BSc Economie en management

Algemeen

8 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

  • De vorm van de studie: voltijdstudie
  • Studieduur: 3 jaar (6 semesters)
  • Toelatingsexamens: Wiskundetest en Engelse taaltest.

De bachelorstudie tak Economie en Management biedt een vakgebied voor diegenen die geïnteresseerd zijn in dit brede professionele gebied. De studietak wordt interdisciplinair opgezet met behulp van de basisprincipes van economische en managementdisciplines, kwantitatieve methoden, ICT- en sociale wetenschappen.

Het doel van de studie hier is om de afgestudeerden praktisch voor te bereiden op de economische, bestuurlijke, ondernemers-, administratie- en andere terreinen en activiteiten binnen de grenzen van zowel de nationale als internationale arbeidsmarkt, bijvoorbeeld voor het vervullen van leidinggevende taken bij het beheer op middellange termijn van verschillende soorten bedrijven, van staats- of gemeenschapsinstellingen, voor de posities in organisaties van alle basissectoren van de economie, voor ondernemingsactiviteiten (goed), voor de posities in zowel nationale als internationale organisaties en instellingen, voor betrokkenheid bij speciale gemeenschappen of in non-profitsector.

De afgestudeerden verkrijgen geavanceerde kennis uit algemene economie, managementtheorie, theoretische en praktische kennis uit de economie van de publieke sector, de economie van het bedrijf, financiën, credit management, boekhouding. Ze begrijpen theorieën, concepten en methoden die overeenkomen met de activiteiten binnen het domein van productie, diensten, handel, overheidsadministratie, de sector van financiën en verzekeringen.

Het staatsexamen bestaat uit drie complexe vakken Algemene economie, Fundamentals of Management, Quantitative Methods.

Afgestudeerden van de bachelorstudie tak Economie en Management dienen hun aanvraag in bij enkele van de gerelateerde takken van de masteropleiding of ze vertrekken naar de praktijk. In de praktijk zijn ze in staat om hun opgedane kennis autonoom toe te passen, in praktische activiteiten bij het vervullen van taken op het niveau van kleine en middelgrote bedrijven als creatieve teamleden op het gebied van operationeel en middelgroot management. Ze vinden werk in dienstverlenende bedrijven, project- en adviesorganisaties, verwerkende bedrijven, financiële instellingen en overheden. Het goede niveau van hun voorbereiding op de praktijk is bevestigd door de onderzoeksresultaten over gepubliceerde werkloosheidsniveaus van universitaire afgestudeerden, waar voor de FEM CULS-afgestudeerden een van de laagste waarden is gerapporteerd (1,4% zoals in de HN op 19 februari 2016) .

106063_Sloup-030.jpg

Voorbereidende professionele en taalcursussen (PPL, CŽV)

International Relations Office FEM CULS Praag biedt cursussen van een jaar en een half jaar aan die leiden tot studies in erkende bachelor- en masteropleidingen die in het Engels worden gegeven. Er is geen toelatingsexamen om te studeren in PPL.

Vereiste documenten die je moet indienen voor toelating tot PPL-cursussen die leiden tot studies in erkende bacheloropleidingen in het Engels:

  • Een scan van paspoort
  • Een kopie van het einddiploma van de middelbare school (een gecertificeerde Engelse vertaling van je einddiploma is vereist als het originele niet in het Engels is)
  • Een kopie van het transcript of records van de middelbare school in het Engels met de toewijzing van uren van elk vak dat op de middelbare school of in de afgelopen 4 jaar is gevolgd
  • De resultaten van een Engelse taaltest (TOEIC, TOEFL, IELTS of een andere) - niet nodig als je ten minste 2 jaar fulltime in het Engels hebt gestudeerd
  • Contactadres en telefoonnummer voor DHL + naam van de stad waar u het visum gaat aanvragen
  • Een kort Curriculum vitae
  • Alle aanvragers moeten de online-aanvraag invullen

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Re ... Lees meer

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Republic. Lees Minder