werkgevers nodig hebben. Betrokkenheid en tevredenheid van leerkrachten zijn ook belangrijke troeven voor het College.

Je hebt volledige toegang tot alle faciliteiten van de universiteit en het College en je zult volledig worden ingeschreven bij beide instellingen.

Onderwijs

We zijn onderscheiden met vijf sterren voor ons onderwijs door de QS World University Rankings 2017/18.

Ons onderwijs wordt gegeven in de vorm van formele lezingen en praktische lessen, tutorials, seminars, computergebaseerd leren, begeleide lectuur en onderzoek. Bovendien stelt een plaatsing u in staat om biologische wetenschappen te ervaren binnen een zakelijke biowetenschappenomgeving.

Beoordeling

Modules worden beoordeeld door een combinatie van cursussen en examen voltooid tijdens het semester. Voor veel modules, de punten toegekend voor cursussen bijdragen 40-50 procent van het eindcijfer. Voor sommige modules, zoals het proefschrift van het laatste jaar, is dit zo hoog als 100 procent.

Stagemogelijkheden

We bieden een stagemodule met 17 verschillende Life Science Industries. Neem voor meer informatie over deze bedrijven contact op met Kevin Petrie, de coördinator van deze module - kevin.petrie@stir.ac.uk .

Contact

Fiona Jackson, Curriculum Manager

Forth Valley College
Grangemouth Road,
Falkirk

44 0845 634 4444

fiona.jackson@forthvalley.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Overzeese studenten (non-EU) £ 14.460,00
  • Schotse en EU-studenten £ 1.820,00
  • Studenten uit de rest van het VK £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder