BSc in Economie en Samenleving

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Hoe kunnen economische veranderingen in het verleden ons helpen om toekomstige duurzame ontwikkeling te begrijpen? Het programma wordt in het Engels gegeven en is gericht op recent afgestudeerden van de middelbare school met een sterke academische achtergrond, internationale carrièreambities en de drive om kennis en vaardigheden op te doen in wereldwijde contextanalyse, zowel in de publieke als in de private sector.

De economische geschiedenis houdt zich bezig met hoe economische veranderingen in het verleden ons kunnen helpen de toekomst te begrijpen. Het gebruikt concepten en theorieën uit de sociale wetenschappen om de ontwikkeling van verschillende economieën te bestuderen en te begrijpen in hun sociale, politieke en culturele context. Het combineert de vaardigheden van de econoom en de historicus, de statisticus en de socioloog. Ondertussen pakt de economie een breed scala aan problemen aan, van belemmeringen voor economische ontwikkeling tot internationale financiële crises.

Dit programma combineert de twee complementaire velden van economische geschiedenis en economie. Het zal aantrekkelijk zijn als je training wilt in de toepassing van economische theorie en kwantitatieve methoden op echte problemen.

Je onderzoekt belangrijke mondiale kwesties, bijvoorbeeld mechanismen die economische groei en ontwikkeling in de loop van de tijd op zowel nationaal als regionaal niveau stimuleren, en het belang van onderwijs en menselijk kapitaal voor economische verandering.

Je leert ook over toekomstige duurzame ontwikkeling op nationaal, bedrijfs- en huishoudenniveau. Hoewel de reikwijdte wereldwijd is, zal de Scandinavische ervaring centraal staan bij het identificeren van te leren lessen.

De BSc in Economie en Samenleving biedt:

  • Een uitgebreid, maar gericht curriculum in economische geschiedenis en economie, gecombineerd met aanvullende keuzevakken in andere sociale wetenschappen
  • Internationale perspectieven van faculteitsleden en studenten Op teams gebaseerde projecten die intercultureel leren bevorderenMogelijkheden om stage te lopen bij bedrijven en / of studies uit te wisselen in het buitenland aan een van onze partneruniversiteiten.
  • Studie en loopbaanadvies

Carriere vooruitzichten

De vaardigheden die je zult ontwikkelen door economie en maatschappij te studeren, zijn aantrekkelijk voor verschillende werkgevers. Onze afgestudeerden zullen waarschijnlijk werk vinden in een verscheidenheid van industrieën, waaronder politiek en overheid, banken en financiën, NGO's, liefdadigheidsinstellingen en internationale ontwikkeling, evenals in de pers en media.

Meer informatie is te vinden op https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-EGESO

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school