BSc in Data Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat is Data Science?

Data Science is een nieuwe technische discipline en de belangrijkste motor voor innovatie in de komende jaren. Net zoals informatica als een nieuwe discipline uit de wiskunde naar voren kwam toen computers beschikbaar kwamen, zien we nu data-wetenschap als een nieuwe discipline aangedreven door de stroom van gegevens die vandaag beschikbaar is. De datawetenschapper zal de ingenieur van de toekomst zijn en wetenschappelijk onderzoek en innovaties zullen datagestuurd zijn.

Gegevens worden op elk moment en op elke plaats verzameld. Het uiteindelijke doel is niet om meer gegevens te verzamelen, maar om deze in reële waarde om te zetten. Gegevens kunnen vragen beantwoorden die nog nooit eerder zijn gesteld. Visualisatie van gegevens kan echt helpen bij het ontdekken van opmerkelijke patronen die nooit eerder werden opgemerkt.

Waar gaat het Data Science-programma over?

Data Science wil vragen beantwoorden zoals 'wat is er gebeurd (rapportage)', 'waarom is het gebeurd (diagnose)', 'wat gaat er gebeuren (voorspelling)' en 'wat is het beste dat kan gebeuren (aanbeveling)'.

Om dergelijke vragen adequaat te beantwoorden, is er niet alleen behoefte aan onbewerkte gegevens en meer rekenkracht. Expertise uit verschillende disciplines is nodig om gegevens om te zetten in bruikbare informatie en echte waarde te bieden aan mensen en organisaties.

Deze Data Science major is een gezamenlijk bachelorprogramma met de Universiteit van Tilburg, waar je trends leert ontdekken voor bedrijven, overheidsinstellingen of non-profitorganisaties. Naast de technische kant leer je ook omgaan met maatschappelijke vraagstukken die betrekking hebben op Data Science.

Deze bacheloropleiding is een gevarieerd, interdisciplinair onderwijs over een internationaal onderwerp. Je krijgt cursussen zoals Data Mining, Data Science Ethics, Law and Data Science, Human Technology Interaction, Data Statistics en Business Analytics.

Laatst bijgewerkt op aug 2019

Over de school

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute ... Lees meer

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute to science for society: solving the major societal issues and boosting prosperity and welfare by focusing on the Strategic Areas of Energy, Health and Smart Mobility... Lees Minder