BSc in Business and Economics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

134651_RaimoRudiRumpler-5715_Header2460.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

WU-bachelordag

Als je geïnteresseerd bent om te studeren aan WU Vienna en meer informatie wilt over dit programma, dan ben je van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij het online evenement WU Bachelor's Day dat plaatsvond op 3 november 2020. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om te kijken de opgenomen online sessies en lees de chats. Meer informatie vindt u hier: wu.at/bachelorsday .

Over het BBE-programma

De WU Bachelor in Business and Economics (BBE) stelt je in staat de complexe onderlinge relaties van global business en economie te begrijpen. Je leert beoordelen hoe wereldwijde trends en ontwikkelingen zoals digitalisering het bedrijfsleven en economie over de hele wereld beïnvloeden.

Krijg het grotere plaatje van zaken en economie

Bent u geïnteresseerd in wereldwijde zakelijke trends en economische uitdagingen? De BBE biedt een uitgebreide, internationale opleiding in bedrijfskunde en economie met een sterke analytische focus.

Studeer in een internationale omgeving

Het BBE-programma trekt studenten van over de hele wereld. Verbeter uw communicatie, teamwerk en andere interpersoonlijke vaardigheden in een internationale omgeving en studeer met leeftijdsgenoten van over de hele wereld en bereid u voor op een internationale carrière.

Volg je interesses

Nadat u de grondbeginselen van het vakgebied zaken, economie en recht hebt geleerd, kunt u met het programma kiezen uit een breed scala aan specialisaties. Maak uw eigen profiel door uw programma aan te passen aan uw interesses.

5 redenen om BBE te studeren

 • Internationaal programma
 • Globaal perspectief
 • Sterke gemeenschap
 • Diverse specialisaties
 • Multidisciplinaire benadering

Solide basis

In het BBE-bachelorprogramma leer je over de huidige wereldwijde uitdagingen in het bedrijfsleven en de economie en hoe organisaties daarmee kunnen omgaan. Onze multidisciplinaire aanpak geeft u een brede en holistische kijk op vraagstukken in de moderne zakenwereld en economie. Je behandelt belangrijke bedrijfsconcepten, juridische aspecten, financiële & data-analyses, maar ook economische modellen en contextuele onderwerpen. Dit geeft je een solide basis voor individuele specialisaties en keuzevakken.

Verantwoord bijdragen aan het bedrijfsleven en de samenleving

Het doel van WU is om haar studenten voor te bereiden op het innemen van belangrijke verantwoordelijkheden in het bedrijfsleven en de samenleving. Om in aanmerking te komen voor dergelijke sleutelposities, moedigt het BBE-programma u aan om uw persoonlijke vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen. Dit omvat het beheren van individuele en groepsprojecten, reflecteren op uw activiteiten in een professionele context en het aanscherpen van uw communicatieve vaardigheden.

In het kader van het curriculum verdiept u uw expertise en verruimt u uw horizon door te leren van onderzoekers in het veld en te bespreken en samen te werken met uw collega's in een internationaal klaslokaal.

134652_RaimoRudiRumpler-4834.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Vooruitzichten voor afgestudeerden

De bacheloropleiding Business and Economics bereidt je voor op een carrière in verschillende fascinerende vakgebieden die capabele allrounders vereisen. Naast het starten in je professionele carrière, heb je ook de mogelijkheid om je academische opleiding voort te zetten met een masteropleiding in binnen- of buitenland.

Je professionele carrière starten

De bacheloropleiding Business and Economics biedt afgestudeerden een gefundeerde academische kwalificatie in bedrijfskunde en economische wetenschappen. Afgestudeerden zijn zeer geschikt voor verschillende functies in het particuliere bedrijfsleven, de publieke sector en non-profitorganisaties. De brede selectie van specialisatie-opties stelt u in staat om geavanceerde expertise te verwerven op basis van hun individuele kwalificatiedoelen.

Afgestudeerden van WU hebben veel vraag op de arbeidsmarkt. Gemiddeld hebben WU-afgestudeerden slechts zeven sollicitaties en twee sollicitatiegesprekken nodig voordat ze na het behalen van hun bacheloropleiding een baan krijgen. HR-managers geven de voorkeur aan WU-afgestudeerden vanwege de uitstekende opleiding die ze hebben genoten.

Programmastructuur

Het programma begint met een inleidende fase, gevolgd door de kerncursussen, waarin je basis en contextuele kennis van bedrijfskunde en economie leert. In de 3e fase van je studie kun je je profiel verder specialiseren en verfijnen.

 1. Inleidende fase
 2. Kern vakken
 3. Specialisaties en keuzevakken

In een oogopslag

 • Duur: 6 semesters
 • Credits: 180 ECTS-credits
 • Academische graad: Bachelor of Science (WU), afgekort als BSc (WU)

Specialisaties en keuzevakken

Na het opzetten van een solide kennisbasis, kunt u met het programma kiezen uit een brede selectie van specialisaties. Door deze flexibele aanpak kunt u zich focussen op de onderwerpen en disciplines waarover u meer wilt weten.

Specialisaties (40 ECTS-credits)

In deze fase kunt u zich concentreren op uw individuele interesses en heeft u de mogelijkheid om vertrouwd te raken met een aantal verschillende onderwerpen. Je stelt je eigen curriculum samen en kiest je specialisaties uit een breed scala van vakgebieden in bedrijfskunde, economie, recht en sociaaleconomie.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je te concentreren op strategisch denken en de belangrijke rol die data speelt in de wereld van bedrijfsleven en overheid. Er worden te veel slechte beslissingen genomen vanwege een gebrek aan begrip van basisprikkels en een goede analyse van gegevens. Om te leren hoe u uw kennis kunt toepassen om gegevens correct te analyseren, conclusies te trekken en op feiten gebaseerde beslissingen te nemen.

Misschien ben je gefascineerd door de rol die communicatie speelt in het internationale bedrijfsleven. Economische globalisering en snelle ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat veel organisaties tegenwoordig op internationale schaal opereren of interactie hebben met consumenten, klanten en / of partnerorganisaties in andere landen. Leer hoe u kunt communiceren met belanghebbenden met verschillende taal- en culturele achtergronden.

Of misschien is uw passie voor de uitdagingen waarmee multinationale organisaties worden geconfronteerd: hoe dragen bedrijven kennis over tussen internationale organisaties? Wat kenmerkt regionale bedrijfsstrategieën? Welke zaken zijn belangrijk bij het omgaan met internationale teams? WU helpt u uw interesses te volgen, waar ze ook liggen.

Gratis keuzevakken en stage (26 ECTS-credits)

Verbreed uw horizon met een geïndividualiseerd portfolio van vrije keuzevakken. Gratis keuzevakken kunnen elke cursus zijn waarvoor een examen vereist is dat wordt aangeboden door een erkende universiteit in Oostenrijk of in het buitenland. Wil je je kennis in de praktijk brengen? Ga dan stage lopen bij een organisatie of bedrijf naar keuze. Dit geeft je de mogelijkheid om je theoretische vaardigheden te testen.

134653_DSC03384_Ivona_Stoyanova.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Internationale ervaring

Studeren aan een universiteit is levenslang leren. Dit geldt vooral in een volledig nieuwe omgeving. Verbreed je horizon met een uitwisselingssemester in het buitenland of door een International Summer University-programma bij te wonen.

Exchange Semester

Elke tweede afgestudeerde WU heeft tijdens zijn studie internationale ervaring opgedaan. Het netwerk van partneruniversiteiten waaruit u kunt kiezen, omvat de hele wereld. Ben je geïnteresseerd in een uitwisselingssemester in Parijs of Londen? Of wil je misschien iets compleet nieuws beleven in Zuid-Amerika? Je hebt je altijd afgevraagd hoe het is om in de VS te studeren of hoe het programma voor zaken en economie in Bangkok is opgezet? WU kan je helpen bij het plannen en organiseren van je semester in het buitenland.

Internationale zomeruniversiteitsprogramma's

U kunt of wilt niet zo lang weg zijn van Wenen? International Summer University (ISU) -programma's bieden WU-studenten een geweldige kans om korte, internationaal georiënteerde academische programma's in het buitenland bij te wonen. Tijdens het programma kun je een aantal weken in landen als Rusland, Vietnam of China doorbrengen, cursussen volgen, excursies maken en andere evenementen bijwonen samen met medestudenten van over de hele wereld.

Double Degree-programma

Ben je geïnteresseerd in een heel jaar studeren in Australië? In samenwerking met de Queensland University of Technology in Brisbane krijgen geselecteerde BBE-studenten de kans om precies dat te doen. Je zult niet alleen een tweede academische graad behalen in slechts een extra jaar, maar je zult ook de cultuur en natuur van Australië ervaren.

Toepassing en toelating

De volgende aanmeldingsperiode start in maart 2021. De data en deadlines voor de selectieprocedure van volgend jaar worden begin 2021 gepubliceerd.

Verdere informatie vindt u op de website .

De wereld bij WU

Ook op Campus WU kun je profiteren van internationale uitwisseling. WU is de thuisbasis van studenten uit meer dan 100 verschillende landen. Maak kennis met inkomende uitwisselingsstudenten van over de hele wereld of chat met International Summer University-studenten over hoe het is om te studeren en te wonen waar ze vandaan komen. Je maakt internationale vriendschappen die een leven lang meegaan.

WU ondersteunt internationale uitwisseling

WU biedt tal van financiële steunopties voor internationale studie, waaronder mobiliteitsbeurzen voor uitwisselingssemesters, stages in Europa en International Summer University-programma's. Onze service units staan voor u klaar met informatie en advies.

134654_RaimoRudiRumpler-1472.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Collegegeld

Alle relevante informatie over het collegegeld vind je hier .

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

WU is a renowned public university of business and economics in Vienna, Austria. WU has an international outlook and is actively working to live up to its social responsibility as an educational insti ... Lees meer

WU is a renowned public university of business and economics in Vienna, Austria. WU has an international outlook and is actively working to live up to its social responsibility as an educational institution for the leaders of tomorrow. Lees Minder

Accreditaties