BSc - bachelor in de informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BSc - Bachelor in de informatica

&nbsp

Informatica heeft geïnsinueerd zich op vele niveaus van ons dagelijks leven. Het manifesteert zich in velerlei manieren, van de prive-sfeer voor industriële toepassingen: e-mail, video games, bankkaarten, office systemen, database management, internet en telecommunicatie, ingebedde systemen, luchtvaart, etc. beroepen op het gebied weerspiegelen deze variëteit.

Echter, de diversiteit van de IT-toepassingen en hulpprogramma's zijn gewoon het product van een aantal basisprincipes: datastructuren en algoritmen, programmeertalen en-modellen, representatie formaten en communicatieprotocollen, organisatie van hardware en software systemen, etc.De Bachelor in de informatica heeft tot doel de studenten te voorzien van de intellectuele en technische vaardigheden en kennis van de tools die hen in staat stelt om te worden betrokken bij de ontwikkeling van het complexe en veelzijdige gebied van Informatica.

De Bachelor in de Informatica-afdeling biedt een hoofdgerecht en een aantal specifieke cursussen.

Het hoofdgerecht is een klassieker van twee jaar academische opleiding;
de specifieke vakken zijn verdeeld in

- Een tweejarige beroepsopleiding, het tweede jaar van die voornamelijk in-company training

- Een bi-disciplinair vak in de informatica en toegepaste wiskunde

- Een internationale cursus in samenwerking met de Universite de Montreal

&nbsp

&nbsp

Competentie

&nbsp

 • beheersing van de basis-modellen, concepten en begrippen van de informatica
 • vermogen om complexe problemen te analyseren en formuleren van IT-oplossingen
 • manipulatie van de tools en omgevingen voor de ontwikkeling en implementatie van software-applicaties
  vaardigheid in het technologische prognose en self-training
  geschiktheid voor teamwerk
 • vaardigheid in een bedrijfs-of bestuurlijke context
  vaardigheid in het oral en schriftelijke communicatie
  Engels

Afhankelijk van de cursus, dan verkrijgt u al deze vaardigheden in verschillende mate, zodat je ofwel om de werknemers te gaan met je bachelor of om je studie voort te zetten.

&nbsp

&nbsp

Organisatie


Hoofdgerecht:

Het programma is bedekt met 4 semesters, onderverdeeld in 2 niveaus (L1 en L2).
Om de Bachelor in de informatica te verkrijgen moet je slagen voor een totaal van 180 ECTS, waarvan 24 ECTS van de Bachelor in de wiskunde-afdeling en 6 taal ECTS.

De kwestie van een graad met een informatica grote vereist ook validatie van 15 IT-papers (elk 6 ECTS) met een gemiddelde van ten minste 10 voor elk een. Van deze 15 papers, dient ten minste 7 zijn op L3 niveau.

De informatica-afdeling biedt een rijke catalogus van papers - 13 in het L2 en 35 op L3 niveau - van waaruit u kunt uw programma vormen op basis van uw plannen voor de voortzetting van onderzoek of het in het personeelsbestand.

De Bachelor in de Informatica-afdeling organiseert een begeleidingsdienst in het onderwijs inschrijvingsperiode (inschrijving voor papers) om u te helpen met uw keuze.


Specifieke cursussen:

 • Beroeps-cursus:

  De beroepsopleiding duurt twee jaar (L2 en L3) en omvat begeleid projecten en klassieke lessen. Het eerste jaar eindigt met een lange in-company stage. Het tweede jaar afwisselend training in-company en op de universiteit, in een leer-of voortgezet onderwijs kader.

&nbsp

 • Bi-disciplinair vak in de informatica en toegepaste wiskunde:

  De inhoud van de cursus wordt gelijkelijk verdeeld tussen de informatica en wiskunde. Daarom biedt de mogelijkheid om verder te studeren in een van beide informatica of toegepaste wiskunde.

&nbsp

 • Internationale cursus:

  Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met de Universite de Montreal. Het is mogelijk om te valideren ECTS afgerond over een of twee semesters in de partnerlanden inrichting voor de Bachelor in de informatica-programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

In 2009, UPMC gevierd zowel het herstel van de Zamansky tour en negen eeuwen van de universitaire activiteiten op de site van de Sint-Victor abdij, dat bekend staat als een centrum van de westerse int ... Lees meer

In 2009, UPMC gevierd zowel het herstel van de Zamansky tour en negen eeuwen van de universitaire activiteiten op de site van de Sint-Victor abdij, dat bekend staat als een centrum van de westerse intellectuele renaissance, met een beroemde bibliotheek en een opleidingscentrum voor geestelijken. Deze school, opgericht door Guillaume de Champeaux in 1109, speelde een belangrijke rol in het intellectuele bruisen van het Quartier Latin voor verscheidene eeuwen. Grammatica, retorica, dialectiek, muziek, rekenkunde, meetkunde, sterrenkunde en zelfs technologie waren er allemaal geleerd. Na de Revolutie werd de site bewoond door verschillende magazijnen, dan is de "Halle aux vins", alvorens te worden gereïntegreerd in de wereld van onderzoek als onderdeel van de Faculteit der Natuurwetenschappen van de Universiteit van Parijs in 1959. Onder leiding van Andre Malraux, werd het besluit over de Albert project en de toren in 1963.En negen honderd jaar later, UPMC blijft de zoektocht naar kennis van de hoogste orde in het hart van Parijs. &nbsp&nbsp Faculteiten en instituten UPMC is samengesteld uit zeven afdelingen en faculteiten: chemie, techniek, wiskunde, geneeskunde, natuurkunde, life sciences, aardwetenschappen, milieu en biodiversiteit. Het beschikt ook over een technische school - Polytech 'Parijs UPMC, de Parijse Astrophysics Institute, het Henri Poincare instituut en 3 maritieme stations in Roscoff, Banyuls en Villefranche-sur-Mer, dat Universe wetenschappen Observatory (OSU) status hebben. Binnen de Faculteit der Wiskunde is ISUP, de belangrijkste school van de statistieken in Frankrijk. UPMC en de Val-d 'Oise Yvelines Kamer van Koophandel kwamen bij elkaar om de eerste leerlingwezen lichaam te creëren binnen een universitaire kader: CFA UPMC. Lees Minder