BSc economie en financiën

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het BSc Economics and Finance- programma biedt u een echt concurrentievoordeel als u kennis opdoet van zowel economische als financiële theorie en inzicht krijgt in de relatie tussen de mechanismen die economische systemen aansturen en de werking van kapitaalmarkten.

Je ontwikkelt de intellectuele, analytische en modelleervaardigheden die nodig zijn om problemen op te lossen in economie, financiën en aanverwante gebieden. Je leert ook de analytische hulpmiddelen gebruiken die nodig zijn om kwesties en problemen van economisch en financieel beleid te waarderen en kritisch te analyseren.

Het interdisciplinaire pad bereidt je voor op specialistische cursussen zoals financiële economie en financiële econometrie. Het programma biedt een basiskennis van boekhouding, die van onschatbare waarde is om te begrijpen hoe ondernemingen werken.

Waarom zou ik economie en financiën studeren aan XJLTU?

 • Begrijpen van financiële transacties in een bredere economische context, aangezien financiële markten de volgende stap in de ontwikkeling van de Chinese economie worden;
 • Profiteer van de partnerschappen van XJTLU met belangrijke spelers op internationale financiële markten en een Thomson Reuters Financial Lab dat u ter plaatse kunt raadplegen voor onderzoek;
 • Wees goed voorbereid om deel te nemen aan het CFA Investment Foundations Program-examen tegen een gereduceerd registratietarief wanneer u met succes de enige module in China voltooit die is toegelaten tot het CFA Institute Investment Foundations Academic Program;
 • Ga snel op weg naar een carrière in de financiële sector of in de professionele dienstverlening;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

accreditatie

International Business School Suzhou (IBSS) behoort tot een elitegroep van instellingen wereldwijd die geaccrediteerd zijn door respectievelijk de AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en EQUIS (European Quality Improvement System) in 2016 en 2018. AACSB-accreditatie is een wereldwijde erkende norm voor de hoogste kwaliteit in bedrijfseducatie. Slechts vijf procent van de business schools wereldwijd is geaccrediteerd. De EQUIS-accreditatie is een kwaliteitscertificeringssysteem voor business schools opgezet door de EFMD (European Foundation for Management Development). de meest gezaghebbende en geselecteerde certificeringsinstantie voor business schools ter wereld met zijn uitgebreide en rigoureuze evaluatieproces. IBSS wordt de jongste business school ter wereld die zowel de EQUIS- als de AACSB-accreditatie heeft ontvangen. Er zijn slechts minder dan 100 business schools die een zowel AACSB als EQUIS accreditatie Dit is een belangrijke mijlpaal in het worden van een business school van wereldklasse en benadrukt de kracht en significante invloed van IBSS op internationaal niveau.

International Business School Suzhou (IBSS) is een van een elitegroep van instellingen wereldwijd die geaccrediteerd is door de AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business), een wereldwijd erkende standaard voor de hoogste kwaliteit in bedrijfseducatie. Slechts vijf procent van de business schools wereldwijd heeft de accreditatie gekregen en IBSS is de jongste school ooit die deze heeft behaald.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de opleiding BSc Economics and Finance, heb je:

 • een solide achtergrond in economie en financiële theorie;
 • een goed begrip van deze twee gebieden en het vermogen om op dit interdisciplinaire perspectief voort te bouwen om hedendaagse marktvragen op te lossen;
 • de intellectuele, analytische en modelleervaardigheden die nodig zijn op het gebied van economie en financiën;
 • het vermogen om de kennis en vaardigheden toe te passen die nodig zijn om specifieke theoretische en toegepaste problemen in economie en financiën op te lossen;
 • voorbereiding op de arbeidsmarkt, met een goed begrip van economie in het algemeen en een gespecialiseerde kennis van financiële markten.

“Saints don’t live on Park Avenue.”

modules

Jaar een

Britse graden zijn drie jaar lang, terwijl ze in China vier zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in het tweede jaar, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten beginnen echter aan het eerste jaar , dat je een aantal interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je opleiding biedt.

Jaar twee

Het derde jaar

Verplichte modules:

Optionele modules:

Jaar vier

Verplichte modules:

Optionele modules:

Careers

Afgestudeerden van dit programma zullen goed voorbereid zijn op functies, waaronder die in de financiële sector of professionele dienstverlening (inclusief 'The Big Four' accountants- en adviesbureaus: KPMG, Deloitte, PwC en Ernst & Young).

Afgestudeerden zullen ook worden voorbereid op postdoctorale studies in financiën, economie en aanverwante vakken.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder