BSc Accounting en financiën

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Accounting en Finance richt zich op de cruciale rol die financiële informatie speelt bij beslissingen van managementteams en bij het bewaken en plannen van de doelstellingen van een bedrijfsorganisatie. Deze opleiding is een van een reeks niet-gegradueerde programma's ontworpen door Aston University en aangeboden aan Muscat University . Dit is een duaal programma dat leidt tot de toekenning van een Aston University-diploma en een Muscat University diploma.

Cursusbeschrijving

In je eerste jaar bestudeer je een breed scala aan zakelijke onderwerpen, waardoor je een breed inzicht krijgt in het management dat vereist is voor alle accountants.

Vanaf het tweede jaar verdiep je je in financiële en management accounting, neem je deel aan evenementen die in samenwerking met accountantskantoren worden georganiseerd, bezoek je bedrijven en volg je een interactieve business game-module.

Je derde jaar besteed je aan plaatsing in de branche. Deze ervaring zal van groot nut zijn, zowel in termen van uw ontwikkeling als accountant en in je laatste jaar prestaties.

Deze structuur zorgt ervoor dat uw diploma wordt onderwezen met zowel een professionele oriëntatie als de juiste aandacht voor de conceptuele basis van het onderwerp. In je laatste jaar worden boekhoudkundige studies naar een meer verfijnd niveau gebracht, vergelijkbaar met professionele kwalificatiestandaarden, maar met behoud van theoretische analyse.

Brainstorming over paper

Doelstellingen van het programma

De BSc in Accounting en Finance heeft tot doel:

 • Bied studenten een uitstekende leerervaring op basis van actuele ontwikkelingen in onderzoek en praktijk.
 • Bied goedgekwalificeerde en zeer inzetbare afgestudeerden met sleutelvaardigheden voor het werken in boekhoudkundige, financiële en managementrollen en voor levenslang leren en ontwikkeling.
 • Voldoen aan de accreditatievereisten van de belangrijkste accountantsorganen (ICAEW, ACCA, CIMA) met het oog op het behalen van een passend niveau van vrijstellingen.
 • Zorg voor relevantie door het onderhouden en versterken van banden met zakelijke, professionele en publieke organisaties.

Toelatingseisen

Kandidaten hebben doorgaans een van de volgende kwalificaties nodig (of een internationaal equivalent (meestal een diploma voor het verlaten van de middelbare school) erkend door het ministerie van Onderwijs) voor toelating tot het programma:

 • A-niveau: minimumcijfers BBC, en waar mogelijk: 5 GCSE (of gelijkwaardige) cijfers A * -C om GCSE Maths grade B op te nemen, tenzij gepresenteerd op A-niveau
 • IB: minimaal 30 punten, met minimumscores van 5, 5, 5, op hoger niveau, plus een minimumscore van 5 in wiskunde op standaardniveau, indien niet behaald op hoger niveau
 • Succesvolle afronding van het Muscat University Foundation Program
 • Een student die de propedeuse aan een andere onderwijsinstelling met goed gevolg heeft afgerond, kan tot de opleiding worden toegelaten. Kandidaat moet een module Wiskunde hebben gevolgd. De aanvraag wordt voorafgaand aan de toelating beoordeeld door de academici van de universiteit.
 • Een student die ten minste één academisch jaar aan een academische instelling heeft voltooid zonder een basisjaar te studeren, zoals de Australian Matriculation, Canadian Matriculation of een andere gelijkwaardige kwalificatie, kan tot het programma worden toegelaten. Kandidaten moeten de module Wiskunde hebben gevolgd. De aanvraag zal voorafgaand aan toelating worden beoordeeld door de academici van de universiteit.

Alle aanvragers moeten het bewijs leveren van een erkende Engelse taalkwalificatie, waaronder het volgende:

 • GCSE Engelse taal: Minimum cijfer C
 • IB Engelse taal: Minimale score van 5 in Engels op standaardniveau of een minimale score van 4 in Engels op een hoger niveau.
 • Muscat University Foundation Program (MUFP): Minimumscore van 55% in de module Academisch lezen en schrijven en de module Academisch luisteren en spreken of gelijkwaardige modules in het basisjaar van andere instellingen
 • IELTS: minimaal 6,5 in totaal
 • TOEFL: minimaal 93 in totaal

Academisch plan

Jaar 1 Jaar 2 Jaar 3 Jaar 4
Carrières in de boekhouding Managementbeslissingen nemen met behulp van boekhoudkundige informatie Professioneel plaatsingsjaar Strategisch management
Stichtingen in financiële en managementaccounting Financiële boekhouding - Geavanceerde financiële boekhouding
Inleiding tot organisatiegedrag Financieel management - Strategische managementboekhouding
Law for Business Bedrijfsrapportage en audit - Belastingen: beleid en praktijk
Principes van Operations Management Principes van ondernemingsrecht - Risicomanagement
Fundamenten van Business Analytics Zakelijk spel - Internationale financiën
Een inleiding tot bedrijfseconomie Bedrijfsbeleid - Financiële analyse
- Bedrijf, overheid en samenleving - Auditing en professionele ethiek
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Muscat University’s mission, vision, and values are underpinned by four essential themes: ethics, excellence, entrepreneurship, and innovation.

Muscat University’s mission, vision, and values are underpinned by four essential themes: ethics, excellence, entrepreneurship, and innovation. Lees Minder