BSc in Cyber ​​Security Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Ingebouwde en genetwerkte digitale logica omringen ons dagelijks leven steeds meer. Aan de ene kant maakt het ons leven veel gemakkelijker, maar aan de andere kant maakt het het ook kwetsbaarder, omdat digitale oplossingen onvoldoende beschermd zijn. In het ergste geval is het door het hacken van kwetsbare systemen al realistisch om de ketels in de huizen te laten exploderen, langdurige telefoon- en stroomuitval te veroorzaken, auto's, treinen te stoppen, te beschadigen of zelfs te laten crashen. Bovendien is het al behoorlijk Het is gebruikelijk dat iemand uw geld van uw account kan stelen, in uw computer kan inbreken, uw e-mails kan lezen, uw gesprekken kan bekijken en horen, enz. Maar alle bovengenoemde dingen kunnen op een veiligere en betrouwbaardere manier werken als we implementeren cybersecurity correct.

Als je deze ongelooflijke wereld van dichterbij wilt verkennen en de veilige bewaker van de cyberwereld wilt zijn, kom dan Cyber ​​Security Engineering studeren!

leerplan

Het curriculum van Cyber ​​Security Engineering biedt u de kennis en vaardigheden die nodig zijn om malware-proof IT-systemen te maken en leert u ook welke middelen u kunt gebruiken tegen cyberaanvallen.

Het curriculum is breed opgezet en praktisch georiënteerd, wat betekent dat alle theoretische kennis die wordt opgedaan in de cursussen sterk wordt ondersteund door de praktische studie. Ten minste de helft van de cursuscapaciteit bestaat uit practica of oefenlessen, waarin studenten alle stappen kunnen doorlopen van het opzetten en beveiligen van het netwerk en de services van een bedrijf. Labs worden meestal uitgevoerd door specialisten uit het veld en veel keuzevakken helpen om algemene kennis te verbreden.

Na het afstuderen kun je zelfstandig IT-systemen ontwerpen, implementeren en onderhouden die voldoen aan de beveiligingsvereisten:

 • je begrijpt de levensduur van een informatiesysteem;
 • je beheerst de basis van het beheer van het informatiesysteem, inclusief ontwikkel- en testomgevingen;
 • u zult weten hoe u een informatiesysteem programmeert, test en implementeert vanuit het oogpunt van veiligheid en onderhoudbaarheid;
 • u zult weten hoe u veiligheidstests moet uitvoeren voor een informatiesysteem op basis van vaste normen en de beste praktijken;
 • u zult weten hoe u processen moet implementeren die de veiligheid van informatiesystemen garanderen en in staat zullen zijn om deel te nemen aan de ontwikkeling en verbetering ervan;
 • last but not least, je zult ethische normen volgen in je professionele activiteit.

Het curriculum maakt leren overdag mogelijk en de onderwijstaal is Engels.

Waarom dit programma?

Het programma van Cyber Security Engineering is uniek in zijn focus op cyberbeveiliging - de organisatie beschermen tegen online aanvallen zodat deze op een duurzame manier kan werken.

Cybersecurity is de afgelopen jaren een groot probleem geworden, aangezien hackers steeds vaker en geavanceerder de IT-infrastructuren van overheden en bedrijven zijn binnengedrongen.

De groei van mobiele en IoT-apparaten zal de blootstelling aan cybersecurity-hacks vergroten die experts vereisen om netwerken, hardware en software te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

Primaire cursussen

 • Netwerken via verschillende cursussen

In de cursussen van netwerken gaan studenten uit van de basis van het aanpassen van netwerken en het leren van de terminologie om de beveiliging van gecompliceerde netwerken te waarborgen. Daarom zal een student die de cursus met succes doorbrengt niet alleen netwerktopologieën kennen, maar ze ook plannen en aanpassen en de veiligheid ervan garanderen. Daarnaast is er een optie om het respectievelijke certificaat te behalen dat zowel bij Estse werkgevers als de rest van de wereld wordt gewaardeerd.

 • Logging en systeembewaking

Een van de belangrijkste activiteiten van een cybersecurity-specialist is het in de gaten houden van het netwerk en de computers en het detecteren en blokkeren van ongebruikelijke of kwaadaardige activiteiten. In Logging en System Monitoring leer je wat en hoe je kunt observeren in het netwerkverkeer om snel een mogelijke cyberaanval te detecteren.

 • Governance en beheer van cyberbeveiliging

Dit vak biedt de kennis die nodig is om een ​​cyberbeveiligingsprogramma te ontwikkelen en de vaardigheden om cyberrisico's te analyseren en cyberincidenten te beheren.

 • Cursus programmeren

Het vermogen om te coderen is elementair in IT, daarom leer je drie programmeertalen op het gebied van cybersecurity engineering: Java, C #, Python, Ruby, C, C

Toekomstige carriëre

Zodra je je studie met succes hebt afgerond, heb je de vaardigheden die nodig zijn om fouten te vinden die zijn gemaakt tijdens het opzetten van computernetwerken en apparaten, de cyberveiligheid van een instelling te organiseren, de beste praktijken te implementeren, enz. Je kunt werken als IT specialist, en als u meer ervaring opdoet, wordt u lid van het computer-paraatheidsteam.

Voor betere en interessantere kansen op de arbeidsmarkt, raden we je aan je studie voort te zetten op masterniveau op het gebied van cyberbeveiliging. Zo kun je later aan de slag als Chief Security Officer. De opgedane kennis in het veld is universeel en je kunt zowel in Estland als in het buitenland werken.

Toelating

Studenten voor TalTech internationale opleidingen worden toegelaten op basis van de toelatingsdrempel. Het online interview wordt alleen afgenomen bij de kandidaten die de online test hebben doorstaan. Een sollicitant die minimaal 5 punten krijgt voor een motivatiebrief en online interview wordt toegelaten.

Diepgaande kennis van de wiskunde, programmeren en IT-gerelateerde onderwerpen is nuttig maar niet essentieel.

Programmaspecifieke vereisten

Middelbare schooldiploma of gelijkwaardig

Om in aanmerking te komen voor de studies aan de Tallinn University of Technology , moet een kandidaat minimaal 60% van de hoogst mogelijke CGPA hebben.

Motivatiebrief

Voeg het volgende toe:

 • Waarom ben je geïnteresseerd in informatietechnologie (IT), vooral cybersecurity-onderwerpen?
 • Waarom heb je voor je toekomstige studies voor Estland en TalTech IT College gekozen?
 • Werk jij? Hoe lang en op welk gebied? Hoe verhoudt uw huidige werk zich tot IT en cyberbeveiliging?
 • Gelieve de programmeertalen te vermelden waarin u minstens 500 regels code heeft geschreven.
 • Geef aan met welke besturingssystemen u ervaring heeft.
 • Beschrijf uw eerdere ervaring en competenties met betrekking tot IT.
 • Maak een lijst van uw prestaties op andere gebieden, met name door deel te nemen aan wedstrijden in wiskunde, natuurkunde en IT-gerelateerde onderwerpen.
 • Schrijf alstublieft over uw interesses en sociale activiteiten (naast IT en wiskunde, natuurkunde).

NB! Het is belangrijk om alle bronnen die in uw motivatiebrief worden gebruikt (citaten, publicaties, ideeën, enz. Die niet van u zijn) goed te citeren en te verwijzen. Het negeren van de regels voor verwijzing en citeren wordt als plagiaat beschouwd en leidt tot diskwalificatie van uw aanvraag.

Positieve schaal: 5-10 punten om in aanmerking te komen voor de test en het interview

Online test

De test vindt plaats in het systeem genaamd Moodle en bevat vijf oefeningen gebaseerd op logica, algoritmisch denken en algemeen erkende basiswiskunde op een typisch internationaal middelbare schoolniveau. De berekeningstaken in de test lijken enigszins op die van het oplossen van echt complexe beveiligingsincidenten. Daarom omvatten ze niet zozeer de complexiteit van de wiskunde als de logica en systemische denkvaardigheden in combinatie met wiskundige berekeningen.

De kandidaat heeft 4 uur de tijd om de test te voltooien.

Beoordelingsschaal: maximaal 100, minimaal 50 punten vereist om in aanmerking te komen voor het interview.

Online interview

Kandidaten die de test met succes hebben doorstaan, worden uitgenodigd voor het interview.

Het interview zal zich richten op uw motivatiebrief, Engelse taalvaardigheid, resultaten van de test en algemene motivatie om te studeren. Duur van het interview is 5-10 minuten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Lees meer

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Lees Minder