BSc Informatica

Algemeen

7 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

  • De vorm van de studie: voltijdstudie
  • Studieduur: 3 jaar (6 semesters)
  • Toelatingsexamens: Wiskundetest en Engelse taaltest. Een voorbeeld van tests voor de toelating wordt hieronder geplaatst.

De bacheloropleiding Informatica die in het Engels wordt gedoceerd, bereidt specialisten in informatica voornamelijk voor op beroepen waar de informatie- en communicatietechnologieën worden geëxploiteerd.

Een afgestudeerde van de bacheloropleiding heeft theoretische en praktische kennis opgedaan op het gebied van informatica, economie, management, commercie, boekhouding, rechten en andere gebieden. Op die manier verwerven de studenten de nodige kennis van de ondernemende en administratieve activiteiten die verband houden met de exploitatie van informatie- en communicatietechnologieën in zowel de ondernemende als niet-ondernemende organen. Afgestudeerden maken gebruik van de opgedane kennis op het gebied van marktonderzoek, maar ook van informatiehardware en softwaremarketing. Ze hebben voldoende kennis van de informatietechnologieproblematiek om gelijkwaardige partners te worden van de betrokken gebiedsspecialisten. Ze zijn in staat tot creatieve samenwerking bij de informatiestrategievorming van de organisatie en tot kritische beoordeling van mogelijke oplossingsvarianten. Zij zijn in staat veranderingen in de organisatie van processen zodanig vorm te geven dat de mogelijkheden van informatica helpen bij het vervullen van de taken of de missie van de organisatie.

Het staatsexamen van de studietak Informatica bestaat uit drie complexe vakken in economie en management, kwantitatieve methoden en computersystemen en informatica.

Afgestudeerden van de bacheloropleiding Informatica dienen hun aanvraag in bij enkele van de verwante takken van de masteropleiding of vertrekken naar de praktijk. In de praktijk kunnen ze werk vinden in alle beroepen waar de informatie- en communicatietechnologieën worden gebruikt. Ze kunnen werken in gespecialiseerde SW-bedrijven, adviesbureaus, financiële en commerciële instellingen, overheidsadministraties of particuliere instanties. Dat ze goed voorbereid zijn op de praktijk blijkt uit de gepubliceerde onderzoeksresultaten over het werkloosheidsniveau van universitair afgestudeerden, waarbij voor de FEM CULS-afgestudeerden een van de laagste waarden werd gerapporteerd (1,4% zoals in het HN op 19 februari 2016) .

106062__MG_6213.jpg

Voorbereidende professionele en taalcursussen (PPL, CŽV)

International Relations Office FEM CULS Praag biedt cursussen van een jaar en een half jaar aan die leiden tot studies in erkende bachelor- en masteropleidingen die in het Engels worden gegeven. Er is geen toelatingsexamen om te studeren in PPL.

Vereiste documenten die je moet indienen voor toelating tot PPL-cursussen die leiden tot studies in erkende bacheloropleidingen in het Engels:

  • Een scan van paspoort
  • Een kopie van het einddiploma van de middelbare school (een gecertificeerde Engelse vertaling van je einddiploma is vereist als het originele niet in het Engels is)
  • Een kopie van het transcript of records van de middelbare school in het Engels met de toewijzing van uren van elk vak dat op de middelbare school of in de afgelopen 4 jaar is gevolgd
  • De resultaten van een Engelse taaltest (TOEIC, TOEFL, IELTS of een andere) - niet nodig als je ten minste 2 jaar fulltime in het Engels hebt gestudeerd
  • Contactadres en telefoonnummer voor DHL + naam van de stad waar u het visum gaat aanvragen
  • Een kort Curriculum vitae
  • Alle aanvragers moeten de online-aanvraag invullen

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Re ... Lees meer

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Republic. Lees Minder