BSc - bachelor in de aardwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BSc - Bachelor in de Aardwetenschappen

&nbsp

De vakgebieden van aardwetenschappen geeft algemene onderwijs op het gebied van de wetenschappen van de aarde, universum en het milieu, gericht op multidisciplinaire basis verworven in de BGPC programma (biologie, geologie, natuurkunde, scheikunde) van de integratie cyclus (eerste jaar van de licentie) op UPMC. Het onderwijs in de aardwetenschappen op niveau L2 en L3 komen overeen met de fundamentele kennis - zowel theoretisch als praktisch - in de discipline.

Het doel is om studenten een opleiding die observaties en metingen van het land, experimenten en modellen combineert, terwijl de integratie van alle beroepen in de sector: geologie, paleontologie, geofysica, geochemie, hydrologie, geotechniek.

De geotechniek optie in samenwerking met de nationale conservatorium van kunst en beroepen is specialisatie in L3.

&nbsp

&nbsp

Kansen

Verdere studies

Master in de wetenschappen van het universum van het milieu.

&nbsp

Professionele integratie

Een partnerschap met de nationale serre voor de kunsten en beroepen opent de weg naar professionele masters. Een professionele licentie in de hydrologie (water, kwaliteit van hulpbronnen en het milieu) is beschikbaar sinds 2007 (toegang op niveau L3). Studenten met deze licentie kunt ook carrières voor docenten (de lagere school leraren, secundair onderwijs).

&nbsp

&nbsp

Organisatie

Het vakgebied van de aardwetenschappen biedt TU's die het mogelijk maken voor een breed scala van keuze in de organisatie van uw studieprogramma.

Level L2

Basis van tektoniek en cartografie, paleontologie, mineralogie, stratigrafie, geofysica, geochemie, wiskunde en statistiek toegepast op de aardwetenschappen, veld stagiairs, enz.

Level L3

Inleiding tot de hydrologie, sedimentologie en sedimentaire omgevingen, geofysica en de fysica van rotsen, informatica toegepast op de aardwetenschappen, oppervlakte geochemie, geologie van Frankrijk, petrologie, veld stages en geotechnische programma's (basiskennis van geotechniek 1 en 2).

&nbsp


Goed doelpubliek

Het vakgebied van de aardwetenschappen staat open voor studenten:

- Die op zoek zijn worden opgeleid voor beroepen die verband houden met de wetenschap van de aarde en het milieu

- Willen werken in beroepen die verband houden met het onderwijs van de wetenschappen van het leven, de aarde en het universum en die willen een programma van studie die hen voorbereidt op te doen voor de concurrerende onderwijs examens

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

In 2009, UPMC gevierd zowel het herstel van de Zamansky tour en negen eeuwen van de universitaire activiteiten op de site van de Sint-Victor abdij, dat bekend staat als een centrum van de westerse int ... Lees meer

In 2009, UPMC gevierd zowel het herstel van de Zamansky tour en negen eeuwen van de universitaire activiteiten op de site van de Sint-Victor abdij, dat bekend staat als een centrum van de westerse intellectuele renaissance, met een beroemde bibliotheek en een opleidingscentrum voor geestelijken. Deze school, opgericht door Guillaume de Champeaux in 1109, speelde een belangrijke rol in het intellectuele bruisen van het Quartier Latin voor verscheidene eeuwen. Grammatica, retorica, dialectiek, muziek, rekenkunde, meetkunde, sterrenkunde en zelfs technologie waren er allemaal geleerd. Na de Revolutie werd de site bewoond door verschillende magazijnen, dan is de "Halle aux vins", alvorens te worden gereïntegreerd in de wereld van onderzoek als onderdeel van de Faculteit der Natuurwetenschappen van de Universiteit van Parijs in 1959. Onder leiding van Andre Malraux, werd het besluit over de Albert project en de toren in 1963.En negen honderd jaar later, UPMC blijft de zoektocht naar kennis van de hoogste orde in het hart van Parijs. &nbsp&nbsp Faculteiten en instituten UPMC is samengesteld uit zeven afdelingen en faculteiten: chemie, techniek, wiskunde, geneeskunde, natuurkunde, life sciences, aardwetenschappen, milieu en biodiversiteit. Het beschikt ook over een technische school - Polytech 'Parijs UPMC, de Parijse Astrophysics Institute, het Henri Poincare instituut en 3 maritieme stations in Roscoff, Banyuls en Villefranche-sur-Mer, dat Universe wetenschappen Observatory (OSU) status hebben. Binnen de Faculteit der Wiskunde is ISUP, de belangrijkste school van de statistieken in Frankrijk. UPMC en de Val-d 'Oise Yvelines Kamer van Koophandel kwamen bij elkaar om de eerste leerlingwezen lichaam te creëren binnen een universitaire kader: CFA UPMC. Lees Minder