BSc Biologische Wetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Biologie is een van de meest opwindende wetenschappelijke disciplines van de 21e eeuw. De inzichten die het geeft in levensprocessen, samen met de recente vooruitgang op het gebied van genomica, diagnostiek en ontwikkeling van therapeutische geneesmiddelen, hebben een grote impact op de mensheid.

Het BSc Biological Sciences- programma biedt u een uitgebreide introductie tot de biowetenschappen, waardoor u kennis en vaardigheden krijgt op verschillende gebieden, van bio-informatica en biotechnologie tot celsignalering, genomica en structurele biologie.

Dit programma is een van de eerste ter wereld die een internationale accreditatie heeft gekregen van de Royal Society of Biology .

Waarom zou ik biologische wetenschappen studeren aan XJLTU?

 • Afgestudeerd aan een programma met internationale accreditatie door de Royal Society of Biology, die excellentie garandeert in lesgeven, curriculumaanbod en ontwikkeling van technische vaardigheden, evenals verbeterde inzetbaarheid van afgestudeerden;
 • Profiteer van de strategische locatie van XJTLU in de buurt van vele biotechnologiebedrijven in BioBay, een nationale biotechnologiehub met meer dan 400 bedrijven met de mogelijkheid voor stages en werkervaring;
 • Leer in een zeer internationale, onderzoeksactieve omgeving van academisch personeel dat is opgeleid in wereldwijd gerespecteerde universiteiten en instituten van over de hele wereld;
 • Geniet van prestigieuze wetenschappelijke symposia, conferenties en zomerscholen in de nabijgelegen Cold Spring Harbor Asia, waardoor je de kans krijgt om te communiceren met wereldberoemde onderzoekers;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

accreditatie

Internationale accreditatie door de Royal Society of Biology. zorgt voor excellentie in lesgeven, curriculumaanbod en ontwikkeling van technische vaardigheden, evenals de capaciteit van een programma om de inzetbaarheid van afgestudeerden te verbeteren.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de opleiding Biologische Wetenschappen, heb je:

 • inzicht in de belangrijkste vraagstukken en uitdagingen in de biomedische wetenschappen;
 • het vermogen om biologische systemen te begrijpen en te beschrijven;
 • de vaardigheden om experimenten en onderzoeken te ontwerpen en uit te voeren;
 • een waardering voor de morele, sociale en ethische kwesties die verband houden met onderzoek en ontwikkeling in de biowetenschappen.

laboratory, scientists, research

modules

Jaar een

Britse graden duren drie jaar, terwijl ze in China vier jaar zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in jaar twee, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten gaan echter naar jaar één , dat je een reeks interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je diploma biedt. Bovendien zullen studenten die zich inschrijven voor het BSc Biological Sciences-programma twee vakspecifieke modules bestuderen (inleidende biologie en sleutelvaardigheden voor biologen) en aanvullende keuzemodules selecteren.

Jaar twee

Het derde jaar

Verplichte modules:

Optionele modules:

Jaar vier

Careers

Afgestudeerden van dit programma vinden carrièremogelijkheden op het gebied van biochemie, genetica, microbiologie en moleculaire biologie en zijn goed uitgerust met de wetenschappelijke kennis, experimentele technieken en sleutelvaardigheden die vereist zijn door de industrie, onderzoeksinstellingen en universiteiten, en overheids- en openbare diensten . Afgestudeerden kunnen er ook voor kiezen om verder te studeren op aanverwante gebieden, waaronder biotechnologie, nanotechnologie, chemie en farmaceutische producten.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

"Afgestudeerden in de biologie zijn multi-geschoolde professionals die gekwalificeerd zijn voor een breed scala aan werkgelegenheidsvooruitzichten. Afgestudeerden van dit programma hebben ook een solide basis om een hogere studie na te streven op de gerelateerde gebieden."

Sekar Raju
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder