BSc Hons in Physics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het primaire doel van de BSc Honours-kwalificatie is het consolideren en verdiepen van de kennis en expertise van studenten in de natuurkunde en het ontwikkelen van onderzoekscapaciteit in de methodologie en technieken ervan. BSc Honours is in wezen een cursusgraad waarvan ten minste 25% (30) van de studiepunten worden besteed aan een onderzoeksproject en rapportage onder toezicht.

De graad vereist een hoog niveau van theoretische betrokkenheid en intellectuele onafhankelijkheid en dient als de initiële kwalificatie voor postdoctorale specialisatie in de wetenschap en biedt studenten diepgaande wetenschappelijke kennis en vaardigheden die hen voorbereiden op op onderzoek gebaseerde postdoctorale wetenschapsstudie.

Toelating tot het Honours-programma is onderworpen aan de toestemming van het afdelingshoofd.
Een minimum summatief cijfer van 60% in Natuurkunde op NQF niveau 6 (derde jaar) plus 50% in Wiskunde op NQF niveau 5 (tweede jaar) is de standaard toelatingseis.

Voltooiing van het Physics Honours-programma vereist het behalen van het project (PHY0000) en 9 extra modules, inclusief die verplicht voor de gekozen specialisatie. Mogelijk worden niet alle modules in een bepaald jaar aangeboden. In het geval van modules die verspreid zijn over twee semesters, dient de module van het eerste semester als voorwaarde voor de module van het tweede semester.

Als onderdeel van de keuzevakken kan een student maximaal twee modules kiezen van andere faculteiten van de Natuurwetenschappen dan Natuurkunde, met toestemming van het hoofd van de afdeling Natuurkunde.

Het eindcijfer voor elk van de theoriemodules in het Physics Honours-programma wordt als volgt berekend: het examencijfer draagt 70% en het semester 30% bij aan het eindcijfer.

Verdere toelatingseisen voor het examen

  1. Als een student minder dan 70% van de colleges tijdens een semester van een bepaalde cursus heeft bijgewoond, kan deze student de toegang tot het examen voor die cursus worden geweigerd.
  2. Een student heeft een semestercijfer van 40% in een module nodig om toegang te krijgen tot de definitieve beoordelingsmogelijkheid voor die module. Het gewicht van het semester en de eindbeoordeling is 30:70 zoals hierboven beschreven. Een student heeft een eindcijfer van 50% nodig om te slagen voor een module. Het semestercijfer draagt ook bij aan het resultaat van een aanvullende beoordeling. Het eindresultaat van een aanvullende beoordeling is beperkt tot 50%.

Een student kiest een van de vijf mogelijke streams:

  • Condensed Matter Physics
  • Kernfysica
  • Hoogenergetische fysica
  • Theoretische fysica
  • astrofysica

Sommige van deze streams en specifieke keuzevakken zijn mogelijk niet beschikbaar gedurende een bepaald jaar.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder