BSc - bachelor in de exacte en natuurwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BSc - Bachelor in de Exacte en Natuurwetenschappen

&nbsp

Doelstellingen:

- Consolideren en diversiteit van studenten wetenschappelijke cultuur, terwijl de versterking van hun algemene cultuur.

- Stimulering van de toegang tot de voorbereiding, in IUFM, voor een van de concurrerende examens die leiden tot een beroep van leraar (de lagere school leraar examen, professionele middelbare-schoolleraar examen, adjunct-examen).

- Inschrijving voor de administratieve competitieve examens van categorie A, wat leidt tot verschillende beroepen in staat of territoriale publieke functies.

&nbsp

&nbsp

Kansen


Verdere studies

- Binnenkomst in bepaalde vakgebieden van de wetenschap en technologie master is ook mogelijk.

- Inschrijving voor de voorbereiding, in IUFM, voor een van de concurrerende examens die leiden tot beroepen in het onderwijs (primair-leraar examen, secondaryschool leraar examen, adjunct-examen).

- Administratieve competitieve examens voor categorie A, wat leidt tot verschillende beroepen in State of territoriale openbare functies (regionale administratieve instituten, "prefectuur officer", treasury inspecteur, douane inspecteur, coördinator voor het milieu en de lokale collectieven).

&nbsp

&nbsp

Organisatie

Programma's aangeboden:

L2: oriëntatie cyclus (60 ECTS)

Semester 1

- 24 ECTS overeenkomt met wetenschappelijke TU's, gekozen in een oriëntatie-cyclus van een van de vakgebieden van de wetenschap en technologie bachelordiploma.

- TU in de sport en gezondheid (6 ECTS).

Semester 2

- 18 ECTS overeenkomt met wetenschappelijke TU's, gekozen in een oriëntatie-cyclus van een van de vakgebieden van de wetenschap en technologie bachelordiploma.

- TU in de geschiedenis van de wetenschappen (6 ECTS)
- TU in de wetenschappen en de maatschappij (3 ECTS)
- TU naar keuze (3 ECTS)L3: specialisatie cyclus (60 ECTS)

Deze cyclus staat open voor elke student die kunnen aantonen dat zij hebben verkregen een wetenschappelijke tweede jaar.

Semester 1

- 18 ECTS overeenkomt met wetenschappelijke TU's gekozen in een specialisatie cyclus voor een discipline uit een van de vakgebieden van de wetenschap en technologie licentie.
- TU in de wiskunde (6 ECTS).

- TU in kennis van het bedrijf en onderwijs in samenwerking met Parijs 3 (6 ECTS).

Semester 2

- Specifieke en verplichte TU's in het vakgebied van de licentie in de exacte en natuurwetenschappen (30 ECTS).
- TU in het Frans (6 ECTS).

- Taal TU (6 ECTS).
- TU in de informatica en het internet (C2i) (6 ECTS).
- TU in de wiskunde (6 ECTS).
- 6 ECTS wat overeenkomt met een stage in een bedrijf (of academische establishment).

&nbsp


Goed doelpubliek

Dit gebied van de licentie is bedoeld voor iedere student die heeft gevalideerd de eerste 120 studiepunten van een wetenschappelijke licentie cursus of die hebben verworven een niveau dat wordt geacht gelijkwaardig te zijn. Inschrijving voor deze licentie is ook mogelijk voor kandidaten die hun studie opnieuw starten na bestudering van hun aanvraag.TU's in de geschiedenis van de wetenschappen, zijn wiskunde, wetenschappen en de maatschappij aangeboden aan studenten van de universiteit Paris 3 die hebben gekozen voor een licentie-programma in de Franse taal-en letterkunde met een wetenschappen optie. 

Laatst bijgewerkt op May 2012

Over de school

In 2009, UPMC gevierd zowel het herstel van de Zamansky tour en negen eeuwen van de universitaire activiteiten op de site van de Sint-Victor abdij, dat bekend staat als een centrum van de westerse int ... Lees meer

In 2009, UPMC gevierd zowel het herstel van de Zamansky tour en negen eeuwen van de universitaire activiteiten op de site van de Sint-Victor abdij, dat bekend staat als een centrum van de westerse intellectuele renaissance, met een beroemde bibliotheek en een opleidingscentrum voor geestelijken. Deze school, opgericht door Guillaume de Champeaux in 1109, speelde een belangrijke rol in het intellectuele bruisen van het Quartier Latin voor verscheidene eeuwen. Grammatica, retorica, dialectiek, muziek, rekenkunde, meetkunde, sterrenkunde en zelfs technologie waren er allemaal geleerd. Na de Revolutie werd de site bewoond door verschillende magazijnen, dan is de "Halle aux vins", alvorens te worden gereïntegreerd in de wereld van onderzoek als onderdeel van de Faculteit der Natuurwetenschappen van de Universiteit van Parijs in 1959. Onder leiding van Andre Malraux, werd het besluit over de Albert project en de toren in 1963.En negen honderd jaar later, UPMC blijft de zoektocht naar kennis van de hoogste orde in het hart van Parijs. &nbsp&nbsp Faculteiten en instituten UPMC is samengesteld uit zeven afdelingen en faculteiten: chemie, techniek, wiskunde, geneeskunde, natuurkunde, life sciences, aardwetenschappen, milieu en biodiversiteit. Het beschikt ook over een technische school - Polytech 'Parijs UPMC, de Parijse Astrophysics Institute, het Henri Poincare instituut en 3 maritieme stations in Roscoff, Banyuls en Villefranche-sur-Mer, dat Universe wetenschappen Observatory (OSU) status hebben. Binnen de Faculteit der Wiskunde is ISUP, de belangrijkste school van de statistieken in Frankrijk. UPMC en de Val-d 'Oise Yvelines Kamer van Koophandel kwamen bij elkaar om de eerste leerlingwezen lichaam te creëren binnen een universitaire kader: CFA UPMC. Lees Minder