BSc in de forensische wetenschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BSc Forensic Science

Op onze Forensic Science, zult u uw wetenschappelijke expertise evenals geavanceerde analytische, probleemoplossende en overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen. De cursus is ideaal als je geïnteresseerd bent de toepassing van de wetenschap in het strafrechtelijk systeem.

Cursusbeschrijving

Deze cursus - geaccrediteerd door het Chartered Society of Forensic Sciences - bereidt je voor op een carrière in het onderzoek van de misdaadscène, forensische laboratoria, technisch beheer, consultancy, onderzoek en ontwikkeling of de media en openbare dienstverlening.

De cursus is zeer praktijkgericht, zodat u de kans om de theorie in praktijk te brengen zult hebben. Je krijgt hands-on gebruik van een breed scala van instrumenten en technieken dat alle terreinen van de forensische wetenschap. Deze kunnen omvatten:

  • Automatic Fingerprint Identification System (AFIS)
  • DNA profiling
  • Analytische Chemie
  • Bloodspatter analyse
  • Scanning elektronenmicroscopie (SEM)

In jaar 1, zult u leren over de fijne kneepjes van het delict en het belang van het behoud van het bewijs. U zult dekken relevante biologische en chemische principes evenals de fotografie en andere delict documenteren technieken.

In Jaar 2, zult u zich richten op de analyse en meting. U zult ook uit te breiden op de principes van criminalistisch methoden, forensische chemie, biologie en forensische DNA profiling. Je zult je onderzoek en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en in veel van uw praktische oefeningen, zult u werken in kleine teams.

In je laatste jaar, krijgt u uw forensische kennis in de praktijk door te werken in teams op gesimuleerde scènes in onze plaats delict huis. U zult ook het uitvoeren van een diepgaand onafhankelijk onderzoek in een lopende forensisch gebied.

U zult worden beoordeeld via zichtbare en onzichtbare examens, portefeuilles, laboratorium rapporten, groeps- en individuele presentaties, rollenspellen en posterpresentaties.

Als u wilt deze mate studeren, maar uw huidige kwalificaties niet voldoen aan onze toelatingseisen voor universitair niveau studie, onze Forensic Science met een Stichting Jaar beschikbaar.

Graduate bestemmingen

Afgestudeerden van onze Forensic Science graad hebben rollen beveiligd zoals forensische wetenschappers aan nationale aanbieders zoals Key Forensics en LGC, scènes van de officieren misdaad voor diverse politiekorpsen, forensische technici en vingerafdruk analisten. Sommige afgestudeerden zijn gegaan naar postdoctorale studie.

Toelatingseisen

Typische UCAS Aanbod: 280 punten tot een graad C in de biologie of scheikunde A-niveau omvatten; BTEC: DMM, moeten een wetenschappelijke basis natuurlijk. Alle aanvragers wordt individueel beoordeeld.

Accreditatie

Door het uitvoeren van deze cursus wordt u invullen van een cursus die volledig is geaccrediteerd door het Chartered Society of Forensic Sciences.

De Chartered Society of Forensic Sciences is de beroepsorganisatie voor de forensische veld, meer details over de samenleving, en het lidmaatschap, kan gevonden worden op Chartered Society of Forensic Sciences website.

Staffordshire University was een van de eerste vier instellingen om accreditatie te verkrijgen. De accreditatie regeling werd ontwikkeld door de Chartered Society of Forensic Sciences te helpen bij het vaststellen en de normen van het onderwijs in de forensische wetenschap te behouden. De ontwikkeling betrokken zijn grote werkgevers en professionele belangen. Het is gebaseerd op een reeks component normen bepaalde gebieden van forensisch praktijkadres. Er is een vereiste voor alle geaccrediteerde opleidingen aan de Crime Scene Investigation, Laboratorium analyse en interpretatie, evaluatie en presentatie van het bewijs componenten voldoen.

Onderwijzen en leren

In erkenning van de verschillende manieren leren de studenten, in de loop van je opleiding wordt u geleerd met behulp van een verscheidenheid van leren en onderwijzen van strategieën, die lezingen, projectbegeleiding, demonstraties, werkcolleges, practica en workshops omvatten. Tijdens je opleiding, waar mogelijk, zal u de gelegenheid in praktijk wat je leert in de theorie om te zetten worden gegeven. Bij niveaus 4 en 5 u ondernemen praktisch werk en demonstraties naast uw theorielessen. Dit op zijn beurt stelt je bloot aan een verscheidenheid van processen en soorten apparatuur die u kunt gebruik maken van in de toekomstige loopbaan. Niveau 4 richt zich op de levering van principes en concepten met betrekking tot chemische, biologische en forensische elementen. Lezingen en praktische sessies worden vaak ondersteund door een kleine groep tutorials. Uw gemiddelde klasse contact zal zijn 12-14 uur per week lesgeven op dit niveau. Niveau 5 ontwikkelt je vaardigheden en kennis opgedaan op niveau 4, door de invoering van meer apparatuur / technologie gerichte laboratorium lessen en workshops. Dit wordt bereikt door het gebruik van de split groep practica. Level 5 zal ook een verandering van het leren van de focus naar een meer leerling-gerichte, onafhankelijke stijl met gemiddelde klasse contact van 10- 13 uur per week lesgeven. Er is een nog grotere verschuiving van de nadruk te leggen op de student centraal, onafhankelijke studie in je laatste jaar. Door deze Level 6 niet laboratorium op basis van groep practica bevatten, maar je moet het laboratorium sessies om succesvol te voltooien uw Independent Project te organiseren. Je zal ook verder uw time management, werken in teamverband en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen door middel van verwerking van scènes mock criminaliteit en daaropvolgende bewijs analyse.

Dit niveau kunt u ook combinaties van opties modules te selecteren om potentiële loopbaantrajecten ontwikkelen. Gemiddeld contacturen (inclusief project tijd) zal zijn 10-12 uur per week lesgeven. In combinatie met de docent leidde sessies gericht onderzoek ondersteunt en bouwt voort op de kennis en vaardigheden geleerd in de klas om een ​​vollediger begrip van het onderwerp te bieden. Persoonlijke en module docenten staan ​​klaar om ondersteuning te bieden aan studenten om vragen te bespreken. Het curriculum is zo gestructureerd dat kennis en vaardigheden ontwikkeld in core modules kunnen worden overgedragen, opnieuw worden toegepast en verder ontwikkeld tussen de niveaus. Regelmatige bijeenkomsten zijn ingebouwd in de persoonlijke zelfstudie systeem en persoonlijke ontwikkeling planning om ervoor te zorgen dat de studenten voortdurend reflecteren op, aanpassen en verbeteren van hun leren.

Aanslag

De afdeling Forensische en Crime Science maakt gebruik van een innovatieve reeks evaluaties, waaronder essays, examens, poster presentaties, rapporten, laboratorium notities, data werkbladen, mondelinge presentaties en rollenspelen oefeningen. Dit is om: ervoor zorgen dat de leerresultaten worden getest in de meest geschikte manier, weerspiegelen het soort taken die u kan worden gevraagd om te ondernemen in je toekomstige carrière, en erkennen dat leerlingen hebben verschillende vaardigheden. Hoewel de praktische en vaardigheden op basis van de aard van de forensische wetenschap en de aflevering op Staffordshire University betekent dat enige nadruk op cursussen wordt geplaatst, zijn formele examens en klasse testen ook gebruikt voor de kenniseconomie en probleemoplossende elementen op alle niveaus te beoordelen. Zie module descriptoren voor een volledig overzicht van de vereiste beoordeling voor elk van de core modules die u tijdens de cursus zal nemen - module descriptoren kan worden gezocht door middel van het volgende webadres, met behulp van de in het programma specificatie opgenomen module codes: http: / /www.staffs.ac.uk/current/student/modules/

Werkgelegenheid

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met huisartsen en professionals binnen de forensische arena om u de vaardigheden en kennis die nodig is om werk te zoeken binnen het forensisch veld te geven. U zult hebben ontwikkeld vaardigheden in biologische en chemische toepassingen met forensische wetenschap naast criminalistisch methoden en delict verwerken. Dit, in aanvulling op de Forensic Science Society accreditatie, geeft je een goede basis om een ​​carrière in veel gebieden van de forensische wetenschap na te streven. We hebben afgestudeerden die zijn gegaan om werk te vinden in de vele facetten van de forensische wetenschap van de scènes van de officieren misdaad DNA analisten vertoont officieren aan wetenschappers in het buitenland forensische laboratoria verzekeringsmaatschappij schade-experts. De kennis en vaardigheden ontwikkeld in de loop niet alleen u uitrusten om werk te vinden binnen een forensische context, maar ook binnen de traditionele wetenschap omgevingen ook. We hebben afgestudeerden die werkgelegenheid hebben verzekerd: waterkwaliteit chemici, ziekenhuis pathologie laboranten, polymeer chemicus, apotheker, arbeidshygiënist, laboratorium coördinator, evenals gaan in de wetenschap onderwijs en postdoctorale studie aan beide MSc en PhD-niveau. Daarnaast is het team werken, het oplossen van problemen, communicatie en time management vaardigheden die je ook de ontwikkeling dat je in staat zijn om de werkgelegenheid in de gebieden te zoeken buiten de wetenschap, zoals human resources en werving.

Belangrijkste kenmerken

  • Geaccrediteerd door het Chartered Society of Forensic Science.
  • On-campus delict huis compleet met CCTV monitoring.
  • Leer van professionele forensische wetenschappers en rechercheurs.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Since 1914 we have offered vocationally inspired education relevant for the age. Back then our focus was on mining and ceramics. But times have changed and we have too. Now we’re delivering everything ... Lees meer

Since 1914 we have offered vocationally inspired education relevant for the age. Back then our focus was on mining and ceramics. But times have changed and we have too. Now we’re delivering everything from Computer Games Design to Forensic Science. Lees Minder