De wereld vanuit een ander perspectief

In de wereld om ons heen vinden veel bijzondere processen plaats. Soms zijn deze spectaculair en overduidelijk aanwezig, zoals bliksemontladingen en tornado’s. Soms moet je echter wat opmerkzamer zijn. Heb jij je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd waarom zeer hete voorwerpen licht gaan uitzenden (denk aan gloeiend staal)? En is het je wel eens opgevallen dat je zowel door een glazen raam heen kunt kijken als dat je een reflectie kunt zien. Deze opmerkelijke zaken uit de natuur zijn allemaal onderwerp van de natuurkunde.

Natuurkundigen zijn nieuwsgierig

Veel mensen nemen dit soort verschijnselen gewoon aan voor wat ze zijn, maar natuurkundigen zijn juist nieuwsgierig en kijken met andere ogen naar de wereld om zich heen. Voor hen zijn natuurverschijnselen uitdagingen, fascinerende vraagstukken om te onderzoeken en te ontrafelen.

Kennis omzetten in nieuwe technologische ontwikkelingen

Als technisch natuurkundige ga je nog een stap verder. Je zet je kennis van deze verschijnselen om in nieuwe technologische ontwikkelingen. Je moet hierbij denken aan het mogelijk maken van een fusiereactor, het maken van goedkopere en snellere computerchips van plastic of het ontwikkelen van betere MRI-scanners met een hogere resolutie.

Verschil technische en algemene natuurkunde

De opleiding Technische Natuurkunde aan de TU/e heet niet voor niets ‘technisch’. In Eindhoven staat het ontwikkelen van nieuwe technologieën centraal. In deze opleiding ligt een sterke nadruk op het gebruiken en toepassen van de opgedane kennis. Bij de algemene natuurkundeopleidingen in Nederland wordt op een andere – meer filosofische – manier naar de natuurkunde gekeken.

NVAO accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.

Opleiding te volgen in:
Nederlands

Zie 6 andere vakken van Eindhoven University of Technology »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019