BSc in Environmental Data Science

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Observeren. Begrijpen. Ontdekken.

Gegrond in de milieukunde, proberen we de wereld waar te nemen, te begrijpen en te ontdekken met behulp van creatieve gegevensanalyse. Onze studenten bepalen de toekomst.

In het tijdperk van big data zijn data macht. Leer hoe je deze kracht kunt gebruiken om de natuurlijke hulpbronnen van de planeet te helpen beschermen en uitbreiden en het leven van mensen overal te verbeteren. Kies de Bachelor of Environmental Data Science (BEDS) om academische nauwkeurigheid te combineren met toepassingen om ons land, water, lucht en biosfeer te observeren en analyseren. Leid onze maatschappij in dit nieuwe data-tijdperk met een goed begrip van de milieuprocessen en beantwoord vragen die nog nooit zijn gesteld.

Het programma wordt momenteel goedgekeurd; er kunnen kleine veranderingen zijn in het studieplan, collegegeld, etc.!

Belangrijkste feiten

 • Studievorm: voltijdse vorm van studie
 • Soort studie: bacheloropleiding
 • Standaard studieduur: 3 jaar
 • Taal van het onderzoek: Engels
 • Toegekende titel: Bc (Bachelor - internationaal erkend BSc equivalent)
 • Collegegeld: 10 000 CZK (ongeveer 400 EUR / jaar)
 • Toelatingstermijn: zie programmapagina (meestal eind januari eerste ronde, half maart tweede ronde, latere toelating kan ook mogelijk zijn)

110047_110007_mcevII-2.jpg

Programma details

Data science is de belangrijkste motor voor innovatie in de komende jaren. In geowetenschappen is er een explosie van gegevens verzameld uit verschillende bronnen. Sensoren, satellieten en computersimulaties bieden de mogelijkheid om onze planeet in ongekende details te verkennen. Slimme landbouw, virtuele remote sensing labs en vroegtijdige waarschuwingssystemen voor natuurlijke gevaren zijn slechts enkele voorbeelden van het groeiend aantal milieutoepassingen die profiteren van onze gegevensrijkdom.

Werkt schouder aan schouder met onze faculteit zul je

 • verken het aardesysteem in een virtuele reis door ruimte en tijd, beginnend vanaf de vroege dagen van onze planeet en kijkend naar een toekomst vol onzekerheden
 • leer hoe de natuurlijke wereld werkt en hoe onze acties het beïnvloeden in schalen variërend van nano tot globaal
 • verbeter uw vaardigheden op het gebied van probleemoplossing, gezamenlijk ontwerpen, projectbeheer en creatief denken
 • beheers de vaardigheden om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en patronen te ontdekken die ons helpen anticiperen op huidige en toekomstige milieu-uitdagingen

De intellectuele focus van de afdeling is de ontdekking in achtervolging om de wereld te begrijpen en de infrastructuren te verbeteren die cruciaal zijn om onze beschaving op duurzame wijze te ondersteunen. Benadrukkend het gebruik van kwantitatieve benaderingen, BEDS functies meerdere levendige polen van onderzoeksactiviteiten gericht op hydroclimatische variabiliteit, geospatiale patronen en ecologische diversiteit. Onze wetenschappelijke studies gaan over wereldwijde uitdagingen, voeren fundamentele vragen en dagen de status-quo uit. We ontwikkelen en passen baanbrekende benaderingen toe die uiteenlopen van fundamentele wetenschappelijke principes tot complexe engineeringontwerpen, gericht op vier strategische uitdagingsgebieden:

 1. Hydrologie: onderzoek naar de beweging, beschikbaarheid en kwaliteit van water en hun uitersten in een veranderend klimaat.
 2. Ecologie: een fundamenteel begrip van levensprocessen en hun interacties in verschillende omgevingen.
 3. Geografische informatiesystemen: bestrijken alle ingrediënten die nodig zijn voor coherente ruimtelijke analyse en visualisatie van de dominante processen.
 4. Programmeren: alle vitale digitale structuren ontwikkelen voor efficiënte manipulatie, opslag en behandeling van big data-objecten.

Onze studenten opleiden is onze kernmissie. Ze komen klaar om te leren, combineren hun natuurlijke nieuwsgierigheid met analytische precisie en gebruiken hun speelse verbeeldingskracht om zowel lokale als wereldwijde problemen te analyseren. CULS-studenten zijn wereldreizigers, onderzoekers, atleten en meer. Onze faculteit en ons personeel zijn toegewijd aan het opleiden van onze studenten, het onthullen van een cultuur van leren door te doen, zodat ze het best toegerust zijn om de maatschappij te dienen als professionals, wetenschappers, academische leiders en ondernemers. Onze studenten zijn onze inspiratie.

Studie plan

Het studieplan bestaat uit gemeenschappelijke onderwerpen (eerste 3 semesters) en gekozen specialisatie (komende 2 semesters). Het laatste semester is voornamelijk gewijd aan de voorbereiding van de bachelorscriptie.

110049_110005_mcevII_aero_low-7.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Environmental Sciences was established on 1 July 2007 on the basis of the consent of the Accreditation Commission of the Ministry of Education, Youth and Sports (20 June 2007), and the ... Lees meer

The Faculty of Environmental Sciences was established on 1 July 2007 on the basis of the consent of the Accreditation Commission of the Ministry of Education, Youth and Sports (20 June 2007), and the approval of the CULS Academic Senate (26 June 2007). Lees Minder