BSc Toegepaste Geowetenschappen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Bachelor of Science in Applied Geosciences (AGEO) bij GUtech is aangepast aan de behoeften van Oman en de bredere regio, voortbouwend op de expertise van RWTH Aachen University in Duitsland. Het bachelorprogramma richt zich op drie gebieden die van groot belang zijn voor het heden en de toekomst van de regio: energie, water en minerale hulpbronnen. Gutech geeft niet alleen een streng onderwijs met hoge normen, maar legt ook sterk de nadruk op de toekomstige inzetbaarheid van afgestudeerden. Om deze reden worden veel cursussen in het programma gepresenteerd in samenwerking met lokale en internationale industriële partners. Soft skills, zoals communicatie, teamwerk en presentatievaardigheden, zijn geïntegreerd in het hele curriculum. Vanaf hun eerste dag bij GUtech worden studenten aangemoedigd om kritisch te denken en verantwoord te handelen en onze professoren helpen hen bij het ontwikkelen van deze competenties.

Carrièremogelijkheden

Geowetenschappers streven wereldwijd naar spannende carrières. Er is een grote vraag in Oman en de Golfregio voor gekwalificeerde professionals op het gebied van exploratie en productie van natuurlijke hulpbronnen, zoals olie, gas, mineralen en bouwmaterialen. Veel geowetenschappers zijn ook werkzaam op het gebied van watervoorziening en -beheer. Anderen onderzoeken natuurlijke gevaren zoals overstromingen of de oorzaken van klimaatverandering. Bouwconstructies zoals tunnels, bruggen of dammen vereisen doorgaans de expertise van geowetenschappers. Bovendien kunnen geowetenschappers in de snelgroeiende toerismesector specifieke kennis verstrekken over de geologische erfenis van Oman.

Kansen voor verdere studies

GUtech BSc-afgestudeerden met een hoge GPA en goede prestaties in de verschillende geowetenschappelijke onderwerpen hebben een zeer goede kans om te slagen in een internationale universitaire omgeving in Europa (bijvoorbeeld het VK, Zwitserland en Duitsland), de VS of Australië.

Veel van de AGEO-afgestudeerden hebben beurzen ontvangen voor verdere studies en werden aanvaard door beroemde universiteiten wereldwijd. Anderen hebben uitstekende kansen op werk gevonden in hun interessegebied.

Verdere studies kunnen Petroleum Geowetenschappen en Engineering, Geofysica en Hydrologie omvatten.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vis ... Lees meer

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vision was inspired by His Majesty Sultan Qaboos’ directions for the provision of quality higher education in Oman by private investors. Lees Minder