BSc Toegepaste Wiskunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wiskunde ondersteunt een groot deel van de moderne wereld en is fundamenteel voor wetenschap, technologie, zaken en financiën. In het BSc Applied Mathematics- programma bestudeer je essentiële wiskundige onderwerpen en een reeks verschillende toepassingen. Het programma benadrukt veelzijdige wiskundige modelleringstechnieken en biedt een brede selectie van optionele modules, zodat u uw individuele interesses en carrièreplannen kunt volgen.

Door wiskunde te studeren verwerf je zeer flexibele vaardigheden die een leven lang meegaan, inclusief sterke analytische vaardigheden, probleemoplossende vaardigheden en een besef van het belang van logisch redeneren. Je ontwikkelt ook computationele vaardigheid en leert hoe wiskundige modellering kan worden gebruikt om real-world problemen te analyseren. Deze vaardigheden zijn van vitaal belang voor veel industrieën en zijn erg gewild bij werkgevers.

Waarom zou ik toegepaste wiskunde studeren aan XJLTU?

 • Word lid van een levendige leeromgeving van ongeveer 700 niet-gegradueerde studenten;
 • Leer van deskundige wiskundigen, opgeleid aan wereldwijd gerespecteerde universiteiten en doe onderzoek naar een breed scala aan onderwerpen;
 • Ervaring opdoen met wiskundige modellering en zien hoe wiskunde kan worden gebruikt om impact te maken in de wereld;
 • Geniet van de flexibiliteit om modules te kiezen die passen bij uw individuele interesses uit verschillende toepassingsgebieden van de wiskunde, waaronder financiën, statistiek en natuurkunde;
 • Krijg de kans om het Visiting Study Abroad Program te volgen om in het derde jaar in de VS te studeren aan de prestigieuze Michigan State University;
 • Profiteer van de locatie van XJTLU in het Suzhou Industrial Park , waar mogelijkheden zijn om stage te lopen bij verschillende multinationals en financiële en technologische instellingen;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

Female aerospace engineer writes equations

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de BSc Toegepaste Wiskunde, heb je:

 • een gedegen kennis van de kerngebieden van de wiskunde, waaronder analyse, lineaire algebra, differentiaalvergelijkingen en statistiek;
 • het vermogen om helder en kritisch te redeneren en wiskundige argumenten te construeren;
 • het vermogen om een wiskundig probleem te analyseren en geschikte hulpmiddelen te selecteren om het op te lossen;
 • het vermogen om wiskundige modellen voor real-world problemen te construeren en te beoordelen;
 • onderzoekservaring opgedaan door de voltooiing van een laatste jaar onderzoeksproject;
 • het vermogen om wiskundige informatie en ideeën in het Engels te communiceren aan zowel een gespecialiseerd als een niet-gespecialiseerd publiek.

"Ons programma verkent een schat aan wiskundige ideeën met toepassingen in het echte leven en opent een breed scala aan loopbaantrajecten in het bedrijfsleven, de industrie en onderzoek."

Dr. Simon Lloyd
Programmadirecteur, BSc Toegepaste Wiskunde

modules

Y ear One

Britse graden zijn drie jaar lang, terwijl ze in China vier zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in het tweede jaar, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten beginnen echter aan het eerste jaar , dat je een aantal interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je opleiding biedt.

Jaar twee

Verplichte modules:

Het derde jaar

Verplichte modules:

Optionele modules:

Jaar vier

Verplichte modules:

Optionele modules:

Careers

Een BSc Applied Mathematics-graad biedt toegang tot een breed scala aan lonende loopbaantrajecten. Afgestudeerden worden zeer gewaardeerd op de arbeidsmarkt en zijn werkzaam als analisten, modelbouwers, datawetenschappers, statistici en managers in sectoren zoals financiën, informatietechnologie, biotechnologie, consultancy en bij de overheid.

Veel van onze afgestudeerden kiezen ervoor om hun studie voort te zetten op postdoctoraal niveau op het gebied van toegepaste wiskunde, pure wiskunde, financiële engineering, wiskundige modellering, data science, machine learning, actuariële wetenschappen en statistiek. Een toenemend aantal van onze afgestudeerden gaan door met verdere studies aan gerenommeerde universiteiten in het buitenland, zoals Harvard University en de University of Pennsylvania in de VS en de University of Cambridge en Imperial College London in het VK.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

"Wiskunde is essentieel voor de moderne wereld. Met het BSc Applied Mathematics-programma kun je een schat aan wiskundige ideeën verkennen met toepassingen in het echte leven, en een breed scala aan stimulerende loopbaantrajecten in het bedrijfsleven, de industrie en onderzoek openen."

Pascal Grange
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder