BSc Toegepaste chemie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De BSc Applied Chemistry biedt u een breed begrip van toegepaste chemie, gebruikmakend van de opkomende onderzoekssterkten van de afdeling Chemie in nieuwe materialen, schone en hernieuwbare energie, geneesmiddelen en gezondheidszorg.

Het programma leidt je op tot een hoge professionele standaard, waardoor je wordt uitgerust om uitdagingen aan te gaan in de academische wereld en de industrie, en in zeer competitieve en interdisciplinaire omgevingen.

Ons curriculum biedt u de meest geavanceerde chemieonderwerpen, zodat u zeker weet wat u leert in de voorhoede van het vakgebied. De kennis van en praktische ervaring met moderne technologieën zorgen ervoor dat onze afgestudeerden opvallen in zowel academische instellingen als de industrie.

De BSc Applied Chemistry is geaccrediteerd door de Royal Society of Chemistry in het Verenigd Koninkrijk. Deze accreditatie betekent dat u bij het afstuderen gedeeltelijk de academische vereisten hebt behaald die nodig zijn om de status van gecharterd te bereiken en in staat bent om internationaal erkende bekwaamheidsnormen als chemici aan te tonen.

Waarom zou ik toegepaste chemie studeren aan XJLTU?

 • Stem uw studie af op uw eigen interessegebied, met een reeks klassieke en moderne scheikundemodules beschikbaar;
 • Profiteer van een lage verhouding tussen personeel en student, zodat u kunt deelnemen aan een breed scala aan praktische oefeningen;
 • Onderneem een ambitieus afstudeerproject, dat je een voorproefje geeft van een onderzoekscarrière en je blootstelt aan de huidige onderzoeksthema's van de afdeling Chemie;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

Work up of a reaction sketched on fume hood sash glass

Royal Society of Chemistry accreditatie

Het BSc Applied Chemistry-programma is geaccrediteerd door de Royal Society of Chemistry in het Verenigd Koninkrijk, een van 's werelds belangrijkste professionele instanties voor chemische wetenschappers.

De accreditatie betekent dat BSc Applied Chemistry-studenten bij het afstuderen gedeeltelijk de academische vereisten hebben behaald die nodig zijn om de status van gecharterde te bereiken en om internationaal erkende bekwaamheidsnormen als chemici te kunnen aantonen.

De afdeling Chemie van XJTLU is de eerste aan een onafhankelijke Chinees-buitenlandse universiteit in China die deze accreditatie behaalde voor haar niet-gegradueerde opleiding.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de BSc Toegepaste Chemie, heb je:

 • een goed begrip van fundamentele chemieconcepten;
 • de vaardigheden en kennis om experimenten te ontwerpen en uit te voeren;
 • onderzoekservaring opgedaan door de afronding van een afstudeeronderzoek;
 • kwantitatieve en probleemoplossende vaardigheden op hoog niveau;
 • een waardering voor de toepassing van chemie in nanotechnologie, chemische, farmaceutische en schone en hernieuwbare energie-industrieën.

"De academische staf deelt expertise uit hun onderzoeksdomeinen en leidt ons op in het gebruik van geavanceerde technologieën in de schitterende laboratoriumfaciliteiten."

Xifan Wang
Student, BSc Toegepaste Chemie, China

modules

Het programma richt zich op zowel klassieke als moderne ontwikkelingen in de chemie. Je afstudeerproject geeft je een voorproefje van een onderzoekscarrière en laat je kennismaken met de huidige onderzoeksthema's van de afdeling. Deze praktische ervaring met moderne technologieën en onderzoeksactiviteiten zal u competitiever maken bij het opbouwen van een carrière in zowel de industrie als academische instellingen.

Jaar een

Britse graden zijn drie jaar lang, terwijl ze in China vier zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in het tweede jaar, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten beginnen echter aan het eerste jaar , dat je een aantal interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je opleiding biedt.

Jaar twee

Het derde jaar

Jaar vier

Verplichte modules:

Optionele modules:

Het laatste jaarproject zal worden uitgevoerd in een echte onderzoeksomgeving met echte onderzoeksdoelstellingen. Aan het einde van het project moet je een proefschrift indienen met de achtergrond, experimenten en bespreking van de resultaten van het uitgevoerde onderzoek. Het geeft je een voorproefje van wat een carrière in onderzoek inhoudt.

Careers

Afgestudeerden in de chemie hebben een breed scala aan carrières, van werken in de chemische en farmaceutische industrie tot bedrijfsbeheer. Afgestudeerden kunnen werk vinden in een aantal industrieën, waaronder chemie (materialen en synthese), medicijnontdekking en gezondheidszorg, voedsel, milieu en energie, onderzoek en ontwikkeling, en overheid en openbare dienstverlening.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

"Het Applied Chemistry-programma biedt studenten een solide kernchemie, waardoor ze specifieke toegepaste scheikundige vaardigheden kunnen opbouwen over een breed toepassingsgebied."

Eric Amigues
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder