BSc met computerbeveiliging en digitaal forensisch onderzoek

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bachelor of Science in Computing met Computer Security en Digital Forensics

CAO Code: LY737

LYIT interne code: LY_KCSDF_D

Standard Code Places: 36

National Framework Niveau: 7

Award Type: Major

Aanbestedende dienst: LYIT, onder Gedelegeerde Autoriteit van HETAC

Is dit programma voor mij?

Wist u dat als uw pc een breedbandverbinding het wordt gesondeerd door onbevoegde gebruikers vaak per dag? Wist u dat uw computer is misschien wel een "zombie" machine nog geactiveerd voor sommige snode doel? Of dat het verwijderen van bestanden en geschiedenis logs op uw machine is een zeer slechte manier om je sporen te verbergen, en dat een getrainde forensisch professional kan dit gemakkelijk gegevens herstellen? Of dat diefstal van identiteit is niet langer alleen in de sferen van science fiction?

Computer gaat om beveiliging van computersystemen tegen alle soorten van ongeoorloofde toegang. Echter, ongeacht hoe veilig een computer systemen is zal het nog hebben lekken. Digital Forensics is ongeveer indringers op te sporen, te analyseren wat ze hebben gedaan om uw computer systeem, tracking en het identificeren van de indringer en het creëren van een portfolio van bewijsmateriaal over de indringers activiteiten om te helpen met een succesvolle vervolging. Deze cursus leert de student de vaardigheden, methoden en technieken die gebruikt worden in Computer Security en Digital Forensics. Ons doel is om de Ierse computer industrie te voorzien van deskundigen van hoge kwaliteit in deze snel groeiende gebied van de informatica.
Ons doel is om de Ierse computer industrie te voorzien van deskundigen van hoge kwaliteit in deze snel groeiende gebied van de informatica.

Voor een beschrijving van een diploma in de beveiliging en digitale forensische zie de volgende YouTube-video: BSc Computer Forensics & Security - University of Derby Deze video beschrijft een BSc opleiding aan de universiteit van Derby, maar (met uitzondering van de verwijzing naar de plaatsing jaar) het geeft een vrij goed overzicht van onze computerbeveiliging en digitaal forensisch BSc. Zie ook oplichting, spam, spionnen en mij voor een inzicht in het werk van een persoon die in de computer security-industrie.

Minimale Academische Toelatingseisen

Grade D3 of hoger in ten minste vijf gewone niveau onderwerpen op Leaving Certificate, inclusief Wiskunde en niet.

  • FETAC aanvragers controleren FETAC
  • Kandidaten presenteren niet Ierse examens als basis voor binnenkomst, kijk dan op de IOTCEF lijst om te zoeken naar de ingang van uw land relevant
  • Kandidaten die geïnteresseerd zijn in het nemen van gekozen modules alleen uit dit programma en / of diegenen die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van dit programma in een part-time modus, check Part-time studie

Cursus Structuur

De B.Sc. is een drie jaar onderwezen programma in de informatica, dat zich richt op core computing vaardigheden plus onderwerpen van toepassing zijn op de computer beveiliging en digitale recherche. Het doel is om studenten die deelnemen aan het met het bereik van zowel theoretische als praktische vaardigheden die nodig zijn voor hen om volledig deel te nemen aan een sterke en levendige computing-industrie met een bijzondere nadruk op de computerbeveiliging en digitaal forensisch onderzoek te bieden. Bovendien zullen afgestudeerden van deze cursus in staat zijn om te doen een geplande eenjarige add-on Honours BSc in Computer Security en Digital Forensics.

Zijn er follow-up programma's beschikbaar?

Progressie naar een een-jarige opleiding die leidt tot een niveau 8 Honours BSc in Computer Security en Digital Forensics is intern beschikbaar bij LYIT.

Na afloop van dit programma afgestudeerden kunnen gaan om te studeren voor hun MSc / PhD aan andere ITs en Universiteiten in Ierland en in het buitenland. Progressie internationaal de tweede cyclus (dwz 'Bologna Masters') opleidingen.

Carrièremogelijkheden

De huidige prognoses over de toekomst van de computer-industrie in Ierland zijn uitstekend. Verwacht wordt dat studenten die binnenkomen derde niveau hogescholen dit jaar waarschijnlijk te vinden zijn er meer professioneel computergebruik banen beschikbaar bij het afstuderen dan er informatica afgestudeerden om ze te vullen.

Gedurende de afgelopen tien jaar heeft Ierland opgedaan toenemende erkenning als Europa's belangrijkste locatie voor de ontwikkeling van software. Sinds de jaren 1980, hebben de meeste toonaangevende Amerikaanse software-leveranciers, waaronder Microsoft, Oracle, Google, Facebook en Symantec, hun Europese activiteiten centra gevestigd in Ierland. Het land heeft ook de nummer een site voor software ontwikkeling in Europa te worden. Alle grote spelers zoals Microsoft, Google, Ebay, Symantec en Amazon zijn nu gebaseerd in Ierland.

Naast de grote internationale spelers Ierland heeft ook een bloeiende ontwikkeling van software-industrie die in Ierland is gemaakt door de Ierse computer afgestudeerden. Het bestaat uit meer dan 600 bedrijven, ongeveer 250 daarvan hebben een aanzienlijk niveau van de overzeese verkoop. Ierland heeft nu ingehaald de VS als de grootste exporteur van software in de wereld. 60% van alle software in Europa verkocht zijn oorsprong in Ierland.

Naast de nationale vraag naar rekenkracht afgestudeerden, zijn er verschillende grote computerbedrijven in het noordwesten zoals Pramerica dat gevestigd is in Letterkenny, Northbrook waar de activiteiten in Derry en Strabane en SITA die eigendom is van de luchtvaartsector heeft en heeft onlangs aangekondigd een belangrijke banen expansie.

Wereldwijd zijn er ongeveer 1,5 miljoen mensen werken als de computer security professionals en de werkgelegenheid in dit gebied groeit met circa 9% per jaar, en de industrie projecties zijn dat dit groeitempo zal blijven of verbeteren in de toekomst.

Typische werkgevers op het gebied van computerbeveiliging omvatten:

  • Bedrijven lopen enterprise computernetwerken;
  • De betaalkaart industrie;
  • Bedrijven die betrokken zijn bij e-commerce;
  • Financiële dienstverleners;
  • Academische instellingen;
  • Overheidsdiensten;
  • Internet service providers.

Elk van deze dienstverleners heeft duidelijke behoefte aan veiligheid, die verschillende oplossingen nodig hebben om hun behoeften te voldoen.

Zo afgestudeerden op dit gebied vereisen niet alleen een technische achtergrond in algemeen computergebruik, maar ook specialistische kennis van de verschillende security behoeften van verschillende soorten bedrijven, de voornaamste technische oplossingen beschikbaar zijn om deze behoeften te voldoen, de primaire methoden van aanval op computersystemen, hoe te plannen voor dergelijke aanvallen, zowel op het vlak van defensie en damage control, hoe om indringers te detecteren en hoe bewijs om de indringers te identificeren verzamelen, volgen hun acties en huidige bewijs betreffende hun activiteiten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

LYIT is a lively and inspirational place that attracts a creative mix of 3,000 students both from the local area and from 31 different countries. This gives us a vibrant array of cultures and activiti ... Lees meer

LYIT is a lively and inspirational place that attracts a creative mix of 3,000 students both from the local area and from 31 different countries. This gives us a vibrant array of cultures and activities on campus and a friendly, supportive and relaxed atmosphere where students and staff work closely together. The Institute has partnership agreements with over 60 universities all over the world and offers programs of study in various areas and levels, ranging from undergraduate to masters and doctoral degrees. Lees Minder
Donegal , Donegal , Brussel , Belfast + 3 Meer Minder