BSc in Electrical Engineering

Eindhoven University of Technology

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BSc in Electrical Engineering

Eindhoven University of Technology

Electrical Engineering speelt een rol in alles waarbij elektriciteit en magnetisme. Bijvoorbeeld, in de ontwikkeling van elektrische motoren voor auto's of het ontwerp van de allernieuwste draadloze chips voor mobiele telefoons. Electrical Engineering is cruciaal in bijna elke moderne technologie: van het lezen van informatie op een DVD te signaalverwerking in medische apparatuur.

Aan de TU / e, bijvoorbeeld, richten we ons op de draadloze energieoverdracht. Wat betekent dat voor de toekomst? Stel dat de batterij van uw mobiele telefoon of tablet altijd volledig opgeladen is, dan zul je geen aparte lader nodig. En u kunt uw TV overal gebruiken, omdat je niet hoeft aan te sluiten in!

Werken aan de toekomst

Electrical Engineering werkt aan de toekomst en dit is duidelijk in toepassingen van het veld. Dit is de reden waarom het onderzoek is gericht op drie maatschappelijke thema's die u bekend bent met in het eerste jaar te worden:

  • Communicatie (The Connected World): zoals een chip die werkt met behulp van licht in plaats van elektrische signalen, Bluetooth of WiFi
  • Gezondheidszorg (Care en Cure): medische toepassingen, zoals een MRI-scanner of het behandelen van kankercellen met behulp van elektromagnetische golven
  • Milieu (Smart and Sustainable Society): eindige hulpbronnen zoals olie en gas zal uiteindelijk uitgeput raken. Alternatieven zijn zon en wind. Maar de wind niet constant te blazen. Hoe kun je energie op te slaan? Hoe kun je elektriciteit op te slaan?

Typisch Electrical Engineering in Eindhoven

Electrical Engineering in Eindhoven, met meer dan 131-jaar studenten, is de grootste elektrotechnische studie in Nederland. Toch blijft Electrical Engineering een relatief kleine studie met een stimulerende omgeving waarin je een goede relatie met docenten en medestudenten kunnen creëren.

De afdeling heeft niet alleen maar een bereik van de internationale betrekkingen, maar ook goede contacten met vooraanstaande ingenieursbureaus en onderzoeksinstituten in de Brainport Regio Eindhoven. Dit betekent dat de vele part-time hoogleraren, inspirerende gastcolleges, stages en excursies bieden net dat beetje extra.

De elektrotechnische studievereniging Thor zorgt ervoor dat naast je studie, zijn er tal van andere activiteiten die u kunt deelnemen aan met je medestudenten.

Best beoordeelde in Gids voor Universiteiten

De Gids voor Universiteiten 2016 heeft aangewezen TU Eindhoven de beste technologie universiteit in Nederland voor de twaalfde keer op rij. In de Gids van Universiteiten 2015 ontving de Electrical Engineering bacheloropleiding de top rating "Top Rated Programme 2015 '.

Een studie voor u?

Is uw voornaamste interesse bètavakken? Bent u nieuwsgierig naar de wereld om je heen en zie je de dingen die nodig zijn voor verbetering? Wilt u af te dwalen van de gebaande paden, ben je ambitieus en word je geïnspireerd door de gedachte dat uw inspanningen kan helpen om een ​​positieve verandering in het dagelijks leven van mensen? Dan is Electrical Engineering iets voor jou!

NVAO accreditatie

Dit programma is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Locations
Nederlanden - Eindhoven, Noord-Brabant
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates