BSc Computer Science

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Computer Science (CS) houdt zich bezig met alle wetenschappelijke en praktische aspecten van informatieverwerking en computergebruik. Studenten informatica leren de theoretische grondslagen van het veld samen met praktische technieken voor hun implementatie, in het bijzonder het ontwerp van computationele systemen.

Er wordt veel nadruk gelegd op de interactie tussen informatica en engineering, communicatie en technologie en de toepassing van computertechnologie in de culturele en zakelijke context van Oman en de Golfregio.

Structuur

De Bachelor of Science in Computer Science, die is geaccrediteerd door het Europese accrediteringsbureau ACQUIN, combineert een informatica-major met een minor bedrijfsadministratie. Het acht-semester-programma vereist vier jaar studie.

In de eerste twee jaar is een breed raamwerk van formele achtergrondkennis en elementaire conceptuele en praktische vaardigheden ontwikkeld, zowel in de informatica als in de toepassingen ervan in het bedrijfsleven. In de laatste twee jaar specialiseren studenten zich in specifieke technische, toegepaste en zakelijke domeinen door keuzevakken te kiezen uit elk subveld. Bijzondere nadruk wordt gelegd op de verwerving van domeinkennis en de ontwikkeling van teamwork en managementvaardigheden. In het laatste jaar moeten de studenten stage lopen bij een bedrijf en een bachelorscriptie schrijven.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van het Computer Science-programma zijn doorgaans werkzaam op het gebied van communicatie, bankieren, toerisme, logistiek en luchthavenbeheer. Verdere carrièremogelijkheden kunnen zich voordoen bij systeemanalyse, systeemontwikkeling en software en webontwerp. Afgestudeerden kunnen ook besluiten om hun eigen IT-bedrijf op te starten in Oman.

Kansen voor verdere studies

De internationale accreditatie door ACQUIN kwalificeert CS-afgestudeerden om Masters en Ph.D. in te gaan. programma's in Europa en Noord-Amerika. In de toekomst is de CS-afdeling van plan CS Master-programma's aan te bieden in Muscat.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vis ... Lees meer

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vision was inspired by His Majesty Sultan Qaboos’ directions for the provision of quality higher education in Oman by private investors. Lees Minder