BSc Actuariële Wetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het BSc Actuarial Science- programma is ontworpen om afgestudeerden te produceren die in staat zijn om echte problemen met risico en onzekerheid op te lossen met behulp van wiskundige hulpmiddelen. Je leert hoe je toekomstige onzekerheid kunt voorspellen, mogelijke risico's kunt analyseren en evalueren en berekende prognoses voor de toekomst kunt maken.

Tijdens het programma bestudeer je een reeks modules in economie, financiën, bedrijfskunde en wiskunde om je voor te bereiden op een carrière als actuaris in een aantal industrieën. Industrieën waar actuarissen werkzaam zijn, zijn onder meer de verzekeringssector, het bankwezen en de overheid, waar zij kosten berekenen, premies bepalen, afgeleide producten ontwikkelen, risico's beheren, de toekomst voorspellen en de naleving van de regelgeving verzekeren.

Het actuariële beroep omvat de toepassing van wiskunde door middel van waarschijnlijkheids- en statistische tools om het risico op toekomstige onzekerheid te analyseren.

Waarom zou ik Actuariële Wetenschappen studeren aan XJLTU?

 • De vaardigheden, kennis en training verwerven die nodig zijn om voor te bereiden op de professionele actuariële examens, die vereist zijn voor actuarissen om internationale certificering en licenties te behalen;
 • Profiteer van de strategische locatie van XJTLU in Suzhou, dicht bij het financiële centrum van Shanghai in China, met mogelijkheden om stage te lopen en stage te lopen bij Fortune 500-bedrijven;
 • Bestudeer een actuarieel programma geaccrediteerd door het Institute and Faculty of Actuaries, het professionele orgaan voor actuarissen in het Verenigd Koninkrijk;
 • XJTLU modules in XJTLU 's Afdeling Wiskundige Wetenschappen - de onderzoeksgestuurde leeromgeving in de afdeling zal de leerervaring van studenten verrijken;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de BSc Actuarial Science, heb je:

 • een gedegen kennis van de belangrijkste gebieden van de actuariële wetenschappen, waaronder;
 • de professionele vaardigheden die nodig zijn om als actuaris te werken, in afwachting van de certificering;
 • een sterke basis in wiskunde, waarschijnlijkheid en statistiek;
 • het vermogen om risico's te analyseren in verschillende real-world situaties.

Numbers

modules

Jaar een

Britse graden zijn drie jaar lang, terwijl ze in China vier zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in het tweede jaar, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten beginnen echter aan het eerste jaar , dat je een aantal interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je opleiding biedt.

Jaar twee

Verplichte modules:

Optionele modules:

Het derde jaar

Verplichte modules:

Optionele modules:

Jaar vier

Verplichte modules:

Optionele modules:

Careers

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de BSc Actuarial Science, heb je:

 • een gedegen kennis van de belangrijkste gebieden van de actuariële wetenschappen, inclusief de professionele vaardigheden die nodig zijn om als actuaris te werken, in afwachting van de voltooiing van de certificering.
 • een sterke basis in wiskunde, waarschijnlijkheid en statistiek.
 • het vermogen om risico's te analyseren in verschillende real-world situaties.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

"De Bachelor of Actuarial Science is een innovatief en meeslepend programma dat elementen van economie, financiën, statistiek, data-analyse en geavanceerde wiskunde combineert om technieken te ontwikkelen voor het beheersen van risico's en zakelijke besluitvorming."

Chengxiu Ling
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder