BSc Bioinformatics

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Bio-informatica combineert informatica met moleculaire biologie om u fundamentele inzichten te geven in levensprocessen. De behoefte aan bio-informatica is veroorzaakt door enorme wetenschappelijke vooruitgang bij het verzamelen van biologische gegevens.

Bio-informatica is de sleutel tot het verkrijgen van zinvolle informatie uit deze gegevens en is essentieel voor een diepgaand begrip van ziekten bij de mens en voor de identificatie van nieuwe moleculaire doelen en therapeutische moleculen voor het ontdekken van geneesmiddelen.

Je studeert af met de kennis en vaardigheden om real-world life science-problemen aan te pakken vanuit een informatica- en computationeel perspectief.

Het programma biedt drie studie Pathways , zodat u op maat het programma om uw sterke punten en interesses. Na jaar twee heb je drie opties:

 1. Ga door met het bestuderen van bio-informatica op XJTLU (met nadruk op computationele inhoud)
 2. Ga door met het bestuderen van meer traditionele moleculaire biowetenschappelijke modules bij XJTLU (met XJTLU op laboratoriumgebaseerde cursussen en biologische inhoud).
 3. Bestudeer traditionele moleculaire biowetenschappelijke modules aan de Universiteit van Liverpool in het Verenigd Koninkrijk (met nadruk op laboratoriumcursussen en biologische inhoud).

Waarom moet ik bio-informatica studeren bij XJLTU?

 • Een grondig begrip krijgen van bio-informatica en een uitgebreide introductie tot genetica, celbiologie, toegepaste wiskunde, biostatistiek en belangrijke aspecten van informatica zoals machine learning, kunstmatige intelligentie en big data-analyse;
 • Profiteer van de strategische locatie van XJTLU in de buurt van veel biotechnologiebedrijven in BioBay , een nationaal biotechnologiecentrum met meer dan 400 bedrijven met de mogelijkheid voor stages en werkervaring;
 • Leer in een zeer internationale, onderzoeksactieve omgeving van academisch personeel dat is opgeleid in wereldwijd gerespecteerde universiteiten en instituten van over de hele wereld;
 • Geniet van prestigieuze wetenschappelijke symposia, conferenties en zomerscholen in de nabijgelegen Cold Spring Harbor Asia , die je de kans geeft om te communiceren met wereldberoemde onderzoekers;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan het BSc Bioinformatics-programma, heb je:

 • inzicht in de belangrijkste cel- en levensprocessen, evenals de grote problemen en uitdagingen in de biomedische wetenschappen;
 • de mogelijkheid om geavanceerde computationele technieken te implementeren met moderne computerapparatuur;
 • een solide basis op het opkomende gebied van bio-informatica, met sterke marktbehoeften en uitstekende werkgelegenheidsperspectieven in China en internationaal;
 • de kennis om verschillende experimentele en computationele benaderingen toe te passen om echte biomedische problemen aan te pakken.

laboratory, scientists, research

modules

Jaar een

Britse graden zijn drie jaar lang, terwijl ze in China vier zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in het tweede jaar, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten beginnen echter aan het eerste jaar , dat je een aantal interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je opleiding biedt.

Jaar twee

Het derde jaar

Jaar vier

Verplichte modules:

Optionele modules:

Careers

Afgestudeerden van dit programma zijn goed voorbereid op functies zoals bio-informaticus, biostatisticus, computational biologist, genetic counselor en klinische bio-informaticus, evenals andere soorten biologische en biomedische wetenschapperrollen. Afgestudeerden kunnen ook verder studeren op verwante gebieden, zoals klinische informatica, computationele biologie, biostatistiek, moleculaire wetenschappen en medicijnontwerp.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder