BSc Logistics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Bachelor of Science in Logistics van GUtech is afgestemd op de behoeften van het Sultanaat Oman en de regio, maar put uit de state-of-art expertise die is verzameld aan de RWTH Aachen University. Een sterke nadruk van het programma ligt op de inzetbaarheid van de afgestudeerden van GUTT. Veel elementen van het programma zullen daarom worden verwezenlijkt in samenwerking met lokale en internationale industriële partners. Generieke vaardigheden zoals kritisch denken, creatief denken, een leven lang leren, interculturele communicatie en teamwork worden ook als essentieel beschouwd en zijn geïntegreerd in het hele curriculum.

Structuur

De BSc in Logistics wordt gegeven als een voltijds programma. Het is in overeenstemming met de programmastructuren die na de hervorming van Bologna in Europa zijn ingevoerd. De duur van het programma is acht semesters. De eerste vier semesters hebben als hoofddoel studenten kennis te laten maken met het vakgebied van de logistiek en de fundamenten van de opleiding over te brengen in wiskunde, statistiek, informatica en bedrijfskunde. In de laatste vier semesters dekt het studieprogramma alle andere basisgebieden in bedrijfskunde, economie, management en de meest relevante concepten, methoden en toepassingen van logistiek.

Carrièremogelijkheden

Studenten van de Bachelor of Science in de Logistiek ontvangen een interdisciplinaire opleiding, gericht op de kennis van fundamentele theoretische concepten en de ontwikkeling van toegepaste competenties. Ze krijgen diepgaande inzichten in het ontwerp en beheer van logistieke netwerken, van leveranciersbeheer, productie en transportlogistiek, en nog veel meer.

Deze goed afgeronde opleiding biedt afgestudeerden de mogelijkheid om te werken als logistiek managers, distributiebeheerders, supply chain managers of logistieke ingenieurs op een groot aantal gebieden in de industrie of de overheid. Andere mogelijke arbeidsvelden zijn verkoop, klantenservice, inkoop of industrieanalyse.

Potentiële werkgevers zijn te vinden bij transport- en logistieke dienstverleners (bijv. Marina Logistics, DHL), luchtvaartmaatschappijen (bijv. Omanair), spoorwegexploitanten (bijv. DB Schenker), retailers (bijv. Carrefour) en producenten in de maakindustrie (bijv. Oman-kabelsindustrie SAOG). De huidige grote infrastructuurprojecten in de regio zullen de vraag naar hooggekwalificeerde specialisten op het gebied van logistiek verder doen toenemen, zodat het aantal banen in deze sector de komende jaren waarschijnlijk zal toenemen.

Kansen voor verdere studies

Afgestudeerden kunnen zich inschrijven voor postdoctorale programma's op het gebied van logistiek en supply chain management in het Sultanaat Oman of in het buitenland.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vis ... Lees meer

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vision was inspired by His Majesty Sultan Qaboos’ directions for the provision of quality higher education in Oman by private investors. Lees Minder