BSc Economics

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het BSc Economics- programma biedt u uitgebreide training in de theoretische en kwantitatieve tools die in de economie worden gebruikt. Je leert hoe je deze training toepast om de werking van echte markten te begrijpen, analyseren en interpreteren. Terwijl alle studenten een grondige basis krijgen in micro-economie, macro-economie en econometrie, kun je je specialiseren in een van de drie gebieden: financiën, internationale zaken of marketing.

Waarom zou ik economie studeren aan XJLTU?

 • Kies uit een breed scala aan modules met een reeks theoretische en toegepaste onderwerpen, evenals gespecialiseerde modules die u een beter begrip van de economische theorie geven;
 • Een grondig inzicht krijgen in de wereldeconomie en de Chinese economie in het bijzonder, terwijl u inzicht krijgt in bedrijven en hun bijdrage aan de voortdurende ontwikkeling in China en in andere landen;
 • Profiteer van stages die u inzicht geven in hoe uw academische vaardigheden van toepassing zijn op situaties in de echte wereld door XJTLU 's continu ontwikkelde links met publieke en private sectoren;
 • Wees goed voorbereid om deel te nemen aan het CFA Investment Foundations Program-examen tegen een gereduceerd inschrijfgeld door met succes de enige module in China te voltooien die is toegelaten tot het CFA Institute Investment Foundations Academic Program;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

accreditatie

International Business School Suzhou (IBSS) behoort tot een elitegroep van instellingen wereldwijd die geaccrediteerd zijn door respectievelijk de AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en EQUIS (European Quality Improvement System) in 2016 en 2018. AACSB-accreditatie is een wereldwijde erkende norm voor de hoogste kwaliteit in bedrijfseducatie. Slechts vijf procent van de business schools wereldwijd is geaccrediteerd. De EQUIS-accreditatie is een kwaliteitscertificeringssysteem voor business schools opgezet door de EFMD (European Foundation for Management Development). de meest gezaghebbende en geselecteerde certificeringsinstantie voor business schools ter wereld met zijn uitgebreide en rigoureuze evaluatieproces. IBSS wordt de jongste business school ter wereld die zowel de EQUIS- als de AACSB-accreditatie heeft ontvangen. Er zijn slechts minder dan 100 business schools die een zowel AACSB als EQUIS accreditatie Dit is een belangrijke mijlpaal in het worden van een business school van wereldklasse en benadrukt de kracht en significante invloed van IBSS op internationaal niveau.

International Business School Suzhou (IBSS) is een van een elitegroep van instellingen wereldwijd die geaccrediteerd is door de AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business), een wereldwijd erkende standaard voor de hoogste kwaliteit in bedrijfseducatie. Slechts vijf procent van de business schools wereldwijd heeft de accreditatie gekregen en IBSS is de jongste school ooit die deze heeft behaald.

“Saints don’t live on Park Avenue.”

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de opleiding BSc Economics, heb je:

 • het vermogen om een alomvattend en systematisch begrip van economische concepten, principes, theorie en modelmatige benaderingen aan te tonen, inclusief theoretische grondslagen van het moderne economische denken, en praktische en theoretische kennis van micro-economische en macro-economische systemen;
 • de kennis om economische theorieën toe te passen om de werking van reële markten te analyseren;
 • de vaardigheden om creatieve oplossingen te analyseren en te identificeren voor problemen in verband met het bedrijfsleven, de industrie en het economisch beleid;
 • het vermogen om economische en zakelijke gegevens en informatie op een informatieve en toegankelijke manier te verzamelen, organiseren, manipuleren, presenteren, kritisch evalueren en analyseren voor verschillende doelgroepen en gebruikers.

"De Oostenrijkse theorie van conjunctuurcycli heeft me geholpen de Chinese financiële markten te begrijpen, terwijl het principal-agent-model in geavanceerde micro-economie me inspireerde."

Ruoyan Ji
Alumna, BSc Economics, China

modules

Jaar een

Britse graden zijn drie jaar lang, terwijl ze in China vier zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in het tweede jaar, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten beginnen echter aan het eerste jaar , dat je een aantal interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je opleiding biedt.

Jaar twee

Verplichte modules:

Je kiest ook optionele modules in financiën, internationale zaken of marketing, afhankelijk van de door jou gekozen specialisatie.

Optionele modules (specialisatie Finance):

Optionele modules (internationale bedrijfsspecialisatie):

Optionele modules (marketing specialisatie):

Het derde jaar

Verplichte modules:

U zult ook optionele modules kiezen om door te gaan met uw gekozen Pathway in financiën, internationale zaken of marketing.

Optionele modules (specialisatie Finance):

Optionele modules (internationale bedrijfsspecialisatie):

Optionele modules (marketing specialisatie):

Jaar vier

Verplichte modules:

U zult ook optionele modules kiezen om door te gaan met uw gekozen Pathway in financiën, internationale zaken of marketing.

Optionele modules (specialisatie Finance):

Optionele modules (internationale bedrijfsspecialisatie):

Optionele modules (marketing specialisatie):

Careers

Afgestudeerden van dit programma zullen goed voorbereid zijn op management- en specialistische functies in bedrijfssectoren zoals managementadviesbureaus, financiële sectoren, internationale organisaties, overheid en ambtenaren, evenals posities in marketing, recht en ondernemerschap.

Afgestudeerden zullen ook een solide basis krijgen voor postdoctorale studie in economie, financiën, management of openbaar bestuur.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited