BSc Milieuwetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het BSc in Environmental Science- programma geeft je inzicht in de natuurlijke wereld en milieuproblemen veroorzaakt door ontwikkeling. Het programma combineert biologie, scheikunde, wiskundige en statistische methoden en aardwetenschappen tot één onderwerp. Gespecialiseerde teams van experts werken in biogeochemie en milieuchemie; bodem-, planten- en ongewervelde ecologie; en fysische geografie en geomorfologie.

Je leert probleemoplossende vaardigheden toepassen op enkele van de grootste uitdagingen waarmee de mensheid vandaag wordt geconfronteerd. Bovendien zul je veldvaardigheden opdoen door deel te nemen aan internationale excursies in kust- en bergomgevingen, te leren over het onderzoeken en interviewen van belangrijke belanghebbenden uit de gemeenschap.

Waarom zou ik milieuwetenschappen studeren aan XJLTU?

 • Gebruik een praktische benadering om de wetenschap van milieuprocessen op verschillende schaalniveaus te leren, van lokaal en regionaal tot nationaal en mondiaal;
 • Kennis opdoen van door onderzoek geleid onderwijs, met de nadruk op onderzoek op gebieden waar de mensheid voor grote uitdagingen staat, zoals verlies van biodiversiteit, klimaatverandering en verstoring van de chemische cycli op aarde;
 • Ontrafel de complexiteit van de besluitvorming op milieugebied en ontdek manieren om je bezig te houden met milieubeheer terwijl je inzichten krijgt van marktleiders en niet-gouvernementele organisaties;
 • Profiteer van nieuwe speciaal gebouwde laboratoria (17 miljoen RMB) die zijn ontworpen om laboratoriumpraktijken en niet-gegradueerd onderzoek te ondersteunen en om geavanceerde laboratoriumtechnieken en data-analyse te leren, zoals het gebruik van geografische informatiesystemen;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

Test tubes in metal rack. Concept for science, medical, research.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de BSc in Milieuwetenschappen, heb je:

 • probleemoplossende competenties in de belangrijkste programmagebieden van ecologische, geofysische en chemische systemen;
 • het vermogen om een hoge mate van wetenschappelijke geletterdheid aan te tonen, inclusief begrip van hoe wetenschappelijke kennis is opgebouwd in de programmagebieden;
 • een goed begrip van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk perspectief en een vaardigheid in laboratorium- en veldgebaseerde analyse;
 • het vermogen om vanuit wetenschappelijk perspectief met wetenschappers en het publiek te communiceren over regionale en mondiale vraagstukken en hun relatie met de samenleving, waardoor multicultureel begrip van milieukwesties en hun belang wordt bevorderd.

"Ik hou van de leeromgeving op onze afdeling en onze kansen worden vergroot door interactief lesgeven, goede laboratoriumapparatuur, excursies en sociale activiteiten."

Yijin (James) Guo
Student, BSc Milieuwetenschappen, China

modules

Jaar een

Britse graden zijn drie jaar lang, terwijl ze in China vier zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in het tweede jaar, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten beginnen echter aan het eerste jaar , dat je een aantal interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je opleiding biedt.

Jaar twee

Veldwerk is in alle jaren een kernonderdeel van het programma.

Het derde jaar

Jaar vier

Careers

Afgestudeerden van dit programma zullen goed voorbereid zijn op functies zoals milieuadviseur, overheidsbeleidsmaker, specialist in milieueffectbeoordeling, laboratoriumwetenschapper, analist voor geografische informatiesystemen, ingenieur voor ecosysteemherstel, milieueducatie-officier, specialist in groene technologie, natuurbeschermingsfunctionaris, afval management officer en wetenschapper van afvalkwaliteit.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

"China is een toonaangevend land aan het worden dat streeft naar duurzame ontwikkeling. Het Environmental Science-programma voorziet u van een wereldwijde horizon over de veranderende omgeving en de vaardigheden om milieukwesties in China en daarbuiten aan te pakken."

Johannes Knops
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder