BSc - bachelor in de fysica

Université Pierre et Marie Curie (UPMC)

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BSc - bachelor in de fysica

Université Pierre et Marie Curie (UPMC)

BSc - Bachelor in de fysica

&nbsp

De bachelor in de fysica biedt algemene onderwijs in de natuurkunde in termen van de theoretische en experimentele aspecten. Level L2 (oriëntatie-cyclus) heeft als doel om studenten de algemene grondbeginselen van de natuurkunde en die van verwante disciplines als wiskunde, terwijl het houden van de deur open voor andere disciplines, met name mechanica, elektronica en chemie. Tijdens de L2, een verandering van richting in de richting van het onderwerp gebied van elektronica, mechanica of chemie zijn Moggelijke. Level L3 (specialisatie cyclus) heeft betrekking op de verschillende aspecten van de huidige natuurkunde terwijl studenten om hun professionele plannen en studies te verfijnen. Door middel van de zes soorten opleidingen, wordt een keuze geboden tussen fundamentele natuurkunde, toegepaste leer, bi-disciplinaire of multidisciplinaire studies gecentreerd rond de natuurkunde.In L3, een stage is verplicht in een laboratorium of een academische instelling in een middelbare school.

&nbsp

&nbsp

Kansen


Verdere studies

Master in de fysica, wetenschappen van het universum, milieu, ecologie, (SDUEE), technische wetenschappen (SDI), wetenschappen en management.

&nbsp

Professionele integratie

- Voorbereiding voor concurrerende examens voor de aanwerving in het onderwijs

- Inwerkingtreding bepaalde techniek
scholen op basis van eerdere
kwalificaties.


Organisatie

Op niveau L2

Drie soorten van het curriculum zijn mogelijk.

Fundamentele natuurkunde en algemene fysica en toepassingen (PF / PGA)

Deze bestaat uit leseenheden (UE) in golf fysica, thermodynamica, wiskunde, elektromagnetisme en informatica voor de fysica.

Natuurkunde en scheikunde (PC)

Deze bi-disciplinair vak in de natuurkunde en scheikunde omvat TU's in golf fysica, thermodynamica, wiskunde voor natuur-en scheikunde, elektromagnetisme, informatica voor natuurkunde, anorganische chemie, organische chemie.

Multi-disciplinaire programma (semester 1) en natuurkunde toegepast op de wetenschappen van het leven en de planeet (semester 2) (PSVP)

Multi-disciplinaire curriculum dat bestaat uit TU's in golf fysica, biofysica toepassingen van de thermodynamica, moleculaire en genetische basis van de biodiversiteit, chemie, spectroscopie,
elektromagnetisme, wiskunde voor fysici, volgens de
optie gekozen.

Op niveau L3

Vier soorten van programma's en twee programma's gedeeld met de ENS van Cachan en Ulm.

De fundamentele natuurkunde

Kwantumfysica, elektromagnetisme, statistische fysica, wiskunde voor fysici, noties van elektronica, stage in een laboratorium, experimentele project.

Algemene fysica en toepassingen

Elektromagnetisme, thermodynamica, kwantumfysica, elektronica, wiskunde voor fysici, stage in een laboratorium, experimentele project.

Natuur-en scheikunde, na L2-PC

Quantum en atomaire verschijnselen, statistische thermodynamica, elektromagnetisme, moleculaire scheikunde, wiskunde voor natuurkunde en scheikunde, experimenteel project voor de CAPES examen of een master in de fysica, experimentele natuurkunde of scheikunde, stage in een laboratorium of in een academische instelling.

Natuurkunde toegepast op de wetenschappen van het leven en de planeet; volgende L2 (PSVP)

Elektromagnetische verschijnselen, evenwichtige thermodynamica, transportverschijnselen, inleiding tot de quantum wereld, informatica, statistiek en, naar keuze, biofysica, milieuwetenschappen, geofysica, biologische en medische beeldvorming.

Natuurkunde, theorie, experiment en model (PHYTEM), met ENS Cachan

Quantum mechanica, elektromagnetisme, toestanden van de materie, statistische fysica, elektronica en informatieverwerking, optica en lasers, de samenhang van de materie, experimentele natuurkunde, stage kennismaking met onderzoek.

Inter-universitair onderwijs in de natuurkunde (FIP), met ENS Ulm

Quantum mechanica, statistische fysica, evenwichtige en nonbalanced thermodynamica, relativiteit en elektromagnetisme, wiskunde voor fysici, experimentele projecten.

&nbsp

&nbsp

Goed doelpubliek

- Studenten die willen van richting te veranderen in de richting van onderzoek of onderwijs in de natuurkunde.

- Studenten die graag een technisch beroep of een beroep uit te oefenen in onderzoek en ontwikkeling.

- Studenten die dat hebben gedaan een programma van studie geschikt zijn voor het eerste jaar van de universiteit (L1).

- Mogelijkheid van binnenkomst in L2 en L3 op de bases van andere opleidingen (studenten aan de voorbereidende klassen, BTS, TU Delft, etc.).

- De multi-disciplinaire L2 en L3 PSVP PSVP zijn bedoeld om studenten die vanaf het eerste jaar zijn er in de geneeskunde, de voorbereidende klassen, L1, een biologie, geologie, natuurkunde, scheikunde programma (BGPC) of L2 in de life sciences te accepteren. 

Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Locations
Frankrijk - Parijs, Île-de-France
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Frankrijk - Parijs, Île-de-France
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan