BSc (Hons) -regeling in logistiek en Enterprise Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

122117_Polyu-ISE-A-_innerpage-LEE-20190907.png

Kenmerken van de regeling

Om tegemoet te komen aan de behoeften van de Hong Kong Society om haar concurrentiepositie te verbeteren bij het beheer van moderne logistieke operaties, technologische en IT-gerelateerde bedrijven in een mondiale omgeving, is deze regeling ontwikkeld om een nieuwe generatie logistieke ingenieurs, enterprise engineers en professionals voor te bereiden die competent zijn in logistiek en bedrijfsactiviteiten door gebruik te maken van integratieve engineeringtechnologie, informatietechnologie en management.

Deze regeling biedt uitgebreide training van logistieke en bedrijfsactiviteiten op het gebied van bedrijfsprocessen, informatiestromen, organisatiestructuur, informatiesystemen, logistieke systemen, facilitair ontwerp, supply chain management en operations management. Het voorziet ook afgestudeerden van de essentiële management- en zakelijke vaardigheden die essentieel zijn voor het effectieve ontwerp, de planning en de efficiënte werking van ondernemingen in de huidige moderne logistieke en zakelijke omgeving.

Studenten toegelaten tot de regeling zullen het gemeenschappelijke leerplan voor de eerste anderhalf jaar bestuderen. Ze zijn dan vrij om hun programmakeuzes te maken (een van de twee programma's).

Doelstellingen van de regeling

In de huidige geglobaliseerde en concurrerende zakelijke omgeving moeten logistieke bedrijven en ondernemingen moderne logistieke en zakelijke kansen identificeren, vastleggen en beheren. Om succesvol te zijn, moeten ze efficiënt opereren en zich kunnen aanpassen aan veranderingen in de omgeving, de markt en de verwachtingen van de klant.

Om tegemoet te komen aan de behoeften van de studenten en de maatschappij, is deze regeling ontwikkeld om studenten uit te rusten met de gespecialiseerde vaardigheden in het beheer van logistieke en bedrijfsprocessen in moderne organisaties en bedrijven, in een mondiale context.

Door een solide basis te bouwen met fundamentele kennis en vaardigheden op het gebied van logistiek en enterprise engineering, biedt elk aspect training, met een focus op een specifiek programmadoel.

Programma's onder de regeling

BSc (Hons) in Logistics Engineering met Management

(Website: https://www.polyu.edu.hk/ise/lem)

Logistieke engineering is een van de belangrijkste industrieën die door de HKSAR-overheid is geïdentificeerd vanwege de versnelde ontwikkeling en substantiële groei ter ondersteuning van de lokale economie. Bijgevolg zal de groei van logistieke activiteiten in deze regio de komende jaren enorm zijn.

Logistieke engineering met management kan worden gedefinieerd als het gebruik van technologie voor het beheer van de processen van planning, implementatie en controle van de efficiënte en effectieve stroom en opslag van goederen, samen met de diensten en bijbehorende informatie, van het punt van oorsprong tot het punt van consumptie , zodat ze voldoen aan de eisen van de klant.

Het managen van logistiek is een zeer interessant vakgebied, dat bestaat uit het effectieve beheer van personeel, materialen, behandelingsapparatuur, informatie en de betrokken financiering via een netwerk van leveranciers, fabrikanten, distributeurs en klanten. Het wordt steeds uitdagender naarmate de trend naar marktglobalisering en massacustomisering versnelt.

Doelstellingen van dit programma

Het programma is bedoeld om studenten een uitgebreide opleiding en professionele training op honoursniveau te bieden voor het voorbereiden van logistieke ingenieurs en professionals die competent zijn in het ontwerp, de implementatie, de controle en de uitvoering van logistieke systemen en aanverwante technologieën, en om het vermogen van studenten om complexe systemen van bedrijven, logistiek en technologie te beheren voor steeds meer technologie-gebaseerde logistieke bedrijven.

Professionele erkenning

Hong Kong Institution of Engineers (HKIE)

Het programma is door het Hong Kong Institution of Engineers (HKIE) volledig geaccrediteerd als een professionele engineeringopleiding erkend door andere ondertekenaars van Washington Accord.

Het Washington Accord is een internationale overeenkomst tussen instanties die verantwoordelijk zijn voor het accrediteren van technische opleidingen. Momenteel heeft het 20 ondertekenaars, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Japan, Korea, Singapore, Taiwan, Maleisië en Nieuw-Zeeland.

Chartered Institute of Logistics and Transport in Hong Kong (CILTHK)

Afgestudeerden hebben volledige vrijstelling (Logistics Stream) gekregen van het Professional Qualifying Examination (PQE) dat leidt tot het Chartered Membership van het Chartered Institute of Logistics and Transport in Hong Kong (CILTHK).

BSc (Hons) in Enterprise Engineering met Management

(Website: https://www.polyu.edu.hk/ise/eem)

Integratie: gebruik maken van het beste van twee werelden: Engineering en Business

Bedrijven zijn industriële en commerciële organisaties die vorm geven aan de economie van de moderne wereld. Ze omvatten alle soorten organisaties, zoals bedrijven, productiebedrijven, luchtvaartmaatschappijen, banken, overheidsdiensten, enz. Enterprise Engineering omvat een familie van wetenschappelijke methoden en hulpmiddelen die zich richten op het ontwerpen en veranderen van ondernemingen, hun processen en systemen. Management kan worden gedefinieerd als de kunst om dingen door mensen gedaan te krijgen. Het is het proces van het leiden en leiden van een organisatie, zoals een zakelijke onderneming, door middel van inzet en manipulatie van middelen.

De integratie van enterprise engineering en management, samen met de toepassing van internet en informatietechnologie, biedt de principes, praktijk, tools en technologieën om een organisatie in staat te stellen haar middelen effectief te beheren; concurrentievoordelen behalen; leveren kwaliteitsproducten en -diensten en voldoen aan de verwachtingen en eisen van de klant.

Doelstellingen van het programma

Het programma is bedoeld om studenten een uitgebreide opleiding en professionele training op honoursniveau te bieden voor het voorbereiden van bedrijfsingenieurs die competent zijn om complete "ondernemingen" te ontwerpen en te runnen, waarbij ze zich onderscheiden van andere technische professionals. Onze definitie van onderneming omvat alle soorten organisaties, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, ziekenhuizen, overheidsdiensten en productiebedrijven.

Professionele erkenning

Het programma is dubbel geaccrediteerd door het Chartered Management Institute (CMI). Studenten krijgen een tweede professionele kwalificatie na succesvolle afronding van het programma, onder voorbehoud van CMI moderatie van het werk van leerlingen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Industrial and Systems Engineering (ISE) is a professional discipline that focuses on developing and implementing optimal solutions from a system-level perspective.

Industrial and Systems Engineering (ISE) is a professional discipline that focuses on developing and implementing optimal solutions from a system-level perspective. Lees Minder