BSc in informatica (specialisaties - Software Engineering; Smart Systems Development)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

 • Locatie: Litouwen, Klaipeda
 • Type: Bachelor, voltijd
 • Nominale duur: 3,5 jaar (210 ECTS)
 • Studietaal: Engels / Russisch
 • Prijzen: BSc (Bachelor of Informatics Sciences)
 • Collegegeld: € 2850
 • Aanmeldingskosten: de aanmeldingskosten voor universitaire studieprogramma's zijn voor burgers van de EU-lidstaten of landen van de Europese Economische Ruimte (Oekraïne, Moldavië, Georgië, Belarus, Armenië en Azerbeidzjan), evenals voor personen met een permanente verblijfsvergunning in de Republiek Litouwen: € 55. Voor andere studenten: € 150. (Aanmeldkosten zijn niet-restitueerbaar).
 • Deadline aanmelding: 30 juni / 30 november
 • Studies beginnen: 1 september / 1 februari

Bachelor in de informatica (specialisaties - Software Engineering; Smart Systems Development)

Het hoofddoel van de informatica-bacheloropleiding Informatica is het voorbereiden van hooggekwalificeerde informatica-specialisten met een focus op softwaresystemen, computational science en slimme systeemontwikkelingsgebieden die voldoen aan de eisen van de moderne kenniseconomie en de hoge professionele normen in het veld. De studenten van het studieprogramma Informatica hebben de mogelijkheid om een ​​van de twee specialistische gebieden te kiezen: Software Systems Development en Smart Systems Development.

Het specialisme Software Systems Development richt zich op de uitgebreide verkenning van software engineering-processen en de methoden voor de implementatie, programmeertalen en platform-specifieke ontwikkeling, besturingssystemen, web- en mobiele applicaties, informatiebeveiliging, databases, systeemanalyse en ontwerpprincipes. Om de Software Systems Development-specialist te voltooien, volgen studenten zes cursussen: vier hoofdvakken en twee keuzevakken. Afgestudeerden van dit specialisme zullen een goed begrip ontwikkelen van de levenscyclus van de softwareontwikkeling, inclusief testen en verificatie, documentatie en revisiecontrole, die allemaal nodig zijn om softwareprojecten van conceptie tot levering te realiseren.

Het Smart Systems Development-specialisme richt zich op het inschakelen van technologieën en ontwerpmethodieken voor computersystemen, die zijn ingebed als integraal onderdeel van grotere systemen die zijn ontworpen voor specifieke besturingsfuncties van apparaten met verschillende elektronische en mechanische componenten. De kernthema's omvatten automatische besturing, ingebedde systemen, signaalverwerking, real-time besturingssystemen en implementatie van embedded systemen. Om het specialisme Smart Systems Development af te ronden, volgen studenten zes cursussen: vier kerncursussen en twee keuzevakken. Een belangrijk doel van het specialisme is om studenten de mogelijkheid te bieden om embedded software te schrijven in een reeks ontwikkelomgevingen en programmeerparadigma's. Afgestudeerden van het specialisme worden specialisten op het gebied van slimme systemen, die in staat zijn om embedded oplossingen te ontwikkelen voor nieuwe uitdagingen in de cyber-fysieke systemen en internet-of-things-domeinen.

Carrièremogelijkheden

De interne en externe relaties van het Departement voor Informatica en Statistiek en het Informatica-studieprogramma zijn vrij intensief en breiden nog steeds uit. Als belangrijkste IT-gerelateerde academische divisie in de regio West-Litouwen, werkt het departement nauw samen met het Klaipėda Science and Technology Park (KMTP), regionale bedrijven en IT-bedrijven en neemt het deel aan een aantal gezamenlijke projecten. Naast de grote IT- en softwarebedrijven die hun filialen in Klaipėda hebben gevestigd, zijn een aantal nieuwe internationale en lokale IT-bedrijven verschenen, waarvan het merendeel is opgericht door de afgestudeerden van het Informatics-studieprogramma. Statistische gegevens verzameld door het University Career Center geven ook aan dat onze afgestudeerden de hoogste werkgelegenheidsgraad in de hele universiteit hebben (meer dan 96%). Bovendien moet worden opgemerkt dat werkgevers de voorkeur geven aan afgestudeerden met de diepe fundamentele kennis, sterke praktische vaardigheden en een brede wereldvisie.

Waarom Klaipeda University ?

 • Uniek in zijn wetenschappelijk onderzoek en studies op het gebied van de zee
 • Diploma van de Europese Unie wereldwijd erkend
 • Een breed scala aan programma's
 • Internationale studies in het Engels
 • Jong en snel groeiend
 • Hoogwaardig onderwijs voor een redelijke prijs

Waarom Litouwen?

 • Een lid van de Europese Unie
 • 93,4% heeft een middelbare opleiding. De meest ontwikkelde natie in Europa
 • 92% spreekt een vreemde taal (meestal Engels, Russisch of Duits)
 • 94% van de buitenlandse studenten raadt aan om in Litouwen te studeren

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Klaip?da University started its academic activities with three faculties (those of Marine Engineering, Pedagogy, and Humanities and Natural Sciences) and about 3,000 students.

Klaip?da University started its academic activities with three faculties (those of Marine Engineering, Pedagogy, and Humanities and Natural Sciences) and about 3,000 students. Lees Minder